Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Η "ΔΗΘΕΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ" ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΠΑΡΑ "ΆΝΕΥ ΌΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ"

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ «ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ»


Το Ν/Σ και όσα θα ακολουθήσουν, ως προαπαιτούμενα, αποτελούν απόδειξη ότι η «δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν ήταν παρά «άνευ όρων παράδοση»,καθώς επιβάλλονται νέοι φόροι και νέες περικοπές συντάξεων, ενώ αναιρούνται ευνοϊκού χαρακτήρα ρυθμίσεις.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι τα «ψέματα τελείωσαν» αποτελούν οι φορολογικές – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για:
 • Νέες επιβαρύνσεις στον «ΕΝΦΙΑ με κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων»
 • Νέες επιβαρύνσεις στα εισοδήματα από τα ακίνητα
 • Κατάργηση της διάταξης για την εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων
 • Κατάργηση των συντάξεων των υπερηλίκων ανασφάλιστων
 • Κατάργηση της δυνατότητας συμψηφισμού οφειλών με δικαιούμενη σύνταξη για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες
 • Μείωση των κατώτερων συντάξεων
 • Αύξηση των ορίων ηλικίας και των ποινών μείωσης συντάξεων ακόμα και στα κατοχυρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα
 • Αναίρεση των διατάξεων του νόμου για τις 100 δόσεις, διατηρώντας όμως σε ισχύ την ΠΝΠ που ενέταξε στις ρυθμίσεις τους οφειλέτες άνω του 1.000.000.
 • Θα καταψηφίσουμε αυτές τις ρυθμίσεις όχι μόνο γιατί σωρεύουν νέα βάρη στους πλέον αδύναμους αλλά και γιατί θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν είχατε κάνει από το Γενάρη άλλες επιλογές.
 • Δεν συμφωνούμε με την κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειας των φορέων όπως επιχειρείται με τη διάταξη για τον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου.
 • Θα ψηφίσουμε διατάξεις που αποτελούν συνέχεια προηγούμενων νόμων καθώς και όσες αφορούν ρεαλιστικότερες προσαρμογές στις φορολογικές διαδικασίες και στις προβλεπόμενες ποινές.
 • Είμαστε θετικοί σε κάθε διάταξη περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης σε αντίθεση με ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. Περιμένουμε όμως τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργού και τις απόψεις του, κυρίως για τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων ρυθμίσεων στη Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία.
 • Η αντιπολίτευση μας θα είναι σοβαρή και υπεύθυνη σύμφωνα με τις προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις για τη διατήρηση των κεκτημένων της χώρας και έξοδο από το μνημόνιο στο οποίο μας οδήγησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: