Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΣΕ ΈΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΊ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη 1974


Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του 1974, ως λόγος γέννησης του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί χωρίς αμφιβολία την στιγμή της γέννησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
 Ο αείμνηστος Ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου με τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνουν την ιστορική και αξεπέραστη πρωτοβουλία της ίδρυσης, σε μια καθοριστική συγκυρία, ενός ελπιδοφόρου και νικηφόρου Κινήματος που οδήγησε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό στον 21ο αιώνα.

Με αφορμή εκείνη την ημέρα οφείλουμε να κατανοήσουμε απόλυτα ότι οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας για να αναδειχτεί πάλι το ΠΑΣΟΚ στην συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένα Κίνημα δημοκρατικής πράξης και σοσιαλιστικής επαγγελίας, ανοιχτό στην κοινωνία με τους Έλληνες πολίτες συμμέτοχους και δημιουργικούς.

Όλοι μας οφείλουμε να αναμετρηθούμε και να αναμετριόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό πάντοτε μέσα σε ένα Κίνημα με κοινές ιδεολογικές και αξιακές αναφορές με προγραμματική ενότητα και ηθική αλληλεγγύη.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ, ότι μετά από μια πορεία 41 χρόνων τίποτα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι όπως πριν.

Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε χρέος να αποτιμήσουμε συνολικά και συλλογικά την πορεία και την εξέλιξη του Δημοκρατικού Πατριωτικού Σοσιαλιστικού Αριστερού Κινήματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Να προσδιορίσουμε τις κοινωνικές, πολιτικές και ιστορικές μας αναφορές. Τις ιδεολογικές, αξιακές και προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Τις αδυναμίες, τα λάθη της στάσης και των συμπεριφορών μας. Τα οράματα, τα σχέδια, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Τα συστατικά στοιχεία του νέου ιστορικού κύκλου, της νέας μεταπολίτευσης όπου ο δικομματισμός παραχωρεί την θέση του στον διπολισμό.

Την νέα στρατηγική του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την ανασύνθεση μιας πλειοψηφικής πολυκομματικής ριζοσπαστικής κυβερνώσας Κεντροαριστεράς.

Όλοι αυτοί οι προσδιορισμοί μας βεβαίως οφείλουν να γίνονται συν-προδιορισμοί με τις πολυσήμαντες αλλαγές και τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας και τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και τον πλανήτη μας, με τις διεργασίες της Ενωμένης Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής. Με τις διεργασίες, τις βαθιές μεταβολές και τους μετασχηματισμούς της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, των κοινωνικών τάξεων, των κοινωνικών ομάδων. Με κάθε μορφή κοινωνικής και πολιτικής συλλογικής ταυτότητας και αναφοράς, όπως η οικογένεια, η κοινότητα, η πόλη, η περιφέρεια, η πατρίδα, το έθνος, η τάξη, η θρησκεία, ο πολιτισμός, η πολιτική, το κόμμα, η παράταξη, οι θεσμοί της δημοκρατίας και τα ΜΜΕ.

Στην σημερινή κρίσιμη και οριακή στιγμή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας οφείλει να δώσει την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως σε ένα νέο κοινωνικό ριζοσπαστικό κίνημα που θα τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από επιλογές προς το "άλλο", προς τα μικρότερα και διαφορετικά κόμματα, επιλογές κυρίως προς την άλλη και παραδοσιακή Αριστερά.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: