Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΈΡΧΕΤΑΙ "ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ"...ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Η γραμμή του ΠΑΣΟΚ ήταν η συναίνεση και η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην κυβέρνηση. Αυτό θεωρούσαμε το σωστό και προσωπικά εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα εκεί θα πάμε», είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.
 

«Έρχεται "ρώσικος" χειμώνας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έρχεται μια επώδυνη διαδικασία. Εμείς θα έχουμε την λογική της συναίνεσης, αλλά για να εφαρμοστεί το μνημόνιο χρειάζονται πρόσωπα, ικανά στελέχη, καλύτερη στελέχωση στο δημόσιο τομέα και μεταρρυθμιστική αντίληψη».

Ο κ. Ανδρουλάκης μάλιστα εκτίμησε ότι «θα έχουμε πολύ γρήγορα ανακατατάξεις του πολιτικού σκηνικού, εύχομαι όχι και εκλογές» και όπως είπε, θεωρεί ότι «σε ένα άλλο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας βγήκε πολύ ισχυρός από την κάλπη, ο ελληνικός λαός επέλεξε το σχήμα Τσίπρα-Καμμένου που υπέγραψε το 3ο μνημόνιο να το υλοποιήσει κιόλας».

Πρόσθεσε όμως πως «τα επώδυνα μέτρα είναι μπροστά και τα νοηματικά σχήματα νέο-παλιό θα τα σαρώσει η πραγματικότητα. Δε βοηθάει να κατασκευάζουμε νοηματικούς διαχωρισμούς, όπως ήταν το μνημόνιο-αντιμνημόνιο», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει πολύ επώδυνα μέτρα και βάσει της προσπάθειας που θα κάνει, θα αξιολογηθεί αν η χώρα θα μπορέσει να βγει από τα μνημόνια ή θα βυθίζεται ακόμη περισσότερο σε αυτά.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

«Το ΠΑΣΟΚ δε μπορούσε να μπει σε συζήτηση για συμμετοχή στην κυβέρνηση. Δεν ήταν αυτή η εντολή του λαού, ούτε μπορούσε να γίνει αυτό ειδικά όταν ο κ. Τσίπρας έσπευσε να φωτογραφηθεί με τον κ. Καμμένο», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές μέσω του κ. Πιτέλα είπαν κάτι λογικό, ότι θεωρούσαν ως λύση της συγκρότηση μιας κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, η προοδευτική διακυβέρνηση. Ακόμη καλύτερα εμείς θεωρούσαμε λύση μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με όλα τα κόμματα που είχαν ψηφίσει τη συμφωνία, για να βγούμε γρηγορότερα από τη μέγγενη της κρίσης και να υλοποιηθούν γρηγορότερα οι μεταρρυθμίσεις», είπε και συμπλήρωσε με έμφαση:

«Εκπέμπουν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Καμμένου κουλτούρα συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων»;

Για την επόμενη μέρα, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «όποτε η αντιπολίτευση έκανε κλεφτοπόλεμο δεν προχωρούσαν τα πράγματα. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία των προηγούμενων ετών», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Άλλο ψηφίζω το μνημόνιο και άλλο εφαρμόζω το μνημόνιο».

«Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε ικανοποιημένοι, διότι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχούς πτώσης είχαμε μια σημαντική άνοδο και μας δίνεται η δυνατότητα ανασυγκρότησης του χώρου που θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον», είπε ο κ. Ανδρουλάκης αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ σημείωσε:

«Για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς χρειάζεται να βάλουμε μια προοδευτική ιδεολογική ατζέντα. Δεν αρκούν μόνο οι οργανωτικοί όροι. Εκλογικός νόμος, θεσμικές αλλαγές, φορολογικό σύστημα είναι ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα ώστε να κερδίσουμε και εκείνους που δε μας ψήφισαν χθες».

«Η αποχή ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων πρέπει να μας προβληματίσει», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


Το ανάρτησα από http://www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: