Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ "ΟΜΠΡΕΛΑΣ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΌΝΟΜΑ "ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"Με πρωτοβουλίες μου είχα, πρόσφατα, συναντήσεις με τους Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο. Στόχος και επιδίωξή μου η εκπλήρωση του διαχρονικού μου χρέους για τη διασφάλιση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εργάζεται για να συστήσει δικό του κόμμα μου είχαν προκαλέσει έντονη ανησυχία. Ήθελα να προλάβω δυσάρεστα γεγονότα.


Από την συνάντησή μας έφυγα με την βεβαιότητα ότι δεν έχει σχεδιασμούς εκτός ΠΑΣΟΚ. Σαφής ήταν η θέση του ότι δεν συμφωνεί με το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης. Δική του θέση είναι να προχωρήσουμε σε ανοιχτό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και εκεί να τεθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την χώρα και την παράταξη. Στο ίδιο Συνέδριο να τεθεί και το θέμα της εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος κατηγορηματικά με διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί «καρέκλες». Δεν έχει προσωπικούς σχεδιασμούς. Νέοι άνθρωποι να αναλάβουν τα ηνία της παράταξης. Συμφώνησα με τις προτάσεις του. Είναι και οι δικές μου θέσεις. Του έθεσα στη συνέχεια το θέμα των πιθανών εκλογών και ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι καθήκον μας να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί και στη συνέχεια, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος να προχωρήσουμε στο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το κοινό μας χρέος. Ακολούθησε η γνωστή ανακοίνωσή του Γ. Παπανδρέου της 11 Δεκεμβρίου 2014, μετά από τη συνάντησή του με τον Ε. Βενιζέλο.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 είχα συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο. Του τόνισα ότι ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει την κύρια ευθύνη για την ενότητα του χώρου. Πρέπει να πάρει αμέσως πρωτοβουλίες. Του πρότεινα να έχει συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου την επόμενη μέρα, γιατί τα γεγονότα τρέχουν. Πρέπει να υιοθετήσει τις προτάσεις για Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Να εγκαταλείψει την απόφαση για Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, αφού πλέον η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Ήταν λάθος η πρωτοβουλία για Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Του πρόσθεσα επίσης ότι καλό θα είναι ο Γ. Παπανδρέου να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Θα είναι μια έντονη σηματοδότηση της απόφασης για κοινή πορεία. Είναι αυτό που ζητούν όσοι πιστεύουν στον ιστορικό ρόλο και στη συνέχεια των δημοκρατικών δυνάμεων.

Την επόμενη όπως είναι γνωστό έγινε η συνάντησή τους στη Βουλή.

Στην ειδησεογραφία και στη φημολογία που αναπτύχθηκε ήλθε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ της 26ης Δεκεμβρίου 2014 που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Που δεν επιδέχεται παρερμηνείες.

Οι προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, με όλα τα θέματα ανοιχτά έγιναν, στο σύνολό τους, αποδεκτές.

Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η χώρα οδεύει σε εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να δώσει την μάχη ενωμένο. Το επιβάλει το πατριωτικό του χρέος. Τα κόμματα υπάρχουν χάριν της χώρας και του λαού της. Δεν υπηρετούν προσωπικούς σχεδιασμούς. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα των περιστάσεων. Είναι ένα κόμμα με τεράστια προσφορά στη χώρα και το λαό της. Τα λάθη που διέπραξε στη μακρόχρονη διαδρομή του δεν ακυρώνουν την συνολική εκτίμηση. Σήμερα είναι ο πλέον φερέγγυος πολιτικός οργανισμός για την αναγκαία πολιτική σταθερότητα. Οι επόμενοι μήνες ίσως αναδειχθούν ως οι πλέον κρίσιμοι της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Και πρέπει να είναι δυναμικά παρόν. Υπεύθυνα. Με τις αξίες και τις αρχές του. Με αδιαπραγμάτευτο στόχο την εθνική συνεννόηση. Ο ιστορικός του ρόλος αποδυναμώνεται αν όχι ακυρώνεται αν δεν είναι παρόν στις αυριανές εξελίξεις.


Αγαπητέ Πρόεδρε, Φίλε Γιώργο,

κρινόμαστε για όσα πράττουμε σήμερα, με τελικό κριτή τον λαό. Μην ξεχνάμε ότι θα κριθούμε και ιστορικά. Θέλω να πιστεύω ότι πλέον των άλλων δεν θα δώσεις την ευκαιρία και σε κάποιους «φίλους» που έχουν σημείο αναφοράς το προσωπικό τους μέλλον να το διασφαλίζουν χάριν της «ομπρέλας» που τους παρέχει το όνομα «Παπανδρέου».

Η δική μου επιλογή είναι σταθερή. Είμαι ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνω ΠΑΣΟΚ. Θα αγωνιστώ για το ΠΑΣΟΚ. Θα υπερασπιστώ την ιστορία του. Το παρελθόν του. Με το βλέμμα όμως μπροστά. Και με βάση τις ανάγκες της χώρας και του λαού της.

Και μια υποσημείωση: Τονίζω, για άλλη μια φορά, ότι δεν διεκδικώ ρόλους και αξιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: