Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

ΠΑΣΟΚ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟΑπό το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο κατέρρευσε η μεγάλη πολιτική απάτη Τσίπρα – Καμμένου, με εκκωφαντικό τρόπο. Ο άλλος δρόμος που είχαν υποσχεθεί ήταν το 3o μνημόνιο, με το

οποίο παραδόθηκαν η δημόσια περιουσία και ο εθνικός μας πλούτος στον έλεγχο των ξένων, με τη Βουλή των Ελλήνων στον ρόλο του παρατηρητή χωρίς δικαίωμα λόγου.

Οι δύο συνέταιροι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή οχυρώθηκαν πίσω από τη θεωρία των νέων και άφθαρτων πολιτικών, που ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το «σύστημα διαπλοκής».

Τρείς μήνες αργότερα, η νέα θεωρία πνίγηκε στον βούρκο της σκανδαλώδους χαριστικής παραχώρησης των Τραπεζών στους σημερινούς τους ιδιοκτήτες, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε χιλιάδες μικρομεσαίους μετόχους και τεράστια βλάβη στο ελληνικό δημόσιο, που έχασε πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια νύχτα.

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και τον νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι. Η ελληνική οικονομία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πώς φτάσαμε η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, να μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα, είναι λίγο πολύ γνωστό.
Ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό).
Ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δις ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ).
Παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων).
Εξοντωτικά μέτρα στην αγροτική παραγωγή.
Σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγές, λόγω capital controls.
Η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.
Το πακέτο Γιούνκερ παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας.
Η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Όλα αυτά έχουν δραματικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση και αρκεί μόνο ένα παράδειγμα. Η βύθιση της οικονομίας κατά 8% προκαλεί μεσοσταθμικά 4% αύξηση της ανεργίας και συνακόλουθα απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1,6 δις/έτος. Οι εξοντωτικές εισφορές επιστημόνων, αγροτών, επαγγελματιών και οι μειώσεις στις συντάξεις, είναι το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών.

Αυτή την πραγματικότητα που είναι εξ ολοκλήρου έργο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δεν μπορεί να την αλλάξουν ύποπτες μεθοδεύσεις στα Μ.Μ.Ε., επιπόλαιες εξαγγελίες συνταγματικής αναθεώρησης, δήθεν μεγαλεπήβολές πρωτοβουλίες εκτός συνόρων, ούτε τα φαντάσματα της συνωμοσιολογίας για το 2010 που θυμίζουν «περσινά ξινά σταφύλια».

Η ανάπτυξη, είναι το κεντρικό ζητούμενο για την Ελλάδα και προϋποθέτει σχέδιο, τόλμη, ρεαλισμό και κυρίως ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και πολιτική συνεννόηση. Το κυβερνητικό μόρφωμα γιγαντώθηκε, διχάζοντας τον ελληνικό λαό γι΄αυτό κι είναι ανίκανο να ενώσει και να εμπνεύσει. Το μόνο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αποτελεσματικά είναι η φτωχοποίηση της χώρας και η παραχώρηση του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.

Επί 19 μήνες δίνουν εξετάσεις, αποδεικνύοντας ότι μπορούν και χειρότερα.

Η χώρα και οι πολίτες της δεν μπορούν να συμβιώνουν με αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: