Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μία έντιμη και αμοιβαίως επωφελή συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας, που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση του χρέους με την αναδιάρθρωσή του, τ και την ελάφρυνση της υποχρέωσης για πρωτογενή πλεονάσματα, ζητά να βρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά σε λίγη ώρα.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ζητάει επίσης αντί για λιτότητα επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, και υιοθέτηση ενός Ελληνικού Σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να “αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μην χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM”.

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι μία συμφωνία με τέτοια χαρακτηριστικά θα πρέπει να τεθεί για έγκριση από τον Ελληνικό λαό μέσω δημοψηφίσματος, ενώ η Κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει αυτή την διαδικασία τώρα, πριν την τελική διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά της. Επισημαίνοντας ότι, η τυφλή σύγκρουση αντιβαίνει στο πνεύμα και το κεκτημένο των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα βλάψει τα συμφέροντα της ΕΕ και της Ελλάδας, Πυξίδα και για τις δυο πλευρές, απαιτείται να είναι μια κοινή πλεύση και συμφωνία που να υπηρετεί το αμοιβαίο συμφέρον.


Το ανάρτησα από http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: