Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΈΝΑΝ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Οι μορφές βίας, που ασκούνται κατά των γυναικών και ο σεξισμός βρίσκεται ανάμεσά τους, αποσκοπούν, πέραν όλων των άλλων και στην φίμωση των γυναικών, στις οποίες επιτίθενται αλλά και στον παραδειγματισμό των υπόλοιπων.


Τις γυναίκες που επιλέγονται, ως θύματα της ασκούμενης βίας, οι θύτες προσπαθούν να τις καταστούν υπόλογες στην κοινωνία αντί των ιδίων.

Οι θύτες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άνδρες αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν και συγκεκριμένα παραδείγματα που και γυναίκες ασκούν βία κατά των γυναικών.

Όσοι και όσες στοχοποιούν γυναίκες, που είναι πολιτικά πρόσωπα οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης, χυδαιοποιούν με 
τον ιδιότυπο ρατσισμό τους, όχι μόνον τον δημόσιο διάλογο αλλά υποβιβάζουν την ίδια την γυναικεία φύση, δηλαδή την ανθρώπινη φύση, ταυτίζοντάς την με το φύλο και την εξωτερική εμφάνιση.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι εκπεσόντες μεταλλαγμένοι"δημοκράτες", που καλλιεργούν, προτρέπουν, ενθαρρύνουν και ανταμείβουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, την σεξιστική συμπεριφορά είναι οι ηθικοί αυτουργοί της αθλιότητας, είτε δηλώνουν συντηρητικοί, είτε προοδευτικοί... προκειμένου να πετούν τα υποχείριά τους την λάσπη στον ανεμιστήρα με σκοπό την απόλυτη επιβολή, χωρίς καμμιά αντίσταση, των δικών τους προσωπικών συμφερόντων, όπως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι π.χ. η διατήρηση της εξουσίας τους με οποιοδήποτε τίμημα.

Εκπαιδευμένοι προβοκάτορες... τοποτηρητές της καθεστωτικής αντίληψης της ομοιομορφίας, συστημικοί τιποτόφρονες νομίζουν, ότι δικαιούνται και μπορούν να χρησιμοποιούν την Προκρούστεια κλίνη... για ζωές, πορείες και επιλογές ανθρώπων και το αισχρότερο όλων να χρησιμοποιούν την κλίνη του Προκρούστη για να αλλάξουν το φρόνημα του θύματος.

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί με αυτές τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές ευτελίζουν και το χυδαίο ακόμη.

Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η απάντηση σε κάθε ανάλογη συμπεριφορά είναι μία και απόλυτη. Προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Aνάρτηση σχετικού σχολίου μου σε http://alhtheia1.blogspot.gr/2016/04/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: