Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΚΕΡΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Ή ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΑΥΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, ΚΟΨΙΜΑΤΑ, ΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ


Ένα αρχαίο θαυματουργό βάλσαμο θεραπεύει τις ανοικτές πληγές ,τα κοψίματα και τα εγκαύματα και άλλες ασθένειες!!!

Αυτό το βάλσαμο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Προέρχεται από τη Ρωσία και οι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει αρκετούς αιώνες πριν.



Για να μπορέσετε να φτιάξετε αυτό το βάλσαμο θα χρειαστείτε μόνο τρία συστατικά. Αλλά αυτά τα 3 συστατικά είναι αρκετά για να το κάνουν τόσο αποτελεσματικό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία πολλών ιατρικών καταστάσεων.

Μερικά από αυτά είναι: βρογχίτιδα, οιδήματα, ανοικτές πληγές, στηθάγχη, φλεγμονή των ωοθηκών, έλκη, μώλωπες, ραγισμένα χέρια και τα πόδια, και τέλος, είναι ιδανικό για την θεραπεία των εγκαυμάτων.

Στο κείμενο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε για τα διάφορα είδη των χρήσεών του.

Συνταγή:
 

Συστατικά Στοιχεία: 60 ml κερί μέλισσας, 1 αυγό, 400ml φυτικό λάδι (κατά προτίμηση Wort λάδι, σπαθόλαδο του Αγίου Ιωάννη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή άλλο υψηλής ποιότητας φυτικό έλαιο)

*
Το σπαθόλαδο -hypericum oil ή βάλσαμο ή St.John’s wort oil- είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο και αποδεικνύεται και το καλύτερο καλλυντικό. Το περίφημο βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών είναι ιδανικό για πληγές και χτυπήματα, μώλωπες, εκχυμώσεις, στραμπουλήγματα, εγκαύματα, φλεγμονές, τσιμπήματα.


*Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το βάλσαμο από το στόμα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, ενώ αν το χρησιμοποιείτε για μια τοπική εφαρμογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος.

Οδηγίες για το πώς να το ετοιμάσετε:

Πρώτα απ “όλα θα πρέπει να ψηθεί ο κρόκος χωρίς το ασπράδι ,τα διαχωρίζουμε λοιπόν. Στη συνέχεια, βάλτε το κερί σε ένα τηγάνι στο οποίο έχετε προσθέσει λάδι. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή και το κερί θα πρέπει να λιώσει αργά στο λάδι. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κρόκο. Καθώς το προσθέτετε , ανακατεύετε με ένα κουτάλι όλη την ώρα. Όταν το λάδι αρχίζει να αφρίζει αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και περιμένετε λίγο και συνεχίστε να προσθέτετε σιγά σιγά το ασπράδι. Μόλις το μείγμα αρχίζει και γίνεται σκούρο καφέ μπορείτε να το πάρετε από τη φωτιά και το αφήσετε για περίπου 15-20 λεπτά.

Σουρώστε το μείγμα σε μία γάζα και αποθηκεύστε το σε ένα γυάλινο βάζο. Κρατήστε το μείγμα στο ψυγείο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για περίπου 10 μήνες.

Οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το βάλσαμο για άλλες συνθήκες στην υγεία σας:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο διαφορετικούς τρόπους: μπορεί να ληφθεί από το στόμα ή μπορείτε να το εφαρμόσετε σε τοπικό σημείο. 

Για χρήση από το στόμα, η συνιστώμενη δόση είναι ½ κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Και για τοπική εφαρμογή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε εγκαύματα ή όταν πονάτε σε διάφορες περιοχές πιέζοντας πάνω στο σημείο που έχετε το πρόβλημα. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο, διότι δεν έχει καμία παρενέργεια.

Ορισμένες άλλες συνθήκες όπου μπορεί αυτό το βάλσαμο να χρησιμοποιηθεί:

Ιγμορίτιδα

Λιώστε μία κουταλιά από το βάλσαμο και ρίξτε το με ένα σιφώνιο ( πιπέττα ) . Επαναλάβετε το αυτό κάθε μία ώρα για να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορα, επειδή το βάλσαμο μπορεί να γίνει παχύρρευστο.

*
Το σιφώνιο ή πιπέττα είναι εργαστηριακό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την ακριβή μέτρηση και μεταφορά όγκου υγρού.

Αμυγδαλίτιδα και φαρυγγίτιδα
Για αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και από το στόμα και σε τοπικό σημείο. Για την τοπική χρήση λιώστε το βάλσαμο και εφαρμόστε την κομπρέσα στο λαιμό σας.

Βρογχίτιδα, έλκος, κοιλιακό άλγος

Χρησιμοποιήστε το βάλσαμο από το στόμα τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα σας με ½ κουταλάκι του γλυκού.

Παθήσεις του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, κύστες στις ωοθήκες, φλεγμονή, ινομυώματα, μαστίτιδα.

Για τη θεραπεία των ασθενειών αυτών, θα πρέπει να εφαρμόσετε το βάλσαμο τοπικά. Απλώστε το ένα ταμπόν και τοποθετήστε το στον κόλπο κάθε πρωί και βράδυ για 15 ημέρες. Και αν μαστίτιδα είναι αυτό που σας ενοχλεί, πάρτε ένα μαντήλι και εφαρμόστε το βάλσαμο στο στήθος σας. Θα πρέπει να το αφήσετε έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά να αλλάζετε το μαντήλι κάθε 2 ώρες. Μπορείτε επίσης να το τυλίξετε με φύλλο ή σακούλα.

Έλκη, εγκαύματα, πληγές, πονόδοντο, οίδημα, πόνος στις αρθρώσεις

Εφαρμόστε τη νύχτα το βάλσαμο στο ευαίσθητο σημείο, χρησιμοποιώντας βαμβάκι.

Γάγγραινα

Βάλτε λίγο βάλσαμο σε μια χαρτοπετσέτα ή μαντήλι, τοποθετήστε το πάνω από την πληγείσα περιοχή, και τυλίξτε το με ένα φύλλο νάιλον ή σακούλα. Μετά από αυτό μπορεί να βγει κάποιο πύον από την πληγή, αλλά έτσι είναι φυσιολογικό.

Αιμορροΐδες

Πάρτε μία γάζα διπλώστε τη στη μορφή που έχει το ταμπόν. Απλώστε πάνω το βάλσαμο και τοποθετήστε στο σημείο. Θα πρέπει να επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε βράδυ μέχρι να παρατηρήσετε κάποια βελτίωση, γιατί παίρνει πάντα διαφορετικό χρονικό διάστημα στον κάθε άνθρωπο.

Ενισχύσει τα νύχια σας

Εφαρμόστε το βάλσαμο στα νύχια σας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

 

Το ανάρτησα από http://www.newsitamea.gr
* Επιμέλεια: Μαρία Κρεμμύδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: