Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΙΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

Με σκεπτικισμό και δυσφορία υποδέχθηκαν τα μέλη της Αρχιεπισκοπής την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μπορεί, επί του παρόντος, να μην υπάρχει άμεση ή έμμεση τοποθέτηση από πλευράς της Αρχιεπισκοπής επί του θέματος, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη επιλογή.Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς και την αναμενόμενη επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Πάντως, είναι νωπή ακόμη η διαμάχη ανάμεσα στον κ. Φίλη (όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) και την επίσημη Εκκλησία κατά τη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας σε νοσοκομεία για να προσκυνήσουν ασθενείς. Τότε, ο κ. Φίλης είχε κάνει λόγο για εμπόριο λειψάνων με την επίσημη Εκκλησία να απαντάει πως: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας».

Επιπλέον, ο κ. Φίλης είναι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας.

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: