Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΌΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ»


Συνέχεια στον θέμα των ευρωπαϊκών κυρώσεων για τη Ρωσία, έδωσε την, Πέμπτη, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφακής, ο οποίος με ανάρτησή του στο προσωπικού του ιστολόγιο, διευκρινίζει ότι το ζήτημα δεν είναι εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί, αλλά ότι δεν ρωτήθηκε.


Αν και ο ίδιος διευκρινίζει ότι δεν είναι αρμόδιος να μιλήσει για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ωστόσο, όπως αναφέρει μέσω του blog του θέλω να το μοιραστώ σε προσωπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης, από την πρώτη μέρα της δουλειάς μας, πως άκουσε στις ειδήσεις για η ΕΕ ενέκρινε ομόφωνα την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Το πρόβλημα, συνεχίζει, είναι ότι ούτε ο Υπουργός, ούτε η νέα κυβέρνηση ρωτήθηκε ποτέ.

Όπως αναφέρει το ζήτημα δεν ήταν αν η νέα μας κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά αν η άποψή μας θεωρείται δεδομένη, χωρίς καν να έχουμε ενημερωθεί για περί τίνος πρόκειται.

Καταλήγει, επισημαίνοντας και πάλι όπως αν και δεν είναι ειδικός για να μιλήσει για διεθνείς σχέσεις, όλο αυτό είναι θέμα σεβασμού προς την εθνική μας κυριαρχία.

Διερωτάται αν «μπορούν οι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη σημαντική διάκριση ανάμεσα στη διαμαρτυρία μας ότι μας παρέλειψαν και στη διαμαρτυρία για τις κυρώσεις; Ή είναι πολύ πολύπλοκο για αυτούς;».


Το ανάρτησα από http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: