Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ #ΠΑΣΟΚ #ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Δημοσιεύθυκε στο περιοδικό "Επίκαιρα", στο τεύχος 330, 4/03/2016 http://www.epikaira.gr«Την ιστορία δεν την γράφουν οι ιστορικοί, ούτε τη σχεδιάζουν οι πολιτικοί "επί χάρτου". Τα πράγματα, ο κόσμος, η ζωή μας προχωρούν προς τα εμπρός με τους αγώνες των εθνών, των λαών, των πολιτών. Οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται νομοτελειακά. Κερδίζονται με μάχες, με οράματα, με αγώνες γενεών», έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Στην τρικυμισμένη Ελλάδα, που αλλάζει με τη μορφή καταιγίδας, οφείλουμε Ελλάδα

και Ελληνισμός να βρούμε ξανά το ρόλο και την πορεία μας. Πρέπει οι Έλληνες να ξανασχεδιάσουμε ένα ελπιδοφόρο και νικηφόρο αφήγημα για το παρόν και το μέλλον μας.

Η ιστορία του έθνους μας δεν γίνεται να πουλιέται και να ρημάζεται σαν «δανεισμένη πραμάτεια». Η άσβηστη σφραγίδα της Ρωμιοσύνης είναι ακριβά εξαγορασμένη με θυσίες ανυπέρβλητες και αγώνες διαρκείς μέσα στους αιώνες. Πρόκειται για τη ζωή μας, τους ανθρώπους μας, την ευγενική ματιά του οικουμενικού πολιτισμού μας στο Θεό και στον Κόσμο. Αφορά τις κοινωνικές μάχες και τα λαϊκά οράματα, τη διαχρονική προσήλωσή μας στην ιδέα και την πρακτική της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Το ελληνικό έθνος είναι ο βασικός μέτοχος της παγκόσμιας πολιτιστικής περιουσίας, γιατί η πολιτισμική συμβολή του στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κληρονομιά αποτελεί το θεμελιακό ανεξάντλητο δυναμικό της.

Εκείνη η σκέψη που κυριάρχησε στην ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, το Σεπτέμβριο του 1974, καλώντας τον ελληνικό λαό να αυτοοργανωθεί, είναι η ίδια ανανεωμένη σκέψη, που οδήγησε και τη σημερινή Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην ίδρυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Θέτοντας ταυτόχρονα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ τους όρους της ανασύνθεσης και της ανανέωσής του. Πολιτικούς όρους, που συνδέονται άρρηκτα με το μετασχηματισμό των κοινωνικών δυνάμεων, τα γεωπολιτικά και γεωοικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, το γίγνεσθαι της Ενωμένης Ευρώπης και του Κόσμου των ανοιχτών συνόρων, χωρίς να χάνει την ταυτότητά του και τη φυσιογνωμία του, χωρίς να χάνει την ψυχή του. Κάθε Σοσιαλιστικό Κίνημα, όπως το ΠΑΣΟΚ, που ιδρύθηκε για να υπάρχει, ως πλειοψηφικό ρεύμα των λαϊκών δυνάμεων, έχει χρέος να οραματίζεται, να σκέφτεται, να προβλέπει. Έχει χρέος να δίνει μάχες για όλα αυτά που έρχονται και όχι για αυτά που φεύγουν.

Καθώς όλος ο κόσμος αλλάζει, τα κόμματα οφείλουν να εξελίσσονται, γιατί αλλιώς πεθαίνουν ή αυτοκτονούν. Στη νέα αυτήν στρατηγική του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, που διακηρύσσει η Φώφη Γεννηματά, για την ανασύνθεση μιας πλειοψηφικής πολυκομματικής ριζοσπαστικής κυβερνώσας Κεντροαριστεράς βρίσκεται βαθιά ριζωμένο το νέο Όραμα, που θα ξαναγεννήσει τη νέα Ελπίδα για τον τόπο και την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής στο λαό. Μια καινούργια αποκαλυπτικά ανθρώπινη σχέση ανάμεσα στους Νέους και την Πολιτική. Γιατί ποιός μπορεί να παραβλέπει ότι η κρίση της Πολιτικής είναι και κρίση της Δημοκρατίας, θεσμική κρίση της συλλογικής προσπάθειας;

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ισοδυναμεί ουσιαστικά με μια πράξη επανίδρυσης, εκσυγχρονισμού και μετεξέλιξης του σύγχρονου Σοσιαλιστικού Κινήματος στην Ελλάδα, από τη Δημοκρατική-Προοδευτική Παράταξη, το Ριζοσπαστικό Κέντρο, τη Μεταρρυθμιστική Σοσιαλδημοκρατία, το Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Πολιτική Οικολογία μέχρι την Ανανεωτική Αριστερά.

Σημαίνει την κυριαρχία του Ανθρώπου πάνω στις δυνάμεις της παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Σημαίνει απαρέγκλιτη στάση στις αξίες και τις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, του κοινωνικού ελέγχου, της ηθικής αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Σημαίνει τη βαθιά ανανέωση της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής σε ιδέες, δομές, πρόσωπα και πρακτικές. Σημαίνει την ουσιαστική ανταπόκριση πολιτικής και κυβερνητικής εξουσίας στις πιο ριζοσπαστικές, στις καλύτερες προσδοκίες της νέας γενιάς της Πατρίδας.

Αυτή η μεγάλη Προοδευτική συμμαχία μπορεί να εγγυηθεί με ασφάλεια και ρεαλισμό το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό σχέδιο, που θα διασφαλίζει την ανταγωνιστική δυνατότητα της χώρας, θα δημιουργεί μια κοινωνία χωρίς την προκλητική ανισότητα στην κατανομή του πλούτου, για να μπορεί να εμπεδωθεί ξανά η κοινωνική ευημερία.

Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου οραματιστήκαμε και αγωνιστήκαμε για ένα κόσμο χωρίς φτώχεια, χωρίς πείνα, χωρίς πολέμους, χωρίς πρόσφυγες. Στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά αφυπνιζόμαστε και ξαναβρίσκουμε τα οράματά μας και διεκδικούμε ξανά με αγώνες τον κόσμο, που ονειρευτήκαμε.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: