Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ: ΑΛΛΑΓΗ - ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΓΕΤΗ

«Ο Ανδρέας αγαπήθηκε από τον λαό γιατί αγάπησε τον λαό»...

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τις 23 Ιουνίου του 1996, όταν ο λαοπρόβλητος πολιτικός ηγέτης και επί έντεκα χρόνια πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Εκάλη έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο.


Η πολιτική κληρονομιά του, ωστόσο, και το έργο του παραμένουν ζωντανά, φάρος για τους σύγχρονους Έλληνες. Ο Ανδρέας, όπως τον αποκαλούσε και τον αποκαλεί ακόμη και σήμερα ο ελληνικός λαός, υπήρξε ένας ηγέτης που αγαπήθηκε πολύ αλλά και δέχτηκε επιθέσεις απ’ όλους εκείνους τους οποίους ξεβόλεψε και δεν ήθελαν να χάσουν τα προνόμιά τους.

Όπως είχε αναφέρει ο έμπιστος συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του Αντώνης Λιβάνης, σε ομιλία του που είχε διοργανωθεί στις 23 Ιουλίου 2000 στο Καλέντζι Αχαΐας από το ΙΣΤΑΜΕ για τα τέσσερα από τον θάνατο του Ανδρέα και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρόν: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ένας ανεπανάληπτος πολιτικός, ένας τολμηρός μεταρρυθμιστής και ένας σαγηνευτικός άνθρωπος». 


Με αυτό του το τελευταίο χάρισμα γοήτευε όχι μόνο τους ανθρώπους που τον συναναστρέφονταν και τους συνεργάτες του, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. 

Είναι χαρακτηριστικές οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσε, όπως αυτή σε μια προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, πιθανόν τον Οκτώβριο του 1981, όταν ξεσήκωνε τα πλήθη λέγοντας: «Δημοκρατικέ λαέ των Αθηνών, απόψε ανασταίνεται ο λαός των Αθηνών, απόψε ανασταίνεται ο ελληνικός λαός»...

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Το ανάρτησα από http://www.epikaira.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: