Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ «ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ»


Ο Φαλτσιανί αναρωτιέται γιατι δεν τον κάλεσε ποτέ ο Παπανδρεου ή ο Σαμαράς για να βοηθήσει… Αυτόχειρες τους πέρασες άνθρωπε μου;


Άγνωστα αποσπάσματα από το βιβλίο του ανθρώπου πίσω από τη Λίστα Λαγκάρντ
«Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» θα ταράξει Ελλάδα και Ευρώπη…Λίγο πριν ολοκληρωθεί η έκδοση του τεύχους των «Επικαίρων» ήρθαν στα γραφεία του περιοδικού εκτενή αποσπάσματα του πολυσυζητημένου βιβλίου του Ερβέ Φαλτσιάνι Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων. Πρόκειται για ένα βιβλίο-ντοκουμέντο, στο οποίο το πρόσωπο-κλειδί της «λίστας Λαγκάρντ» ξεγυμνώνει ένα ολόκληρο σύστημα διαφθοράς που εξετράφη στην Ευρώπη επί δεκαετίες. Ένα σύστημα ανοχής προς τους λαμπερούς φοροδιαφεύγοντες, αλλά σε βάρος των ευρωπαϊκών κρατών και λαών. Ένα κύκλωμα κρυφών καταθετικών λογαριασμών με δεκάδες δις ευρώ υπό την ομπρέλα μιας τράπεζας κύρους όπως η HSBC, αλλά και στη σκιά εκβιασμών, απειλών, διαπλοκής…

Αυτού του συστήματος έπεσε θύμα η Ελλάδα, καθώς, όπως ισχυρίζεται ο Φαλτσιάνι, η κατάληξη της χώρας στο Μνημόνιο επήλθε ως προϊόν εκβιασμού σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το δίδυμο Σαρκοζί – Μέρκελ. Το περιεχόμενο του εκβιασμού; Ένας λογαριασμός της Μαργαρίτας Παπανδρέου ύψους 500 εκατ. ευρώ αλλά και ένας άλλος πρώην συζύγου ενός Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Είναι άραγε τόσο απλό, μερικά ψηφιακά νούμερα σε κάποιους υπολογιστές να προκάλεσαν μια τόσο μεγάλη καταστροφή σε ένα κράτος, να στοίχισαν σε ζωές, σε αξιοπρέπεια, σε εθνική κυριαρχία;

Ο Γαλλοϊταλός μηχανικός υπολογιστών από το 2009 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις αστυνομικές Αρχές διαφόρων χωρών, παρέχοντάς τους πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα της ιδιωτικής τράπεζας HSBC, του παγκόσμιου κολοσσού με έδρα στη Γενεύη, όπου εργαζόταν από το 2001. Διωκόμενος από την ελβετική αστυνομία, ο Φαλτσιάνι κατέφυγε στη Γαλλία και το 2012 συνελήφθη στην Ισπανία.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2014 ο Φαλτσιάνι κατηγορήθηκε στην Ελβετία για οικονομική κατασκοπεία, αφού αποκάλυψε το μυστικό της μεταφοράς. Λίγες μέρες νωρίτερα οι Γάλλοι και οι Βέλγοι δικαστές είχαν θέσει υπό έρευνα την ίδια την τράπεζα HSBC για οργανωμένη φορολογική απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συνωμοσία και παράνομη χρηματοπιστωτική διαμεσολάβηση, χάρη σε στοιχεία από τον Φαλτσιάνι, προκαλώντας σοβαρή διπλωματική αμηχανία με την Ελβετία. Η επονομαζόμενη «λίστα Φαλτσιάνι» (με 130.000 ονόματα) κατέστησε δυνατή την ανάκτηση εκατομμυρίων ευρώ που δραπέτευσαν από πολίτες, ιδίως Γάλλους και Ισπανούς.

Στους πιο πλούσιους και σημαντικούς πελάτες η μητέρα του Παπανδρέου

«Η HSBC άφηνε τους πελάτες της να λειτουργούν ασύδοτα. Μέσω των πιο σημαντικών πελατών της μπορεί να ασκήσει έλεγχο, χάρη στις τεράστιες καταθέσεις και το συμφέρον μάνατζερ και πολιτικών. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ισπανίας, ο Εμίλιο Μποτίν της τράπεζας Santander (της οποίας ήταν πρόεδρος μέχρι τον θάνατό του στις 10/09/2014), ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC Γενεύης. Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ», αφηγείται ο Φαλτσιάνι.

Ερωτηθείς πάντως προσφάτως σε τηλεοπτική συνέντευξή του για το αν του ζητήθηκε ποτέ η βοήθεια του από τις ελληνικές αρχές, ήταν κατηγορηματικός:

«Ποτέ δεν μου ζητήθηκε βοήθεια από την Ελλάδα. Μου τη ζήτησαν πολλές άλλες χώρες, αλλά όχι η Ελλάδα. Αν η νέα κυβέρνηση με χρειαστεί, θα βοηθήσω ευχαρίστως. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσω ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν μου ζητήθηκε ποτέ συνδρομή. Προσωπικά καταλαβαίνω ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πολιτική βούληση», σχολίασε ο Φαλτσιάνι.

Περισσότερα ακυκλοφόρητα αποσπάσματα του βιβλίου του Ερβέ Φαλτσιάνι την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στα Επίκαιρα.


Το ανάρτησα από http://olympia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: