Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΕΝΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΛΕΝΕ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ


Λιγότερο από το 10% των Τούρκων επιθυμεί η κυβέρνησή της χώρας να χαρακτηρίσει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, η 100ή επέτειος της οποίας τιμάται φέτος.

tourkia: Μια έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών και Εξωτερικής Πολιτικής, ενός κέντρου ερευνών της Κωνσταντινούπολης, που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς σε 1.508 Τούρκους έδειξε ότι μόνο το 9,1% των ερωτηθέντων αναμένει από τους ηγέτες του να ζητήσουν συγγνώμη και να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Το ίδιο ποσοστό τάσσεται υπέρ της άποψης πως η τουρκική κυβέρνηση να έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και να μην κάνει άλλη κίνηση, ενώ το 12% εκτιμά ότι αρκεί οι τουρκικές αρχές να εκφράσουν τη λύπη τους για το συμβάν.

Εξάλλου το 23,5% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνησή τους πρέπει να επαναλάβει ότι δεν ήταν όλα τα θύματα της σφαγής αυτής Αρμένιοι και να ζητήσει συγγνώμη για όλους του πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ το 21,3% εκτιμά ότι δεν πρέπει να αναληφθεί καμία νέα πρωτοβουλία για το θέμα.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας, τις απόψεις αυτές μοιράζονται σχεδόν ισόποσα οι υποστηρικτές του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, και του κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

Η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται ότι υπήρξε σχέδιο για την εξόντωση της μειονότητας των Αρμενίων, εξηγώντας τη σφαγή 500.000 Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από το γεγονός ότι είχαν ταχθεί στο πλευρό του αντιπάλου της, της Ρωσίας, ή λέγοντας ότι σκοτώθηκαν σε μάχες ή εξαιτίας του λιμού.

Τον Απρίλιο, ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα της σφαγής αυτής, που σύμφωνα με τους Αρμένιους φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο, αναφερόμενος «στον κοινό πόνο».

Όμως την προηγούμενη εβδομάδα απέκλεισε επισήμως οποιαδήποτε αναγνώριση της γενοκτονίας, λέγοντας ότι «θα πολεμήσει ενεργά» τις χώρες που το ζητούν.

Η Αρμενία θα τιμήσει την 100ή επέτειο των γεγονότων αυτών στις 24 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία το 2015 εκατοντάδες Αρμένιοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια σφαγιάστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που σηματοδότησε την αρχή των σφαγών.


Το ανάρτησα από http://epontos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: