Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Σε πυρετώδεις προετοιμασίες της αυριανής εκδήλωσης για την 3η Σεπτεμβρίου, 41η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και ημερομηνία ευρισκόμενη σε κομβικό σημείο της προεκλογικής περιόδου, βρίσκονται στη Χαρ. Τρικούπη.
Στην αυριανή εκδήλωση, εκτός από την κεντρική ομιλήτρια κ. Φώφη Γεννηματά, θα παρευρεθούν τα μέλη της ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) και δη ο κ. Σεργκέι Στάνισεφ (πρόεδρος του ΕΣΚ) και ο κ. Τζιάνι Πιτέλα (επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο), καθώς και ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Γεννηματά σήμερα βρίσκεται στην Τρίπολη, ενώ μέχρι και την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα μεταβεί τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε διάφορες πόλεις της επαρχίας. Τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, η κ. Γεννηματά θα επικεντρώσει την προσοχή της στην Αθήνα και το Λεκανοπέδιο.

Χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε εκ νέου τους βασικούς εκλογικούς στόχους του κόμματός της. Ο κεντρικός είναι, βεβαίως, η άνοδος των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και η διεκδίκηση της τρίτης θέσης, της μετατροπής του κόμματος σε τρίτο πόλο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και ανέδειξε την κεντρική γραμμή του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον όρο της ένταξης σε αυτήν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα», είπε χθες (Alpha 98,9) η κ. Γεννηματά, η οποία επισήμανε ότι η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. περί μη συγκρότησης από κοινού κυβέρνησης αποτελεί προεκλογική ρητορική. Υπενθύμισε δε ότι προ του ενδεχομένου Grexit, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. κατόρθωσαν να συνεργαστούν. Η κ. Γεννηματά επανέλαβε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και η Ν.Δ. του 2012 «είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος», καθώς οδήγησαν, όπως είπε, τη χώρα σε εκλογές για να επιβεβαιώσουν μια κυριαρχία η οποία δεν ήλθε ποτέ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο του διμέτωπου αγώνα εναντίον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ., ως μέρος μιας γενικότερης αντιπολιτευτικής γραμμής η οποία έχει προκύψει κατά τις πολύωρες συσκέψεις της με τους στενούς συνεργάτες της.

Το ανάρτησα από http://www.kathimerini.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: