Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ STRESS TESTS ΤΩΝ 

ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Δύο καλά νέα είχε η παρουσίαση των στοιχείων των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες. Το πρώτο ήταν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες είναι διαχειρίσιμες, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για διαμόρφωση τους στα κατώτερα όρια του αναμενόμενου. Το δεύτερο είναι ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και με τη βούλα της ΕΚΤ θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους κι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει, πλέον, κίνδυνος "κουρέματος" καταθέσεων.

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έκανε πριν από λίγη ώρα το στέλεχος της ΕΚΤ Ramon Quintana, επισημαίνεται σαφώς ότι "η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα έχει ολοκληρωθεί τελείως έως το τέλος του 2015" και αυτή η σαφής τοποθέτηση έρχεται για να "κουμπώσει" με τη βεβαιότητα που εξέφρασε ο Γ. Στουρνάρας μετά από τη συνάντηση του με το Β. Ντομπρόβσκις. Ποιο είναι το "κλειδί" που έχει ξεκλειδώσει τη διαδικασία και την αποσυνδέει από την αξιολόγηση του MoU των πολλών προβλημάτων; Ότι οι τράπεζες θα υπερκαλύψουν με ιδιωτικά κεφάλαια το βασικό σενάριο των 4,4 δισ ευρώ- και ενδεχομένως μέρους του δυσμενούς σεναρίου- κάτι που σημαίνει ότι τα 10 δισ ευρώ που έχει ήδη διαθέσει ο ESM από τον Αύγουστο είναι υπεραρκετά για να καλυφθεί η ανακεφαλαιοποίηση, χωρίς να απαιτείται η εκταμίευση έστω μέρους των υπόλοιπων15 δισ ευρώ που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες με βάση την απόφαση του καλοκαιριού.

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης. Αναμφίβολα, αυτό που περιμένουν οι αγορές και οι ιδιώτες επενδυτές είναι ποια θα είναι τελικά η αναλογία κρατικού χρήματος (ΤΧΣ)- μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos) για την κάλυψη του δυσμενούς σεναρίου, αφού μόνο και μόνο η πληροφορία ότι θα είναι 50-50, βύθισε τις τραπεζικές μετοχές και προκάλεσε αναστάτωση. Οι διαβεβαιώσεις που πήραν το απόγευμα της Παρασκευής οι τράπεζες είναι ότι η αναλογία θα διαμορφωθεί στο 30-70, απομακρύνοντας το σενάριο της κρατικοποίησης των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι με βάση τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, οι τράπεζες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν ως τις 6 Νοεμβρίου το πώς θα καλύψουν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες και ήδη υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι ανάγκες αυτές θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο εν όψει πώλησης στοιχείων ενεργητικού.Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: