Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» - ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ

«Μας έλεγαν ότι “με ένα άρθρο και έναν νόμο θα καταργούσαν τα μνημόνια” και τώρα ζούμε το σκληρότερο μνημόνιο φοροκαταιγίδας της μεσαίας τάξης», υποστήριξε η κα Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Real.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η παράταξή της είχε προτείνει να δημιουργηθεί μια ομάδα διαπραγμάτευσης, με στόχο να εξειδικεύσει και να βελτιώσει τη συμφωνία, πρόταση η οποία δεν φαίνεται να εισακούστηκε, καθώς «δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση».
Πρόσθεσε, δε, πως το ΠΑΣΟΚ ζήτησε «οδικό χάρτη για να επιτευχθεί σταθερότητα για τις δράσεις μέχρι την πρώτη αξιολόγηση», αλλά ούτε σε αυτό βρήκε ανταπόκριση.

Η ίδια τόνισε πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε την στήριξη 220 βουλευτών και 5 κομμάτων, εντούτοις αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές (20/9) και σε μια αδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις ή/και για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας», υποστήριξε, επίσης, η κα Γεννηματά, προσθέτοντας πως στις προγραμματικές δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας μίλησε μια ώρα χωρίς να αναφέρει έστω μία φορά τη φράση «ελληνική επιχειρηματικότητα».

Τώρα, σημείωσε έπειτα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αναζητά εφεδρείες ή πρόθυμους συνενόχους ή αφελείς συνενόχους σε μια πιθανή αποτυχία. Η κα Γεννηματά, πάντως, κατέστησε σαφές «στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την περαιτέρω αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους θα είμαστε εκεί και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», καθώς όπως επεσήμανε «καλωσορίσαμε άλλωστε τον ΣΥΡΙΖΑ στη δική μας θέση, καθώς κάποτε μιλούσαν για “επαχθές, επονείδιστο χρέος που έπρεπε να διαγραφεί μονομερώς”».

Ερωτηθείσα σχετικά δήλωσε πως το κάλεσμα μας για την ενίσχυση της Κεντροαριστεράς είναι διαρκές, ενώ σχολίασε πως το «νέο» είναι να μπορείς να συνθέτεις, να συμφωνείς. Αντιθέτως, σύμφωνα με την κα Γεννηματά, το «παλιό» είναι να συνεχίζεις τις αντιθέσεις χωρίς περιεχόμενο, λογαριάζοντας μόνο το μικροκομματικό σου συμφέρον.

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: