Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ ΆΜΕΣΑ Η ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΈΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΝΩΪΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCOΤο Ελληνικό κράτος πρέπει να συμβάλλει άμεσα ώστε να εκπληρωθεί η αδήριτη, ιστορική ανάγκη της ένταξης των Αρκαδικών και τα Μινωϊκών Μνημείων, ως δημιουργημάτων εξέχουσας οικουμενικής αξίας του ανθρώπινου πολιτισμού και της Φύσης, στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι επιβεβλημένη ιστορικά και πολιτιστικά η αναγνώριση της Αρκαδίας,
ως απαρχής της φυσικής και πνευματικής ιστορικότητας του Ελληνισμού, του τόπου των θεών, των ηρώων και των ανδρείων ανθρώπων, της πρώτης κιβωτού του κόσμου.

Η Αρκαδία συμβολίζει το πρώτο ελληνικό «πνευματικό κέντρο», που δημιουργήθηκε επί της Γης, για να διατηρηθεί ακέραιος ο θησαυρός της «ουράνιας γνώσης», που είναι δύναμη αιώνια και ουσία αθάνατη. 

Τα πανύψηλα βουνά της Αρκαδίας ορίστηκαν λάρνακες της πρωτογενούς καταγωγής της ιδέας της Ελληνικής Παράδοσης, από την οποία και προέρχονται όλα τα θρησκευτικά, μυστικιστικά, φιλοσοφικά έθιμα και οι ερμηνείες του κόσμου. Η πόλη Λυκόσουρα, θεμελιωμένη στο Λύκαιον Όρος, διαχρονικά συμβολίζει την Δικταία πηγή των φώτων του κόσμου.

Επίσης, η ανάδειξη της Κρήτης, ως κοιτίδας του ειρηνικότερου και του πλέον μακαριστού πολιτισμού των ανθρώπων καθώς είναι και η αρχή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ο αξεπέραστος, πανάρχαιος Μινωϊκός πολιτισμός, εμπέδωσε κι εγκαθίδρυσε την δικαιοσύνη, ως ενεργό πυρήνα της κοινωνικής συμβίωσης. Δημιούργησε υψηλότατα πνευματικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Μετουσίωσε σε πράξη την ισότητα των λαών και των φύλων και γαλούχησε τους αδάμαστους κι ελεύθερους Κρήτες, κοινωνούς του φιλοσοφικού ιδανικού της ευδαιμονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: