Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠτΔ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗ ΧΑ

Έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, θέλουν να είναι στην Προεδρία της Δημοκρατίας στην οποία θα στραφούν τα βλέμματα μετά την 25η Ιανουαρίου, οπότε και ο κ.Κάρολος Παπούλιας θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης. 


Συνταγματολόγοι μελετούν όσα παράδοξα είναι πιθανό να "ζήσει" η χώρα τις επόμενες εβδομάδες και σκεπτόμενοι προφανώς πως η αυτοδυναμία δεν είναι σίγουρη και ο σχηματισμός κυβέρνησης μια δύσκολη εξίσωση, εξετάζουν ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες που θα γίνουν εάν τα πράγματα φτάσουν στο σημείο να πρέπει να δοθεί διερευνητική εντολή στη Χρυσή Αυγή. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που θα έχει καταφέρει να “διαψεύσει” τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις και αναδειχθεί και πάλι τρίτο κόμμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή” αναζητείται διέξοδος στο πρόβλημα καθώς υπάρχουν εισηγήσεις προς την ΠτΔ να επιχειρήσει να στείλει ένα διεθνές μήνυμα απαξίωσης του κόμματος της Χ.Α.. Μια από τις σκέψεις που φαίνεται να επικρατούν, είναι να δοθεί η διερευνητική εντολή τηλεφωνικά, δηλαδή να γίνει ένα τηλεφώνημα στον Νίκο Μιχαλολιάκο στις Φυλακές Κορυδαλλού...

Αυτό που θα του “μεταφέρει” η ΠτΔ θα είναι πως ο προφυλακισμένος Γραμματέας της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να ορίσει συγκεκριμένο πρόσωπο, κάποιον μη προφυλακισμένο συνεργάτη του, προκειμένου “να επιβεβαιώσει το τυπικόν και αναμενόμενον. Ότι δηλαδή ουδείς διανοείται να συνεργαστεί με τη Χ.Α.”.

Όπως τονίζουν δε συνταγματολόγοι “υπάρχει προηγούμενο για να αντιμετωπιστεί η περίπτωση που η Χ.Α. επιδιώξει τη μετάβαση του Μιχαλολιάκου στο Προεδρικό για να κάνει ένα διεθνές τηλεοπτικό σόου. Την εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήτα στο Ωνάσειο και έπρεπε να λάβει διερευνητική εντολή, ο Χρ.Σαρτζετάκης την έδωσε τηλεφωνικά...”

Ένα ακόμη όμως από δύσκολα σενάρια για τα οποία προετοιμάζονται στην Προεδρία, είναι και το ενδεχόμενο να διαπιστωθεί αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης πριν καν συνεδριάσει η Βουλή. 


Πρακτικά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από τις 26 Ιανουαρίου ο κ.Παπούλιας δίνει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στο πρώτο κόμμα και εάν αυτό δεν τα καταφέρει, διαδοχικά στο δεύτερο και το τρίτο και στο τέλος καλεί σε κοινή συνάντηση όλους τους αρχηγούς των κομμάτων προς αναζήτηση λύσης. 

Η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 4 Φεβρουαρίου και η χώρα να έχει κυβέρνηση. Εάν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό ο κ.Παπούλιας θα πρέπει να διαλύσει τη νέα Βουλή πριν καν αυτή συνέλθει σε Σώμα (στις 5 Φεβρουαρίου). Πρόκειται, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, για μια αμήχανη θέση στην οποία μπορεί να βρεθεί ο κ.Παπούλιας, καθώς με τη συνταγματική αυτή υποχρέωση του, μπορεί να αμφισβητηθεί στη συνέχεια η δυνατότητα της επόμενης Βουλής να εκλέξει το διάδοχό του!

Μια από τις επικρατούσες “λύσεις” που έχουν προταθεί είναι η επόμενη Βουλή να αναδείξει νέο Πρόεδρο σε κάθε περίπτωση, ακόμη δηλαδή και εάν μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Ο κ.Παπούλιας αναμένεται να επιμείνει στο θέμα αυτό εξαντλώντας τις δυνατότητες που του δίνει το αξίωμά του, πράγμα που σημαίνει ότι θα προσπαθήσει και να αποτρέψει την πιθανότητα διενέργειας επαναληπτικών εκλογών.


Το ανάρτησα από http://www.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: