Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΦΙΣΣΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ: ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΑΓΩΝΙΣΤΗ"

 

29 Μάρτη του 1985

Ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου προτείνει στην τότε Κ.Ε
του κινήματος, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ανακριτή για την "υπόθεση Λαμπράκη", Χρήστο Σαρτζετάκη, αντί του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αποθεώνεται.


Αποτέλεσε μια ιστορική επιλογή, που στο περιεχόμενο της φανέρωνε τον άνεμο εκδημοκρατισμού που είχε ανάγκη τότε η Πατρίδα μας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αρνήθηκε μια συντηρητική επιλογή, αφού ο ίδιος είχε άμεση σχέση με τον Λαό και τη βούλησή του. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ ποια πρόταση θα επιλέξει ? Μήπως έναν πρώην αποτυχημένο Δήμαρχο της Αθήνας, που σαν Βουλευτής της Ν.Δ ψήφισε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, επιβραβεύοντας και αναγορεύοντας τον κ. Αβραμόπουλο ή οποιονδήποτε άλλον ανάλογο με αυτόν, στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ? Θα φανεί σύντομα....

Στη συλλεκτική αυτή πρώτη πάνω φωτογραφία, που προέρχεται από το εξώφυλλο του περιοδικού "ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ", έκδοση της τότε Μαρξιστικής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, διακρίνεται σε νεαρή ηλικία το σημερινό στέλεχος της "Κοινωνικής Συμφωνίας", Μανόλης Βασιλειάς με υψωμένο το αριστερό του χέρι σε σήμα Νίκης.


Σχετικό δημοσίευμά: ΕΔΩ....!

Το ανάρτησα από  
http://manolis-vasileias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: