Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΜΠΑΧ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΊΔΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ»

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο η εφημερίδα «Σαμπάχ» αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο στην πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει στα ευαίσθητα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου κάνοντας λόγο για «μιλιταριστική Ελλάδα που είναι η κύρια αιτία της κρίσης».


Αναλυτικότερα γράφει πως δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, καθώς δείχνει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η νέα κυβέρνηση στο θέμα.

Μάλιστα, λίγο μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο «μαρτυρικό» νησί, ο Ντερβίς Ερόγλου του ψευδοκράτους έστειλε μήνυμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι πρέπει να αποδεχθεί την ύπαρξη της τουρκικής κοινότητας και ότι δεν πρέπει να συνδιαλλαχτεί μόνο με τη νότια Κύπρο, αλλά και με τη βόρεια.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Οι ισχυρισμοί του Τσίπρα για το Barbaros αποδεικνύει πως τα κόμματα στην Ελλάδα, δεξιά ή αριστερά, δεν αλλάζουν στάση ως προς την Κύπρο όταν έρθουν στην εξουσία. Έτσι και τώρα η αυτοαποκαλούμενη διεθνής κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις ίδιες εθνικιστικές πολιτικές για την Κύπρο και μένει να φανεί αν σταδιακά θα ξυπνήσουν και οι φασιστικές πολιτικές για το νησί».

Ενώ σχολιάζεται πως αν ο Τσίπρας ακολουθήσει συγκρουσιακή πορεία, ξεκινώντας από την Κύπρο, τότε θα υποκύψει ανοιχτά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Τρόικα και δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει καμία από τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά στον ελληνικό λαό. Εάν το ζήτημα της Κύπρου μείνει άλυτο, τότε η Ελλάδα θα θέσει σε κίνδυνο τις διελεύσεις που πραγματοποιούνται μέσω Τουρκίας στους τομείς της ενέργειας και του εμπορίου.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η ελληνική οικονομία θα μείνει εντελώς στο έλεος της γερμανοκεντρικής τρόικας. Ο Τσίπρας και οι «φίλοι» του θα πρέπει να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο δύο τρόπους να πάει μπροστά:

Πρώτον, μπορεί να γυρίσει στην πανελλαδική εθνικιστική πορεία που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν αυτή η πορεία θα δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δημιούργησε και στο ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερον, μπορεί να αναπτύξει ένα νέο οικονομικό μοντέλο, υλοποιώντας τις εθνικιστικές παγίδες και να ξεφύγει από τα νύχια της τρόικας. Ο τελευταίος είναι ο τρόπος να αποκρουστεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική γραμμή και να επιβεβαιωθούν νέες και μόνιμες σχέσεις με την Τουρκία και την εξεύρεση λύσης στην Κύπρο».

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου που το 1974 μιλούσε για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν συνέβη όταν ανέβηκε στην εξουσία. Γράφει, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε μια μεγαλοϊδεατική πολιτική, μια πολιτική γραμμή που εμπεριείχε εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία και ερανιζόταν εικόνες από την παλιά Μεγάλη Ιδέα της «Μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας».

Αυτό οδήγησε, αναφέρει, σε ποικίλες εντάσεις στην περιοχή του Αιγαίου, σε αύξηση των εξοπλισμών, ενώ η Ευρώπη σύρθηκε σε ένα φασιστικό τέλμα, η Μεγάλη Ιδέα κατασκευάστηκε ταυτόχρονα με τον ναζισμό.

Στη συνέχεια καταγράφονται περιστατικά και «εμπλοκές» που συνέβησαν στην περιοχή του Αιγαίου από το 1931 μέχρι και το επεισόδιο στα Ίμια, που τα αποδίδει το δημοσίευμα στην… ελληνική επιθετικότητα.

Και καταλήγει: «Όλα αυτά προκάλεσαν το θέμα της Κύπρου που παραμένει άλυτο και ανάγκασε την Ελλάδα να οπλιστεί σε υπέρμετρο βαθμό σε σχέση με αυτό που μπορούσε να αντέξει η οικονομία της. Η Ελλάδα είναι η κύρια αιτία της σημερινής κρίσης. Ο Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από την ειρήνη και τον διεθνισμό. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται τη φιλία της Τουρκίας».


Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: