Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΈΝΑΝ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Οι μορφές βίας, που ασκούνται κατά των γυναικών και ο σεξισμός βρίσκεται ανάμεσά τους, αποσκοπούν, πέραν όλων των άλλων και στην φίμωση των γυναικών, στις οποίες επιτίθενται αλλά και στον παραδειγματισμό των υπόλοιπων.


Τις γυναίκες που επιλέγονται, ως θύματα της ασκούμενης βίας, οι θύτες προσπαθούν να τις καταστούν υπόλογες στην κοινωνία αντί των ιδίων.

Οι θύτες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι άνδρες αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν και συγκεκριμένα παραδείγματα που και γυναίκες ασκούν βία κατά των γυναικών.

Όσοι και όσες στοχοποιούν γυναίκες, που είναι πολιτικά πρόσωπα οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης, χυδαιοποιούν με 
τον ιδιότυπο ρατσισμό τους, όχι μόνον τον δημόσιο διάλογο αλλά υποβιβάζουν την ίδια την γυναικεία φύση, δηλαδή την ανθρώπινη φύση, ταυτίζοντάς την με το φύλο και την εξωτερική εμφάνιση.

Σε κάθε περίπτωση αυτοί οι εκπεσόντες μεταλλαγμένοι"δημοκράτες", που καλλιεργούν, προτρέπουν, ενθαρρύνουν και ανταμείβουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά, την σεξιστική συμπεριφορά είναι οι ηθικοί αυτουργοί της αθλιότητας, είτε δηλώνουν συντηρητικοί, είτε προοδευτικοί... προκειμένου να πετούν τα υποχείριά τους την λάσπη στον ανεμιστήρα με σκοπό την απόλυτη επιβολή, χωρίς καμμιά αντίσταση, των δικών τους προσωπικών συμφερόντων, όπως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είναι π.χ. η διατήρηση της εξουσίας τους με οποιοδήποτε τίμημα.

Εκπαιδευμένοι προβοκάτορες... τοποτηρητές της καθεστωτικής αντίληψης της ομοιομορφίας, συστημικοί τιποτόφρονες νομίζουν, ότι δικαιούνται και μπορούν να χρησιμοποιούν την Προκρούστεια κλίνη... για ζωές, πορείες και επιλογές ανθρώπων και το αισχρότερο όλων να χρησιμοποιούν την κλίνη του Προκρούστη για να αλλάξουν το φρόνημα του θύματος.

Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί με αυτές τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές ευτελίζουν και το χυδαίο ακόμη.

Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η απάντηση σε κάθε ανάλογη συμπεριφορά είναι μία και απόλυτη. Προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Aνάρτηση σχετικού σχολίου μου σε http://alhtheia1.blogspot.gr/2016/04/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: