Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ"

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟ Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΟΤΡΩΤΣΟ

Είναι αδιανόητο η Ευρώπη να αποφασίζει να ενισχύσει την Τουρκία με 3 δις, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να κάνει απολύτως τίποτα απ’ όλα όσα έχει δεσμευτεί.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Θα συζητήσουμε με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης την κυρία Φώφη Γεννηματά. Κυρία Πρόεδρε, κυρία Γεννηματά καλή σας ημέρα.



Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Καλημέρα και σε όσους μας ακούνε.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Θέλω να ξεκινήσουμε επειδή μεσολάβησε και η απεργία των δημοσιογράφων χθες και παρά το γεγονός ότι διάβασα την ανακοίνωση που εκδώσατε και την πληροφόρηση που είχαμε από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να μου πείτε εάν η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό πέραν του προσφυγικού στο οποίο απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν σημεία συγκλίσεων και θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρξουν από όλο το πολιτικό σύστημα, εξαιρώ βεβαίως τη Χρυσή Αυγή, μακάρι να υπάρξει ένα πεδίο σύγκλισης για όλο το πολιτικό σύστημα.

Θέλω να μου πείτε εάν πέραν του προσφυγικού, βλέπετε τη δυνατότητα να υπάρξουν και άλλα σημεία σύγκλισης με την κυβέρνηση.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η συζήτησή μας περιορίστηκε στο προσφυγικό. Εξάλλου γι’ αυτό προκάλεσα τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, γιατί θεωρώ πως είναι ένα ζήτημα εθνικό που παίρνει διαστάσεις μιας κρίσης μέσα στην κρίση που ζούμε. Θεώρησα αναγκαίο να τον συναντήσω, να ενημερωθώ απευθείας από τον ίδιο, αλλά και να του καταθέσω τις δικές μας προτάσεις για τι το πιστεύω ότι πρέπει να γίνει στο σημείο που βρίσκεται η χώρα.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Και να πω ότι έχετε αναλάβει και κάποιες ενδιαφέρουσες ιδιωτικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ήδη έχουν τύχει σημαντικής αποδοχής από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ανταπόκριση. Είχαμε ήδη τη δήλωση του κ. Πιτέλα. Υπενθυμίζω ότι είχα στείλει επιστολή στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το θέμα του προσφυγικού, όπως επίσης είχα τοποθετηθεί στην προσύνοδο που είχε γίνει στη Μάλτα και είχα παρουσιάσει τις προτάσεις μας, μερικές από αυτές επανέλαβα και στον Πρωθυπουργό, όπως για παράδειγμα την ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση της χώρας.

Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο η Ευρώπη να αποφασίζει να ενισχύσει την Τουρκία με 3 δις, τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να κάνει απολύτως τίποτα απ’ όλα όσα έχει δεσμευτεί. Και την ίδια στιγμή να έχει αυτές τις απαιτήσεις από την Ελλάδα, μια Ελλάδα που ζει τόσα χρόνια στο ρυθμό του μνημονίου, χωρίς να υπάρχει μια έκτακτη χρηματοδότηση όσο διαρκούν οι ροές και για την Ελλάδα. Άρα θεωρώ ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί.

Ζητώ έκτακτη χρηματοδότηση

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Να το διευκρινίσουμε λίγο σας παρακαλώ αυτό. Συνδέετε και εσείς με κάποιο τρόπο το προσφυγικό με την εφαρμογή αυτών των μνημονιακών πολιτικών;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Όχι. Ζητώ έκτακτη χρηματοδότηση.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Ζητάτε έκτακτη χρηματοδότηση.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ζητώ έκτακτη χρηματοδότηση.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Το λέω γιατί ο Ματέο Ρέντζι στην Ιταλία με τον δικό του τρόπο συνδέει ότι δεν μπορεί να εφαρμόζει πολιτικές λιτότητας στην Ιταλία, οι οποίες είναι σαφώς ηπιότερες από αυτές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και την ίδια στιγμή η Ευρώπη να αντιμετωπίζει όπως αντιμετωπίζει την Ιταλία και άλλες χώρες στο θέμα το προσφυγικό. Γι’ αυτό και ήταν αυτός που μέχρι χθες, γιατί χθες άλλαξε γραμμή, μέχρι χθες μπλοκάριζε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κονδύλια προς την Τουρκία.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Γι’ αυτό βέβαια και η Τουρκία δεν προχώρησε και σε καμία πράξη από την πλευρά της όλο αυτό το διάστημα, με τα αποτελέσματα που ζούμε όλο αυτό τον καιρό και εμείς και όλη η Ευρώπη και οι πρόσφυγες. Γιατί εδώ υπάρχουν ζητήματα που αφορούν και την ασφάλεια των Ελλήνων και συνολικά των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά βεβαίως και ζητήματα που αφορούν τη ζωή των προσφύγων. Άρα θα πρέπει να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Λέω λοιπόν ότι η χώρα χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση όσο διαρκούν αυτές οι ροές. Ξεκίνησα από τη Μάλτα και επανέλαβα και τώρα ότι θα έπρεπε hot spot να γίνουν στην Τουρκία, στο Λίβανο, στην Ιορδανία. Θα έπρεπε το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται ήδη από εκεί. Είχα καταθέσει την πρόταση Κιβωτό έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που να αφορά την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ατόμων με βαριές ασθένειες, με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και βεβαίως πρόσθεσα στις προτάσεις που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Τουρκίας. Εφόσον ξεμπλόκαρε και το θέμα της χρηματοδότησης, θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός που να παρακολουθεί ότι η Τουρκία ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.


Ήταν λάθος η στάση της Ν.Δ. μέσα στο Συμβούλιο για το θέμα του προσφυγικού και πιστεύω πως υπάρχουν ζητήματα που ξεπερνούν τα κομματικά όρια και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες ενωμένοι

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Πάντως καλείτε, απ’ ό,τι καταλαβαίνω και τη Ν.Δ. να συγκλίνει με τις δικές σας θέσεις, με την κυβέρνηση, με όλα τα πολιτικά κόμματα στο θέμα το προσφυγικό; Να αλλάξει δηλαδή εκείνη την αρνητική στάση που είχε στο προηγούμενο Συμβούλιο; Στο οποίο να θυμίσουμε ότι ήταν ο κ. Πλακιωτάκης, δεν ήταν ο νέος αρχηγός της Ν.Δ.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Θεωρώ ότι ήταν λάθος η στάση της Ν.Δ. μέσα στο Συμβούλιο για το θέμα του προσφυγικού και πιστεύω πως υπάρχουν ζητήματα που ξεπερνούν τα κομματικά όρια και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες ενωμένοι. Αυτό είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Θεωρώ ότι το προσφυγικό μπορεί να εξελιχθεί σε μια βόμβα για την Ελλάδα. Θα πρέπει να κλείσει οριστικά η συζήτηση για την απομόνωση της χώρας μας και την έξοδό της από τη συνθήκη Σένγκεν και θα πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Πρώτη όμως θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Προφανώς.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Βήματα σοβαρά.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Αυτό ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις παντού.

Θα στείλω επιστολή και θα ζητήσω συνάντηση και από τον Πρόεδρο της Βουλής, γιατί πιστεύω ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχει ευθύνη για τη συζήτηση που έχει ανοίξει και θα πρέπει με δική της ευθύνη και πάλι να κλείσει αυτή η συζήτηση. Από τη μεριά μας είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και νέες πρωτοβουλίες. Θα στείλω επιστολή και θα ζητήσω συνάντηση και από τον Πρόεδρο της Βουλής, γιατί πιστεύω ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Θα πρέπει και το ελληνικό Κοινοβούλιο να πάρει πρωτοβουλίες και να αναδείξει τις πραγματικές πτυχές του προβλήματος και την αλληλεγγύη που θα πρέπει να δείξει η Ευρώπη στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές συνθήκες, τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Με τη Ν.Δ. μας χωρίζουν ιστορικές πολιτικές διαφορές διαχρονικές. Άρεσε δεν άρεσε η έκφραση, σημασία έχει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τη Ν.Δ. Και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Πάμε λίγο στα πιο πολιτικά ζητήματα και θα μείνω στο θέμα με τη Ν.Δ. θυμάμαι πολύ καλά την πρώτη ανακοίνωση την δική σας όταν εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης στη Ν.Δ., που χρησιμοποιήθηκε η περίφημη λέξη άβυσσος. Ότι μας χωρίζει άβυσσος. Τότε προκάλεσε πάρα πολλά σχόλια με την έννοια ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που συνεργάστηκε με τη Ν.Δ. στην προηγούμενη κυβέρνηση και προκάλεσε και πολλά σχόλια και μέσα στο δικό σας πολιτικό χώρο. Ο κ. Βενιζέλος, για παράδειγμα, έκρινε ότι ήταν υπερβολική η χρήση αυτού του όρου. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι με τον κ. Μητσοτάκη και με τη Ν.Δ. ως Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΠΑΣΟΚ σας χωρίζει η άβυσσος;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Με τη Ν.Δ. μας χωρίζουν ιστορικές πολιτικές διαφορές διαχρονικές, όπως σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα σοσιαλιστικά κόμματα και στα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Νομίζω ότι είναι μια συζήτηση υπερβολική αυτή που έχει ανοίξει, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν διαχρονικές διαφορές και έχει αξία να ξέρει κανείς ότι οι διαφορές υπάρχουν, παραμένουν, μπορεί όμως να κάνει υπερβάσεις και να συνεργάζεται ακόμα και με τον ιστορικό του αντίπαλο, όταν αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον.

Και επίσης έχει σημασία να γνωρίζει κανείς ότι οι διαφορές αυτές παραμένουν και όταν κανείς επιστρέφει, φεύγει από αυτή τη συνεργασία, επιστρέφει στο φυσικό του χώρο. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη αξία να ξέρει ο καθένας πού βρίσκεται κ. Κοτρώτσο.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Πάντως τη λέξη άβυσσος δεν την χρησιμοποιείτε τώρα απ’ ό,τι καταλαβαίνω.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Και επίσης να μπορεί να κάνει υπερβάσεις όταν τον καλεί το εθνικό συμφέρον.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Λέω πάντως ότι διαπιστώνω ότι τη λέξη άβυσσος τώρα σε αυτή την απάντηση που μου δώσατε, δεν την χρησιμοποιείτε. Μάλλον και για εσωτερικούς λόγους δικούς σας γιατί κάποιοι ίσως δεν τους άρεσε αυτή η έκφραση.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Άρεσε δεν άρεσε η έκφραση, σημασία έχει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τη Ν.Δ. Και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό. Διότι θεωρώ ότι ένα από αυτά που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ, ένα κόστος πολύ σημαντικό πέρα από τη διαχείριση της κρίσης, ήταν ότι έδωσε την εντύπωση ότι ταυτίστηκε με τη Ν.Δ. Και αυτή την εικόνα θα πρέπει να την αλλάξει και πρέπει να την αλλάξει πάνω απ’ όλα στην πράξη με τις προτάσεις, με τις πρωτοβουλίες και με την πολιτική στάση.

Προσπαθούν να παρουσιάσουν όλο αυτό το διάστημα, ότι εκφράζουν τους νέους ανθρώπους και τη νέα γενιά και είναι οι νέοι άνθρωποι και η νέα γενιά που πρωτοστατούν σε όλες τις διαδηλώσεις και στις αντιδράσεις απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η κυβέρνηση κάθε μέρα που περνάει δυστυχώς με την πολιτική της και με την τακτική της απομονώνεται όλο και περισσότερο και απομονώνεται και πολιτικά από τις υπόλοιπες κοινωνικές δυνάμεις, απομονώνεται και κοινωνικά. Και απομονώνεται κοινωνικά και είναι ολοφάνερο ιδιαίτερα σήμερα που μιλάμε και δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη σημερινή μέρα και στην πολύ μεγάλη κατακραυγή από όλους τους πολίτες, από τους συνταξιούχους, από τους εργαζόμενους, από τους αγρότες, από τους επιστήμονες και κυρίως από τους νέους ανθρώπους.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι υποτίθεται ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι το νέο και τουλάχιστον αυτό προσπαθούν να παρουσιάσουν όλο αυτό το διάστημα, ότι εκφράζουν μάλιστα τους νέους ανθρώπους και τη νέα γενιά και είναι οι νέοι άνθρωποι και η νέα γενιά που πρωτοστατούν σε όλες τις διαδηλώσεις και στις αντιδράσεις απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση.

Και μάλιστα με θυμό και με οργή. Γι’ αυτά πρέπει να συζητήσουμε κ. Κοτρώτσο. Τι είναι αυτό που προκαλεί τόσο μεγάλη οργή και τόσο μεγάλο θυμό; Τι είναι αυτό που έκανε τους νέους ανθρώπους να βγούνε στους δρόμους και μάλιστα τους ειρωνεύτηκαν και τους είπαν το κίνημα της γραβάτας;

Είναι η μεγάλη απογοήτευση από τη μια μεριά ….

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Διαψεύστηκαν προσδοκίες. Είναι προφανές.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Είναι τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια που αυτή τη στιγμή καταρρέουν. Είναι, όπως είπατε, οι προσδοκίες που δεν βρίσκουν ανταπόκριση, δεν υλοποιούνται. Και εγώ θέλω να προσθέσω σε αυτό, ότι εκτός από οργή και από θυμό, φαίνεται πως είναι και ένα κίνημα αποφασισμένων ανθρώπων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Και επειδή δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο θέμα του ασφαλιστικού, γιατί συζητήσαμε ….

Αυτό το ασφαλιστικό δεν είναι μεταρρύθμιση. Στοχοποιεί και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες και βεβαίως ευνοεί την εισφοροδιαφυγή

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Αυτό το ασφαλιστικό δεν είναι μεταρρύθμιση. Αυτό το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι κατ’ αρχήν πρόχειρο, δείχνει να μην έχει στρατηγική που να οδηγεί σε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Δεν έχει ποσοτικοποιημένους στόχους. Στοχοποιεί από την άλλη μεριά και εξοντώνει κοινωνικές ομάδες και βεβαίως ευνοεί την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή που σημαίνει ότι οδηγεί σε κατάρρευση τα έσοδα. Άρα θα οδηγήσει σε ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων σκληρότερων το επόμενο διάστημα στο σύστημα και μετατρέπει τις συντάξεις των νέων ανθρώπων σε φιλοδώρημα. Επομένως αποδομείται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς να δίνεται καμία λύση. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Περνάει από τη Βουλή;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Η δική μας πρόταση, όπως ειπώθηκε και μέσα στη Βουλή, είναι να αποσύρει αυτό το σχέδιο και να ξεκινήσει άμεσα έναν ειλικρινή διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους χωρίς αποκλεισμούς αυτή τη φορά.

Όσον αφορά τις δικές μας προτάσεις, καταθέσαμε στη Βουλή …

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Επαναφέρω την ερώτηση, εάν το βλέπετε να περνάει από τη Βουλή;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Και μάλιστα είπα και μέσα στη Βουλή, στον κ. Πρωθυπουργό, έχετε 153 βουλευτές, εάν θεωρείτε ότι αυτή η πρόταση είναι λύση για το ασφαλιστικό και αποτελεί πράγματι μεταρρύθμιση, προχωρήστε. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό και ψηφίστε το. Και θα κριθείτε βεβαίως από την ιστορία και από τους πολίτες.

Αν ο πρωθυπουργός έχει χάσει τη δεδηλωμένη, να μας το πει και τότε θα σας απαντήσω τι θα κάνουμε

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Θέλω ευθέως να σας ρωτήσω και να κλείσουμε με αυτό, εάν παραστεί ανάγκη. Το ανάγκη εντός πολλών εισαγωγικών, ο καθένας προσδιορίζει την ανάγκη με τον δικό του τρόπο και έχετε δυο επιλογές. Από τη μία να πέσει η κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με πολιτικές εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Ή από την άλλη να στηρίξετε ενδεχομένως κάποια νομοσχέδια που είναι στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, είτε με τη συμμετοχή σας και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ανοχή σας, ποιον από τους δυο δρόμους θα επιλέξετε;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Έχετε βάλει τουλάχιστον τέσσερα αν και εγώ μπορώ να σας προσθέσω και πολλά ακόμα. Δεν μπορώ να απαντάω σε υποθετικές ερωτήσεις. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Ξέρετε όμως ότι το θέμα είναι μπροστά μας αυτό.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ακούστε με και θα σας απαντήσω. Ή η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές και άρα προχωράει και ψηφίζει τα νομοσχέδιά της, διότι ήξερε ότι θα έχει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα μπροστά της και επέλεξε ο κ. Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές το Σεπτέμβριο για να διαμορφώσει μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες παθογένειες ακριβώς που είχε η προηγούμενη.

Τον καλώ λοιπόν με τους 153 βουλευτές, γιατί μας είπε ότι αισθάνεται και πολύ ασφαλής και δυνατός, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να ψηφίσει τα νομοσχέδιά του. Αν έχει χάσει τη δεδηλωμένη, να μας το πει και τότε θα σας απαντήσω τι θα κάνουμε.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Οπότε σε μια τέτοια, υποθετική όπως είπατε, εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας περίπτωση, θα πάρετε την απόφασή σας.

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Εγώ δεν μπορώ να συζητώ κ. Κοτρώτσο ότι μια πρόσφατα εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Να μας το πει εάν συμβαίνει αυτό. Και τότε εδώ είμαστε να συζητήσουμε τι πρέπει να γίνει.

Σ. ΚΟΤΡΩΤΣΟΣ: Παρ’ όλα αυτά εκλογές μυρίζεστε; Βλέπετε εντός του 2016 έτσι όπως τρέχουν οι εξελίξεις; Το θεωρείτε ένα πιθανό ενδεχόμενο, ή δεν το βλέπετε;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Δεν είμαι εδώ για να κάνω προβλέψεις. Είμαι εδώ για να αντιμετωπίζω τα προβλήματα, να πιέζω την κυβέρνηση να δώσει λύσεις. Αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Η χώρα δεν χρειάζεται συνεχόμενες εκλογές. Υπάρχει κυβέρνηση και πρέπει να δώσει λύση στα προβλήματα που έχει αναλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: