Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 
Την ενίσχυση του ρόλου του κράτους στο τραπεζικό σύστημα σχεδιάζει η κυβέρνηση με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργίας τους προς όφελος της οικονομίας. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του ρόλου και της εποπτείας του τραπεζικού συστήματος από το Ελληνικό Δημόσιο με απόλυτο σεβασμό, ωστόσο, στα δικαιώματα των ιδιωτών μετοχών και των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης.Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, στην ευθύνη του οποίου βρίσκεται ο τραπεζικός τομέας, επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται από την Απρίλιο για την ενίσχυση της διαφάνειας των τραπεζών σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας, λήψης αποφάσεων, τα κριτήρια δανειοδοτήσεων, αμοιβών κ.α. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους νέους εκπροσώπους που έχει ορίσει τα Δ.Σ. των συστημικών τραπεζών να ενημερώνουν ουσιαστικά για όλες τις πτυχές λειτουργίας των τραπεζών και να μην περιοριστούν σε παθητικό ρόλο, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η αντιπροεδρία εξετάζει διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τρόπους ουσιαστικού ελέγχου της τραπεζικής λειτουργίας και ένα από αυτό προβλέπει την ενεργή εμπλοκή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)) το οποίο διαθέτει την τεχνογνωσία ενώ παράλληλα έχει άμεσο συμφέρον ως μεγαλύτερος μέτοχος των τραπεζών.

Κύκλοι της Αντιπροεδρίας διευκρινίζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα παρέμβασης του κράτους στον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των τραπεζών αλλά οι όλες πρωτοβουλίες θα στοχεύουν στην ενίσχυση των θεσμών εταιρικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας και στην υιοθέτηση και εφαρμογή καλύτερων τραπεζικών πρακτικών. Όπως τονίζουν ο ρόλος των τραπεζών σε μια οικονομία είναι ευρύτερος και εκτός από την επίτευξη βραχυπρόθεσμων οικονομικών στόχων οι τράπεζες πρέπει πρώτα από όλα να εξυπηρετούν το ευρύτερο συμφέρον της κοινωνίας και του δημοσίου. Υπενθυμίζουν ότι οι τράπεζες διατηρούνται με τη σημερινή μορφή και διάρθρωση χάρη της ανακεφαλαιοποίησης που έχει πραγματοποιηθεί κυρίως με χρήματα φορολογουμένων.

Παράλληλα θα εξεταστούν και ζητήματα νομοθεσίας που βοηθούν το σχηματισμό «γκρίζων ζωνών». Κύκλοι της κυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η αναμόρφωση του πλαισίου ώστε να κοπεί οριστικά ο ομφάλιος λώρος για την ανάπτυξη σχέσεων εξάρτησης όπως συμβαίνει στο τρίγωνο «τράπεζες - κόμματα - μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Μέχρι το τέλος του μήνα η κυβέρνηση αναμένεται να εξειδικεύσει το σχεδιασμό της για την δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, με κορμό το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Όπως σημειώνεται με δεδομένα τα προβλήματα των συστημικών τραπεζών, και ειδικά το μέγα ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι παραδοσιακές τράπεζες θα αργήσουν να ασκήσουν ολοκληρωμένα το ρόλο τους για την χρηματοδότηση της οικονομίας. Έτσι είναι απολύτως απαραίτητο η δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας η οποία εκτός της χρηματοδότησης επιχειρήσεων και επενδυτικών έργων θα κινητοποιήσει και άλλα εργαλεία (όπως το ΕΤΕΑΜ) και πόρους.

Τέλος σε ότι αφορά τις διοικήσεις των τραπεζών η κυβέρνηση θα κινηθεί σε συνεννόηση με τους ιδιώτες μετόχους στην κατεύθυνση της ανανέωσης και ενίσχυσης των διοικητικών ομάδων.


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: