Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ, 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 1996


Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση χαιρετίζω το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η νεολαία είναι πάντα πηγή ανανέωσης και ελπίδας για το Κίνημά μας. 

Σε σας η δημοκρατική παράταξη εμπιστεύεται την συνέχεια των αγώνων της, τις αξίες και τις αρχές της. Και η πατρίδα μας ένα ασφαλές και προοδευτικό μέλλον στην αυγή του 21ου αιώνα.


Για όλους μας, η ιδέα του σοσιαλισμού παραμένει ένα απελευθερωτικό ιδανικό μια κοινωνίας που συνδυάζει την ελευθερία και την δικαιοσύνη με την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η αντιπαράθεση των δυνάμεων της προόδου και του συντηρητισμού δεν είμαι ξεπερασμένο παιχνίδι αλλά μια υπαρκτή πραγματικότητα.

Η δυναμική παρουσία σας πρέπει να έχει την πνοή της αναγέννησης, της ποιοτικής στάσης ζωής στις ιδέες, στους στόχους, στις αντιλήψεις, στη νοοτροπία, στην κοινωνική πρακτική.

Να αναδείξουμε και να διατηρήσουμε την εθνική μας μνήμη και τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του ελληνικού πολιτισμού. Το μεγάλο χρέος της νεολαίας σήμεραείναι να σηματοδοτήσει αυτή τη συνέχεια και αυτή την αναγεννητική και σύγχρονη δημιουργική πορεία. 

Εύχομαι κάθε επιτυχία και είμαι σίγουρος ότι θα είστε πάντα πρώτοι μπροστά στους αγώνες. Δύναμη αμφισβήτησης και δημιουργίας στην κοινωνία, οι ελπίδες μας για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: