Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

«Αυτό που άλλαξε δεν είναι οι ελληνογερμανικές σχέσεις, αλλά η στάση της Ελλάδας» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.
Αναφερόμενος στη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, επισημαίνει την ανάγκη να αναγνωρίσει η Γερμανία το πρόβλημα και να πληρώσει το χρέος της, ενώ διαβεβαιώνει ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις «δεν εγκυμονούν κινδύνους για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, αλλά εμπεριέχουν δυνητικές ευκαιρίες».Οι σχέσεις με τη Γερμανία «θα είναι σχέσεις ισότητας, ειλικρίνειας και δημιουργικές. Το κύριο που άλλαξε δεν είναι οι ελληνογερμανικές σχέσεις, αλλά η στάση της Ελλάδος. Η Ελλάδα υπενθυμίζει σε όλους τους εταίρους- και είμαι σίγουρος ότι η Γερμανία ως χώρα ευρωπαϊκή θα το αποδεχθεί- ότι είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, ισότιμο και όχι μια χώρα την οποία διοικούν τρίτοι» δηλώνει ο κ. Κοτζιάς και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, εξηγεί:

«Αυτό που πρώτα-πρώτα θέλουμε, είναι να κατανοήσει η Γερμανία ότι υπάρχει το πρόβλημα. Να πάψει να μην το αναγνωρίζει, να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ειδικούς, νομικούς και ιστορικούς και να δούμε ποια είναι η κοινή απάντηση που θα δοθεί».

«Αλλά», προσθέτει, «η κοινή απάντηση θα πρέπει να έχει σχέση με την ιστορική αλήθεια και με κάτι άλλο ακόμη: Θα πρέπει οι Γερμανοί, και εννοώ τα γερμανικά ΜΜΕ, να πάψουν να κάνουν αυτό που έχω ονομάσει στο τελευταίο μου βιβλίο "οικονομικό ρατσισμό", να μας βρίζουν ως τεμπέληδες, μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν. Χρωστούν, πριν από εμάς. Και όπως εμείς οφείλουμε το πραγματικό χρέος να το πληρώσουμε, ακόμη περισσότερο οφείλουν αυτοί το δικό τους. Ό,τι και αν έκανε η Ελλάδα, το σημερινό της χρέος είναι προϊόν κακών πολιτικών επιλογών, το δικό τους είναι κακού πολέμου».

Αρνείται ωστόσο να μπει στην λογική του «συμψηφισμού» του γερμανικού με το ελληνικό χρέος: «Το κύριο πρόβλημα της χώρας με τη Γερμανία είναι να συμφωνήσουμε ότι έχουν χρέη από το παρελθόν. Και το δεύτερο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε μιλήσει πολύ για το χρέος, άλλα όχι για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου είναι απαραίτητη, διότι η αύξηση του ΑΕΠ αυτόματα μειώνει το ποσοστό του χρέους» δηλώνει.

Αναφερόμενος στις κινήσεις της νέας κυβέρνησης έναντι της Μόσχας, ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει τις κατηγορίες ότι η Αθήνα προτίθεται να ακολουθήσει φιλορωσική πολιτική και θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια διατύπωσης κοινής ευρωπαϊκής γραμμής πλεύσης.

Υπενθυμίζει δε, αναφέρει η DW, ότι διαφορές για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης και της Ρωσίας δεν επικρατούν μόνον ανάμεσα σε κράτη της ΕΕ, αλλά ακόμη και ανάμεσα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και την Καγκελαρία.

«Η Ελλάδα δεν είναι ένα περίεργο ζώο που είπε κάποια περίεργα πράγματα για τη Ρωσία. Απλώς τους φάνηκε περίεργο ότι τους είπαμε ότι είμαστε ισότιμοι και έχουμε άποψη. Μάλιστα, θα έλεγα ότι οι τρεις προτάσεις που έκανα έγιναν στο τέλος της διαπραγμάτευσης, αποδεκτές. Και αυτοί που έθεσαν βέτο ήταν η Πολωνία, οι χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας. Στο τέλος έμεινε το Ηνωμένο Βασίλειο μόνο του. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μας χρεώνουν εμάς διαφοροποίηση, όταν η συμφωνία υπήρξε στη βάση των προτάσεών μας».

Αυτό επισημαίνει ο κ. Κοτζιάς και προσθέτει ότι θα πρέπει γίνει κατανοητό στην ΕΕ ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι στοιχείο της ευρωπαϊκής» και ότι δεν νοείται ευρωπαϊκή πολιτική «χωρίς να ενσωματώσει ως συστατικό της στοιχείο την ελληνική εξωτερική πολιτική». Αυτή είναι η βάση επάνω στην οποία διαμορφώνονται οι ελληνορωσικές σχέσεις. Οι σχέσεις αυτές δεν εγκυμονούν κινδύνους για την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, αλλά εμπεριέχουν δυνητικές ευκαιρίες, αναφέρει.

«Με τη Ρωσία έχουμε μεγάλες παραδόσεις από τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση που ασκούσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στους πληθυσμούς του ευρωπαϊκού της τμήματος. Έχουμε πολλά στοιχεία κοινής κουλτούρας», τονίζει.

«Άρα, η Ελλάδα δεν πάει στη Ρωσία για να βγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά πάει ως μια χώρα που έχει ιδιαίτερες δυνατότητες να παίξει τον ρόλο γέφυρας. Μάλιστα, εγώ προσωπικά έχω κάνει στην ουκρανική κυβέρνηση προτάσεις πώς θα μπορούσαμε να διαμεσολαβήσουμε και να βοηθήσουμε στις συζητήσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα» καταλήγει ο Ν. Κοτζιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ανάρτησα από http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: