Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» - ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ

«Μας έλεγαν ότι “με ένα άρθρο και έναν νόμο θα καταργούσαν τα μνημόνια” και τώρα ζούμε το σκληρότερο μνημόνιο φοροκαταιγίδας της μεσαίας τάξης», υποστήριξε η κα Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Real.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως η παράταξή της είχε προτείνει να δημιουργηθεί μια ομάδα διαπραγμάτευσης, με στόχο να εξειδικεύσει και να βελτιώσει τη συμφωνία, πρόταση η οποία δεν φαίνεται να εισακούστηκε, καθώς «δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση».
Πρόσθεσε, δε, πως το ΠΑΣΟΚ ζήτησε «οδικό χάρτη για να επιτευχθεί σταθερότητα για τις δράσεις μέχρι την πρώτη αξιολόγηση», αλλά ούτε σε αυτό βρήκε ανταπόκριση.

Η ίδια τόνισε πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε την στήριξη 220 βουλευτών και 5 κομμάτων, εντούτοις αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές (20/9) και σε μια αδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις ή/και για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας», υποστήριξε, επίσης, η κα Γεννηματά, προσθέτοντας πως στις προγραμματικές δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας μίλησε μια ώρα χωρίς να αναφέρει έστω μία φορά τη φράση «ελληνική επιχειρηματικότητα».

Τώρα, σημείωσε έπειτα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αναζητά εφεδρείες ή πρόθυμους συνενόχους ή αφελείς συνενόχους σε μια πιθανή αποτυχία. Η κα Γεννηματά, πάντως, κατέστησε σαφές «στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την περαιτέρω αναδιάρθρωση και απομείωση του χρέους θα είμαστε εκεί και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», καθώς όπως επεσήμανε «καλωσορίσαμε άλλωστε τον ΣΥΡΙΖΑ στη δική μας θέση, καθώς κάποτε μιλούσαν για “επαχθές, επονείδιστο χρέος που έπρεπε να διαγραφεί μονομερώς”».

Ερωτηθείσα σχετικά δήλωσε πως το κάλεσμα μας για την ενίσχυση της Κεντροαριστεράς είναι διαρκές, ενώ σχολίασε πως το «νέο» είναι να μπορείς να συνθέτεις, να συμφωνείς. Αντιθέτως, σύμφωνα με την κα Γεννηματά, το «παλιό» είναι να συνεχίζεις τις αντιθέσεις χωρίς περιεχόμενο, λογαριάζοντας μόνο το μικροκομματικό σου συμφέρον.

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: