Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ, Ο ΦΟΥΡΑΚΗΣ, Η ΚΡΗΤΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤα πλέον εκρηκτικά αστροφυσικά φαινόμενα του Σύμπαντος μπαίνουν στο μικροσκόπιο της έρευνας των επιστημόνων του αστεροσκοπείου Σκίνακα του Ψηλορείτη χάρη σε ένα υπερσύγχρονο όργανο με την ονομασία ΡΟΜΠΟΠΟΛ που τοποθετήθηκε στο τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου.


Ήδη το ΡΟΜΠΟΠΟΛ (Ρομποτικό Πολωσίμετρο) έχει τοποθετηθεί στον Σκίνακα και οι επιστήμονες για τρία χρόνια θα ερευνούν για να κατανοήσουν τις διεργασίες των εκρηκτικών αστροφυσικών φαινομένων αλλά και για το τι γίνεται στις «μαύρες τρύπες» που βρίσκονται στα κέντρα των Γαλαξιών.


«Θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα με αυτό το όργανο να εξερευνήσουμε επαρκώς για πρώτη φορά και με μεγάλη ακρίβεια το πώς οι τεράστιες ''μαύρες τρύπες'' στα κέντρα των ενεργών Γαλαξιών εκπέμπουν τεράστιες ποσότητες σε πίδακες αερίου και σε φως», δήλωσε στο «Έθνος» ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Σκίνακα-ερευνητής Γιάννης Παπαμαστοράκης.


Παράλληλα πρόσθεσε ότι οι «μαύρες τρύπες» έχουν γύρω τους ισχυρά μαγνητικά πεδία που οδηγούν τους πίδακες από μέσα προς τα έξω, η δε απόσταση της πλειονότητας των Γαλαξιών είναι δισεκατομμυρίων ετών φωτός.


Η έρευνα, όπως έγινε γνωστό, θα είναι διεθνής. Για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και εγκατάσταση στο κρητικό αστεροσκοπείο του πρωτοποριακού ρομποτικού οργάνου ΡΟΜΠΟΠΟΛ, συνεργάστηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας-Ερευνας με τα διάσημα ξένα ιδρύματα, όπως το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (CALTECH) και το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Ραδιοαστρονομίας της Γερμανίας, το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αστρονομίας και Αστροφυσικής της Ινδίας και το Πανεπιστήμιο Νικόλαος Κοπέρνικος της Πολωνίας.


Ο κ. Παπαμαστοράκης, αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του ΡΟΜΠΟΠΟΛ, ανέφερε ότι «είναι προϊόν τεχνολογίας αιχμής, με μοναδικό στον κόσμο σχεδιασμό που του προσδίδει απαράμιλλη ακρίβεια μετρήσεων και με πρωτοποριακή ρομποτική λειτουργία. Παράγει χωρίς κινούμενα μέρη πάνω στον δέκτη (CCD) τέσσερα συμμετρικά είδωλα του ίδιου αντικειμένου. 


Η σχετική φωτεινότητα των ειδώλων εξαρτάται από το ποσοστό γραμμικής πόλωσης του φωτός και την κατεύθυνση πόλωσής του.

Η ταυτόχρονη παραγωγή και των τεσσάρων ειδώλων που απαιτούνται για μέτρηση της πόλωσης είναι μοναδική αυτή τη στιγμή στον κόσμο καινοτομία του ΡΟΜΠΟΠΟΛ και επιτρέπει ταχύτερη και ακριβέστερη από κάθε άλλο όργανο μέτρηση της πόλωσης».


Το ΡΟΜΠΟΠΟΛ, όπως είπε ο ερευνητής, θα χρησιμοποιηθεί ακόμη για τη χαρτογράφηση των μαγνητικών πεδίων σε μεσοαστρικά νεφελώματα, τα οποία αποτελούν «μαιευτήρια» νέων άστρων. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να δώσει λύση σε σειρά μυστηρίων της διαδικασίας με την οποία μεσοαστρικό αέριο δημιουργεί τελικά αστέρια και πλανήτες - το λίκνο της ζωής.


Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα είναι ιδανικό για τις μελέτες αυτές λόγω της εξαιρετικής του θέσης για αστρονομικές παρατηρήσεις στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό του, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των αστρονόμων του και τη λειτουργικότητά του.


ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ


Το ανάρτησα από http://conspiracyfeeds.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: