Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ»


Συνέχεια στον θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων για τη Ρωσία, έδωσε την, Πέμπτη, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφακής, ο οποίος με ανάρτησή του στο προσωπικού του ιστολόγιο, διευκρινίζει ότι το ζήτημα δεν είναι εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί, αλλά ότι δεν ρωτήθηκε.


Αν και ο ίδιος διευκρινίζει ότι δεν είναι αρμόδιος να μιλήσει για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο, όπως αναφέρει μέσω του blog του θέλω να το μοιραστώ σε προσωπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης, από την πρώτη μέρα της δουλειάς μας, πως άκουσε στις ειδήσεις για η ΕΕ ενέκρινε ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Το πρόβλημα, συνεχίζει, είναι ότι ούτε ο Υπουργός, ούτε η νέα κυβέρνηση ρωτήθηκε ποτέ.

Όπως αναφέρει το ζήτημα δεν ήταν αν η νέα μας κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά αν η άποψή μας θεωρείται δεδομένη, χωρίς καν να έχουμε ενημερωθεί για περί τίνος πρόκειται.

Καταλήγει, επισημαίνοντας και πάλι όπως αν και δεν είναι ειδικός για να μιλήσει για διεθνείς σχέσεις, όλο αυτό είναι θέμα σεβασμού προς την εθνική μας κυριαρχία.

Διερωτάται αν «μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη σημαντική διάκριση ανάμεσα στη διαμαρτυρία μας ότι μας παρέλειψαν και στη διαμαρτυρία για τις κυρώσεις; Ή είναι πολύ πολύπλοκο για αυτούς;».


Το ανάρτησα από http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: