Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ / PES: "ΔΙΚΑΙΕΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ"Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο του PES Σεργκέι Στάνισεφ, τον Πρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Τζιάννι Πιτέλα, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τους ηγέτες των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις και προτάσεις μου σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης που αποτελεί άλλη μια σημαντική πρόκληση για την ευρωπαϊκή ενότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη. Όπως συχνά συνέβη στο παρελθόν κατά τον μακρύ δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι καθήκον μας, ειδικά ημών των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να ενεργήσουμε άμεσα προκειμένου να βρεθούν και να εφαρμοστούν λύσεις δίκαιες, αποτελεσματικές και συμβατές με τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές μας.

Παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις λόγω του χειμώνα, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές παραμένουν εξαιρετικά έντονες στο Αιγαίο, όπου περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έφτασαν στις ακτές των ελληνικών νησιών μόνο κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του 2016!

Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών, είναι δυστυχώς μια καθημερινή ρουτίνα. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει επιφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Είναι προφανές ότι η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων είναι πολύ αργή και προβληματική. Περιττό να πούμε ότι αυτό ισχύει και για την Ελλάδα, όπου υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις και ελλείψεις στην εκπλήρωση των δικών μας υποχρεώσεων. Αλλά είναι επίσης σαφές, ότι οι καθυστερήσεις αυτές χρησιμοποιούνται συχνά ως πρόσχημα από μερικούς εκ των εταίρων μας, οι οποίοι αδυνατούν να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες όσον αφορά στην ισότιμη κατανομή των βαρών στη διαχείριση της κρίσης, η οποία είναι πριν και πάνω απ’ όλα μια κρίση ανθρωπιστική.

Εσωτερικές διαιρέσεις και παιχνίδια επίρριψης ευθυνών που παίζονται από κάποιες χώρες της ΕΕ είναι αντιπαραγωγικές και αντί να διευκολύνουν, υπονομεύουν λύσεις σε ένα πρόβλημα που είναι ευρωπαϊκό. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλω να επισημάνω ότι η συνεχιζόμενη συζήτηση για ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από τον χώρο Σένγκεν, περισσότερο περιπλέκει παρά επιλύει τα προβλήματα. Οι νεοφερμένοι, μετανάστες ή πρόσφυγες, δεν παραβιάζουν τις διατάξεις της Σένγκεν, προκειμένου να ταξιδέψουν με αεροπλάνα, πλοία και τρένα προς άλλες χώρες της ΕΕ. Χρησιμοποιούν το λεγόμενο «Βαλκανικό διάδρομο», ο οποίος δεν είναι ένας διάδρομος εντός Σένγκεν. Έτσι, μια ενδεχόμενη αναστολή της Σένγκεν για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με «τιμωρία» και δεν θα συνέβαλε δεόντως στην επίλυση του προβλήματος. Για να μην αναφέρουμε ότι οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης θα γίνουν αισθητές πολύ πέρα από την Ελλάδα. Θα υπονομεύσει ουσιαστικά τα ίδια τα θεμέλια της Ένωσής μας.

Αντ ‘αυτού, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε το θεσμικό κεκτημένο μας, ειδικά την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, η οποία ήταν πάντα καίριο ζήτημα, ιδίως για εμάς τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες. Πρέπει να δράσουμε επειγόντως και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για να βρούμε λύσεις που θα είναι δίκαιες, αποτελεσματικές και βιώσιμες. Από την άποψη αυτή, προτείνω να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε:

– Να επισπεύσουμε και να βελτιώσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

– Να αξιοποιήσουμε πλήρως τα θεσμικά και λειτουργικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την πρώτη υποδοχή, την οικογενειακή επανένωση και τη στέγαση των προσφύγων, αλλά και την επιστροφή ή την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών.

– Να προχωρήσουμε στη γρήγορη ολοκλήρωση και λειτουργία όλων των hotspots και να εφαρμόσουμε πλήρως τα υφιστάμενα προγράμματα μετεγκατάστασης

– Να θεσπίσουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλές ταξίδι στους πρόσφυγες, ιδίως τους πλέον ευάλωτους. Επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο, την πρόταση που υπέβαλα στη Μάλτα, στην προσυνεδριακή συνάντηση των Σοσιαλιστών ηγετών, σχετικά με την διάσωση των παιδιών προσφύγων μέσω μιας επιχείρησης υπό την κωδική ονομασία «Κιβωτός».Αγαπητοί συνάδελφοι,

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να κάνουμε υπό την προϋπόθεση ότι θα επικεντρώσουμε στην αναζήτηση των καλύτερων διαθέσιμων λύσεων, την κατανομή των βαρών και την αποχή από το καταστροφικό παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών που έχει ήδη κοστίσει πάρα πολύ στην Ευρώπη.

Σίγουρη ότι έχουμε την ίδια προσέγγιση στο θέμα αυτό,

σας στέλνω τις καλύτερες ευχές μου.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: