Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΈΡΧΕΤΑΙ "ΡΩΣΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ"...ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Η γραμμή του ΠΑΣΟΚ ήταν η συναίνεση και η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στην κυβέρνηση. Αυτό θεωρούσαμε το σωστό και προσωπικά εκτιμώ ότι αργά ή γρήγορα εκεί θα πάμε», είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.
 

«Έρχεται "ρώσικος" χειμώνας» είπε ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Έρχεται μια επώδυνη διαδικασία. Εμείς θα έχουμε την λογική της συναίνεσης, αλλά για να εφαρμοστεί το μνημόνιο χρειάζονται πρόσωπα, ικανά στελέχη, καλύτερη στελέχωση στο δημόσιο τομέα και μεταρρυθμιστική αντίληψη».

Ο κ. Ανδρουλάκης μάλιστα εκτίμησε ότι «θα έχουμε πολύ γρήγορα ανακατατάξεις του πολιτικού σκηνικού, εύχομαι όχι και εκλογές» και όπως είπε, θεωρεί ότι «σε ένα άλλο χρονικό διάστημα θα υπάρξει αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα».

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας βγήκε πολύ ισχυρός από την κάλπη, ο ελληνικός λαός επέλεξε το σχήμα Τσίπρα-Καμμένου που υπέγραψε το 3ο μνημόνιο να το υλοποιήσει κιόλας».

Πρόσθεσε όμως πως «τα επώδυνα μέτρα είναι μπροστά και τα νοηματικά σχήματα νέο-παλιό θα τα σαρώσει η πραγματικότητα. Δε βοηθάει να κατασκευάζουμε νοηματικούς διαχωρισμούς, όπως ήταν το μνημόνιο-αντιμνημόνιο», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει πολύ επώδυνα μέτρα και βάσει της προσπάθειας που θα κάνει, θα αξιολογηθεί αν η χώρα θα μπορέσει να βγει από τα μνημόνια ή θα βυθίζεται ακόμη περισσότερο σε αυτά.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

«Το ΠΑΣΟΚ δε μπορούσε να μπει σε συζήτηση για συμμετοχή στην κυβέρνηση. Δεν ήταν αυτή η εντολή του λαού, ούτε μπορούσε να γίνει αυτό ειδικά όταν ο κ. Τσίπρας έσπευσε να φωτογραφηθεί με τον κ. Καμμένο», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές μέσω του κ. Πιτέλα είπαν κάτι λογικό, ότι θεωρούσαν ως λύση της συγκρότηση μιας κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, η προοδευτική διακυβέρνηση. Ακόμη καλύτερα εμείς θεωρούσαμε λύση μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με όλα τα κόμματα που είχαν ψηφίσει τη συμφωνία, για να βγούμε γρηγορότερα από τη μέγγενη της κρίσης και να υλοποιηθούν γρηγορότερα οι μεταρρυθμίσεις», είπε και συμπλήρωσε με έμφαση:

«Εκπέμπουν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Καμμένου κουλτούρα συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων»;

Για την επόμενη μέρα, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «όποτε η αντιπολίτευση έκανε κλεφτοπόλεμο δεν προχωρούσαν τα πράγματα. Αυτό έχει δείξει η εμπειρία των προηγούμενων ετών», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Άλλο ψηφίζω το μνημόνιο και άλλο εφαρμόζω το μνημόνιο».

«Ως ΠΑΣΟΚ είμαστε ικανοποιημένοι, διότι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχούς πτώσης είχαμε μια σημαντική άνοδο και μας δίνεται η δυνατότητα ανασυγκρότησης του χώρου που θα φέρει και καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον», είπε ο κ. Ανδρουλάκης αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ σημείωσε:

«Για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς χρειάζεται να βάλουμε μια προοδευτική ιδεολογική ατζέντα. Δεν αρκούν μόνο οι οργανωτικοί όροι. Εκλογικός νόμος, θεσμικές αλλαγές, φορολογικό σύστημα είναι ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα ώστε να κερδίσουμε και εκείνους που δε μας ψήφισαν χθες».

«Η αποχή ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων πρέπει να μας προβληματίσει», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.


Το ανάρτησα από http://www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: