Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΙΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

Με σκεπτικισμό και δυσφορία υποδέχθηκαν τα μέλη της Αρχιεπισκοπής την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μπορεί, επί του παρόντος, να μην υπάρχει άμεση ή έμμεση τοποθέτηση από πλευράς της Αρχιεπισκοπής επί του θέματος, ωστόσο είναι δεδομένο πως δεν βλέπει με καλό μάτι τη συγκεκριμένη επιλογή.Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς και την αναμενόμενη επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Πάντως, είναι νωπή ακόμη η διαμάχη ανάμεσα στον κ. Φίλη (όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) και την επίσημη Εκκλησία κατά τη μεταφορά του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας σε νοσοκομεία για να προσκυνήσουν ασθενείς. Τότε, ο κ. Φίλης είχε κάνει λόγο για εμπόριο λειψάνων με την επίσημη Εκκλησία να απαντάει πως: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας».

Επιπλέον, ο κ. Φίλης είναι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο διαχωρισμός Κράτους και Εκκλησίας.

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: