Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ


Συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου είχε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση μεταξύ του πρώην και του εν ενεργεία Πρωθυπουργού δεν είχε απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα - κάτι που γίνεται φανερό και από την μακρά, σχεδόν δίωρη διάρκεια της συζήτησης.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι το Κίνημά του δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, θεωρείται σε διεθνείς κύκλους ένας από τους λίγους δυνάμει συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα, μεταξύ των εκπροσώπων του θεωρούμενου «παλαιού» πολιτικού συστήματος.

Ο ίδιος άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός προεκλογικώς είχε επανειλημμένως αναφέρει ότι υπό όρους και προϋποθέσεις θα στήριζε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην ουσία ο κ. Παπανδρέου μετέφερε σημαντικά μηνύματα στον κ. Τσίπρα, υπό μορφήν προειδοποίησης ως προς την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό νομισματικό πλαίσιο και αποφυγής του εφιαλτικού σεναρίου ενός «ατυχήματος», μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακος.

Δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι τα μηνύματα αυτά διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες μέσω ευρωπαϊκών, αλλά και υπερατλαντικών διαύλων.


«Προάσπιση εθνικού συμφέροντος σε ένα συντηρητικό περιβάλλον»

Ενδεκιτική εξάλλου ήταν η δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος αφότου ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης, δήλωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ότι «στόχος είναι να διατηρήσει η Ελλάδα την σημαντική κατάκτηση της, την ισχυρή της θέση στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ».

«Θα θέλαμε μια προοδευτική Ευρώπη και όχι μια συντηρητική. Μια Ευρώπη της ανάπτυξης όπου θα κυριαρχεί η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη. Και γι' αυτή παλεύουμε» επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου.

«Ωστόσο βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο και μέσα σε αυτό πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον» πρόσθεσε.

«Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα, μια παρασιτική αντίληψη της οικονομίας, προκειμένου να πετύχουμε αναπτυξιακή προοπτικη χωρίς να στηριζόμαστε σε άλλους. Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις του 2009 που έμειναν στη μέση».


Το παρασκήνιο της προετοιμασίας της συνάντησης

Η συνάντηση, η οποία κλείστηκε ανήμερα το Πάσχα, όταν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για ανταλλαγή ευχών, πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφότου ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να στηρίζει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να αναδεικνύει μία σειρά σημείων σύμπτωσης θέσεων και απόψεων (μέτωπο με Ευ. Βενιζέλο, Κάννες, δημοψήφισμα, κλπ.).

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΡΗΤΗ TV», τις ημέρες του Πάσχα, ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε κατά των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου για τη στάση που κράτησαν το 2012. Κατηγόρησε μεταξύ των άλλων τον κ. Βενιζέλο, ότι δεν τον στήριξε, στις Κάννες όταν όπως είπε οι εταίροι αποδέχθηκαν την πρότασή του για δημοψήφισμα, ενώ ανέφερε ότι με τη στάση του συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης.

Στον κ. Σαμαρά, επέρριψε επίσης ευθύνες και είπε ότι αντί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η δική του κυβέρνηση, προσπάθηε να αποφύγει τις υποχρεώσεις και να «πετάξει την μπάλα» στην επόμενη κυβέρνηση με δύσκολους όρους.

Ο Γ. Παπανδρέου στην ίδια συνέντευξη κάλεσε την κυβέρνηση να πάει στο Eurogroup με σοβαρή πρόταση, προκειμένου να επιτύχει έναν έντιμο συμβιβασμό, χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος και ξεκαθαρίζοντας προς το εσωτερικό κοινό ότι δε γίνεται να εφαρμόσει ακριβώς ή ένα πολύ μεγάλο μέρος των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά.
Τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται μόνο με τους εταίρους, αλλά και με τις αγορές, ο κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι ως πρωθυπουργός συγκρούστηκε με σειρά ηγετών. «Εγώ τσακώθηκα με τον Μπαρόζο, με τον Γιούνκερ.

Δεν ήθελα κανένα μνημόνιο. Δεν ήθελα να ζητιανεύω στον Πούτιν, στους Κινέζους ή στους Σαουδάραβες να αγοράσουν ομόλογα. Είχα ζητήσει από τη Ρωσία να αγοράσει ομόλογα. Η απάντηση ήταν αρνητική. Ο Μεντβέντεφ μου είπε τότε να πάω στο ΔΝΤ. Πολλοί εταίροι μου είπαν το ίδιο», θυμήθηκε, τονίζοντας πως αν ο Ντράγκι που το 2012 καθησύχαζε τις αγορές για την Πορτογαλία και την Ισπανία, το είχε κάνει για μας, δεν θα μπαίναμε καν σε πρόγραμμα. «Αυτό είχα πει και στην Μέρκελ. Θέλω όχι λεφτά, αλλά δήλωση εμπιστοσύνης για τις αγορές. Δυστυχώς δεν έγινε», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Επέμεινε πάντως ο κ. Παπανδρέου στην ανάγκη να είχε γίνει το δημοψήφισμα το 2011. «Κοιτάζοντας πίσω, το λάθος μου ήταν ένα. Θεωρώ τώρα ότι τότε θα έπρεπε να είχα βρει τρόπο να γίνει το δημοψήφισμα. Αν είχε γίνει, θα είχαμε μία καθαρή εντολή από τον λαό να προχωρήσω σε σημαντικές θετικές τομές για την χώρα. Αυτό είχα προτείνει το 2011 στον Σαμαρά, να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα», είπε. 


Το ανάρτησα από http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: