Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

BLOOMBERG: ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Με ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες, αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, καταγράφοντας πληροφορίες και εκτιμήσεις.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ αναφέρει ότι, «σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους τέσσερις αρχές για μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης, καθώς η Ελλάδα μάχεται να αποφύγει την έλλειψη ρευστότητας και να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Όπως σημειώνεται, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει μια συμφωνία που να εξασφαλίζει οικονομική σταθερότητα, οικονομική βιωσιμότητα και αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα». Στην ανταπόκριση προσθέτεται ότι «χωρίς να δώσει (ο κ. Βαρουφάκης) λεπτομέρειες (για τις προαναφερθείσες επιδιώξεις), σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, επειδή οι συνομιλίες είχαν εμπιστευτικό χαρακτήρα».

Επίσης, τονίζεται ότι «οι υπουργοί Οικονομικών των 19 κρατών-μελών της ευρωζώνης, που συναντήθηκαν σήμερα (χθες), αφού η Γερμανία και η Ελλάδα έλαβαν συγκρουσιακές θέσεις στις διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες».

Σε άλλη ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο στο Μπλούμπεργκ αναφέρθηκε νωρίτερα ότι «οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και της ευρωζώνης κινούνται προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας για την παράταση του προγράμματος διάσωσης, ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται σχετικά με τη σχέση της Ελλάδας με τους πιστωτές της, σύμφωνα με τέσσερις αξιωματούχους της ευρωζώνης».

Όπως επισημάνθηκε, «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που συναντήθηκαν σήμερα (χθες) στις Βρυξέλλες, διαβουλεύονται επί της διατύπωσης του σχεδίου κοινής απόφασης για την παράταση, γεγονός που καθυστερεί τις συνομιλίες, στις Βρυξέλλες. Το σχέδιο της κοινής απόφασης απαιτεί την έγκριση και της ελληνικής κυβέρνησης, όπου θα καθορίζονται επίσης τα βήματα που θα προετοιμάσουν την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών, στις 16 Φεβρουαρίου. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές».

Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ τονίζει ότι δεν υπήρξε «καμία κοινή δήλωση», μετά από έξι ώρες συνομιλιών, αλλά υπάρχει «ελπίδα για σχέδιο» για τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιχείρησαν να βρουν μια «σαφή γραμμή» για το πώς θα ασχοληθούν με τα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «ανάμικτα μηνύματα» από τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, «οι υπουργοί, μαζί με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να μιλούν κατά τις προσεχείς ημέρες, με την ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σε ένα σχέδιο κατά την επόμενη συνεδρίασή τους».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «σε μια ασυνήθιστη εξέλιξη για συναθροίσεις τους, οι υπουργοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε μια κοινή δήλωση, παρά τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι».

Στην ίδια εφημερίδα αναφέρθηκε νωρίτερα ότι «το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου σήμερα (χθες) Τετάρτη, μετά από πληροφορίες ότι η Ελλάδα έφτασε σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παραμονή στο πρόγραμμα διάσωσής της».

Η Νιου Γιορκ Τάιμς τονίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης «απέτυχαν να περιορίσουν τις βαθιές διαφορές τους» με την Ελλάδα, η οποία, όπως σημειώνεται, «προσπαθεί να αναθεωρήσει» τους όρους του πακέτου διάσωσης.

Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι δηλώσεις που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup και παρουσιάζονται απόψεις εκπροσώπων δεξαμενών σκέψης, ενώ γίνεται αναφορά και στις διαδηλώσεις που έγιναν χθες σε ένδειξη υποστήριξης στις διεκδικήσεις της Ελλάδας.

Στην ιστοσελίδα του CNBC αναφέρεται ότι «η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μείνει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αναμενόταν να ανακοινώσει την αναμόρφωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της χώρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “οι συζητήσεις ήταν πολύ καλές”».

Επίσης, μεταξύ άλλων, καταγράφονται εκτιμήσεις αναλυτών και οικονομολόγων, σημειώνοντας, ως κατακλείδα ότι για «γερά νεύρα» αναμένονται να είναι οι συνομιλίες της Δευτέρας.
 

Το ανάρτησα από http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: