Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ!


Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, που ξεκίνησε την καριέρα της στην πολιτική επί υπουργίας του Λιάπη στο Μεταφορών και Επικοινωνιών αφού πρόσφερε τις υπηρεσίες της ως μετακλητή υπάλληλος, και λίγο αργότερα με την υπουργοποίηση του Αντώνη Μπεζα μετακινήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ως σύμβουλος του επί φορολογικών θεμάτων, αλλά και επί υπουργίας Γιάννη Στουρνάρα, βολεύτηκε ως μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που παρακολουθεί την επίδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τώρα έχει αναλάβει ελέω επιθυμίας των τοκογλύφων τη θέση προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα της χώρας μέσω του φορολογικού συστήματος. 

Υπάρχει όμως μια περίεργη απόφαση που καθυστερεί αντί να επισπεύδει τους φόρους συγκεκριμένης εταιρίας στην οποία έχουν καταλογιστεί πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.


Πρόκειται για την GENNET Α.Ε.

Το πρόβλημα όμως της GENNET είναι άλλο: Έχει δεχτεί πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ για συμμετοχή σε τοκογλυφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων ήδη πριν από 2,5 χρόνια. Το ελληνικό κράτος όμως δεν δείχνει καμία καούρα να εισπράξει το ποσό
 

Όπως διαβάσαμε στο FMVOICE η εταιρία GENET έδινε στην GENNET Α.Ε. -σύμφωνα με τους ελεγκτές εφοριακούς (αλλά και την ίδια την ΟΔΕΤΗΝ)- δάνεια που εμφανίζονταν σαν εμπορικές συναλλαγές αγοράς καπνού. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η GENNET πρέπει να παρήγαγε πολύ και ακριβό καπνό στην Αθήνα τον οποίο πουλούσε στην επαρχία. Κάποια στιγμή η ΟΔΕΤΗΝ δεν κατάφερνε πλέον να πληρώνει τους τόκους που, σύμφωνα πάντα με τον έλεγχο, κυμαίνονταν μεταξύ του 38% και του 208% και αυτοκαταγγέλθηκε στην εφορία δίνοντας στοιχεία για τα εικονικά τιμολόγια. 

Ο έλεγχος συνεχίστηκε και στην Αθήνα η οποία κατέληξε στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα που είχαν καταλήξει και οι εφοριακές αρχές της συμπρωτεύουσας. 

Το συνολικό ύψος των προστίμων για την δράση της GENNET ανήλθε στα 78 εκατομμύρια ευρώ και τώρα το μόνο που έμενε ήταν να εκδοθεί η κρίση των βιβλίων της ως ανακριβών από την αρμόδια αρχή προκειμένου οι φόροι να βεβαιωθούν και να γίνουν απαιτητοί. 
Ε, λοιπόν αυτό το χαρτί εκκρεμεί εδώ και 2,5 χρόνια!

Στο μεταξύ η εταιρία έχει προσφύγει στα δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι οι εμπορικές συναλλαγές ήταν αληθινές και έχει μάλιστα ασκήσει διώξεις στους εφοριακούς που την έλεγξαν σε διάφορα επίπεδα. 


Η εκδίκαση της υπόθεσης στα δικαστήρια όμως θα καθυστερήσει λίγο ακόμα… Εξαιτίας της κυρίας Σαββαΐδου;

Το ανάρτησα από http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: