Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΖΕΥΣ: ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ


Αγαπητοί φίλοι


Επανέρχομαι μετά από ημέρες γιατί δεν είχα τον χρόνο να μελετήσω και να βρω κάτι καινούργιο να σας πω.


Έτσι μόλις βρήκα κάτι πρωτότυπο να πω και το επέτρεψαν οι συνθήκες (αχ αυτή η σύνδεση) μπήκα στην διαδικασία να σας μεταφέρω τον προβληματισμό μου και ίσως
σας παρακινήσω να το ψάξετε και εσείς. Οδηγός μας σήμερα θα είναι ο Ορφέας, ο τεράστιος αυτός φάρος της γνώσης που μας μετέφερε ως τις 'μέρες μας γνώσεις που ακόμη τώρα ψηλαφίζουμε.

"Όλοι γνωρίζουμε" ότι ο ΖΕΥΣ είναι ο Δίας. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι αυτό είναι λάθος ή εν μέρη αλήθεια για να είμαι ακριβής ! Ο ΔΙΑΣ δεν είναι ο μόνος ΖΕΥΣ αλλά ένας μόνο από αυτούς.


Ας το κάνουμε πιο κατανοητό για να καταλάβουμε.


Σας έχω πει ότι τα υποτιθέμενα ονόματα δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από χαρακτηρισμοί. Έτσι κάποιος μπορεί να είναι ΚΑΛΟΣ για παράδειγμα αλλά δεν είναι ο μοναδικός καλός στον κόσμο αυτό. 


Πρέπει όμως αυτά που λέει καποιος να τα αποδεικνύει. Έτσι ας δούμε τα κείμενα:

ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ
Νο 15 (ΔΙΟΣ) στίχος 1
ΖΕΥ ΠΟΛΥΤΙΜΗΤΕ ΖΕΥ ΑΦΘΙΤΕ ΤΗΝΔΕ ΤΟΙ ΗΜΕΙΣ
στιχος 9
ΑΣΤΡΑΠΑΙΕ ΒΡΙΝΤΑΙΕ ΚΕΡΑΥΝΙΕ ΦΥΤΑΛΙΕ ΖΕΥ
Νο 19 (ΚΕΡΑΥΝΙΟΥ ΔΙΟΣ) στίχος 1
ΖΕΥ ΠΑΤΕΡ ΥΨΙΔΡΟΜΟΝ ΠΥΡΑΥΓΕΑ ΚΟΣΜΟΝ ΕΛΑΥΝΩΝ
Αυτά λοιπόν θα μου πείτε ότι είναι αναμενόμενα να βρεθούν αλλά δείτε και ποιοι άλλοι έχουν τον ίδιο χαρακτηρισμό:
Νο 18 (ΕΙΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑ) στίχος 3
ΖΕΥ ΧΘΟΝΙΕ ΣΚΗΠΤΟΥΧΕ ΤΑΔ ΙΕΡΑ ΔΕΞΟ ΠΡΟΘΥΜΩΣ
αλλά και
Νο 8 (ΕΙΣ ΗΛΙΟΝ) στιχος 13
ΑΙΘΑΛΗΣ ΑΜΙΑΝΤΕ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΤΕΡ ΑΘΑΝΑΤΕ ΖΕΥ


Άρα ΖΕΥ είναι ο ΔΙΑΣ, ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ και ο ΗΛΙΟΣ και αν δεν ξέρουμε τι και όχι ποιος είναι ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ και ο ΔΙΑΣ ξέρουμε ή νομίζουμε ότι ξέρουμε τι είναι ο ΗΛΙΟΣ. Ο ΗΛΙΟΣ φίλοι μου, μας λένε οι γνωρίζοντες είναι μια "μηχανή" παραγωγής ενέργειας μέσα από το φαινόμενο της σύντηξης, το μέλλον δηλαδή για την παραγωγή μεγάλης ποσότητας ενέργειας από μέρους μας. Αυτός ο ΗΛΙΟΣ λοιπόν είναι ΖΕΥ και μάλιστα ΑΘΑΝΑΤΟΣ.


Από τους υπόλοιπους δύο (2) ο ΠΛΟΥΤΩΝ βρίσκεται εντός της Γης και ο ΔΙΑΣ εκτός.
Μέχρι εδώ θα μπορούσε να φτάσει ο καθένας ίσως αλλά υπάρχει και η συνέχεια.


Με βάση τον τρόπο που εγώ βλέπω την γλώσσα πάντα υπάρχει διέξοδος σε τέτοια προβλήματα. Ψάχνοντας λοιπόν στα λεξικά βρίσκουμε το εξής:


Ιλιάδα 21 στίχος 362
ΩΣ ΔΕ ΛΕΒΗΣ ΖΕΙ ΕΝΔΟΝ ΕΠΕΙΓΟΜΕΝΟΣ ΠΥΡΙ ΠΟΛΛΩ
στίχος 365
ΖΕΕ Δ ΥΔΩΡ


Βλέπουμε λοιπόν τα πολύ κοντινά γραμματικά σύνολα,ως προς το ΖΕΥ, ΖΕΙ αλλά και ΖΕΕ έχουν άμεση σχέση με τον βρασμό ή κατ' επέκταση με την αύξηση της θερμοκρασίας και αμέσως ο νούς μας γυρίζει στον ΗΛΙΟ και το γιατί είναι ΖΕΥΣ αλλά ίσως και ο ΠΛΟΥΤΩΝ να είναι το μάγμα που υπάρχει εσωτερικά και άρα δικαίως είναι ΖΕΥΣ. Οπότε ποιος είναι ο ΔΙΑΣ;


Το κειμενάκι αυτό είναι λιγότερο αποκαλυπτικό αλλά αν το ψάξετε να ξέρετε ότι έχω αφήσει πολλά φανάρια για να βρείτε τον σωστό δρόμο.
Φιλικά Παυσανίας 


Το ανάρτησα από http://operiplous.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: