Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΜΕΛΗΣ: ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ*


Κώστας Γ. Μαμέλης
kmamelis@yahoo.gr
Χαρακτηριστικός ο τίτλος του ποιητή (* Τίτος Πατρίκιος).

Μας λέει:

Όλο και περισσότεροι εξαγγέλλουν μια καταστροφή πιστεύοντας σ’ αυτή την αναγκαία κάθαρση που θα ξαναγεννήσει καλύτερο τον κόσμο.

Κι αν πρόκειται χώρες ολόκληρες να γίνουν στάχτη χιλιάδες άνθρωποι να χαθούν δεν τους πολυνοιάζει.


Την ιστορία, λένε, την ξεγεννά η βία σίγουροι πως αυτοί θα επιβιώσουν οπότε θα αναλύσουν πάλι τη νέα κατάσταση θα γράψουν το μυθιστόρημα, το χρονικό της, ή θα συνθέσουν μια ποιητική εποποιία όπου θα υμνούνται όσοι θυσιάστηκαν και θα δοξάζονται όσοι εξουσιάζουν.


Έχω ξαναγράψει ότι οι επίγονοι στην Ιστορία δεν είχαν καλή τύχη. (Γνωστότεροι οι επίγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που σπατάλησαν μιαν αυτοκρατορία σε βωμούς ευτελών ηδονών).

Στα δικά μας, οι επίγονοι του σοσιαλιστικού χώρου, (μετά τον ιδρυτή της παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου) που επιλέχτηκαν (όπως επιλέχτηκαν……) ως κληρονόμοι μιας μεγάλης πολιτικής περιουσίας, απεδείχθησαν, τελικώς, απλοί διαχειριστές της ισχυρής και μεγάλης μεταπολιτευτικής παράδοσης και την ξόδεψαν αλόγιστα (από ίδιον όφελος; από ανικανότητα; από άγνοια;).

Δεν είναι η ώρα της αποτίμησης, οι αυστηροί ιστορικοί του μέλλοντος τους περιμένουν.

Αν και σοσιαλιστές, λησμόνησαν τη βαριά ευθύνη, δηλ. τη βασική διαχρονική στρατηγική θέση, που διατρέχει, πάνω ως κάτω, τους σοσιαλιστές, όπου γης. Ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι άδικος, ανορθολογικός, απάνθρωπος.

Και αντί, σε συνθήκες νεοφιλελεύθερης επέλασης να αγωνίζονται - συλλογικά και με δημοκρατικό τρόπο - για μεταρρυθμιστικά βήματα, έστω αργά, μιας άλλης πορείας σε σύστημα δίκαιο, ορθολογικό, ανθρώπινο και να υπερασπίζονται στρατηγικά, το αναλλοίωτο των (ιδεολογικά αήττητων) αξιών του σοσιαλιστικού χώρου, εμπλέκονται σε μάχες οπισθοφυλακών, προσωπικών διαπληκτισμών, με μεταθέσεις ευθυνών, με αντιαισθητικές έριδες για τα δευτερεύοντα που «εισηγείται» η περιβάλλουσα αυτούς κρατικοδίαιτη μετριοκρατία, (βουτηγμένη σε τέλμα συντηρητικής μετάλλαξης, για να διασώσει το «παντεσπάνι» της).

Η «γραμμή» τους εκτείνεται μέχρι την εφήμερη και αμφιλεγόμενη υστεροφημία τους και η στρατηγική τους (στην ουσία, φτηνός τακτικισμός) μετατρέπεται σε  προσωπική διελκυστίνδα ιδεολογημάτων.
Εθελοτυφλούν μπροστά στον αφανισμό καθώς επί του «ιματισμού» της ιστορικής παράταξης (σύμφυτης με ανατροπές και μεταρρυθμίσεις) «έβαλον κλήρον».
Άλλοι με σιωπή, άλλοι με φυλακή, άλλοι με ψέματα.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 4.2.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: