Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΣΤΟ CNN GREECE

Το στίγμα του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα οικονομική και πολιτική συγκυρία, δίνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο κ. Παύλος Γερουλάνος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


Σε ερώτηση του CNN Greece για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις: «Εάν θα μπορούσα να εκπροσωπήσω μια σειρά από ιδέες που θα βρουν απήχηση στην Ελληνική Κοινωνία, που εκφράζουν τις ανάγκες της και που εάν υλοποιηθούν μπορούν να την βγάλουν από την κρίση, φέρνοντας την σε ένα εντελώς νέο πολιτικό πλαίσιο, σε μια εντελώς διαφορετική σχέση του πολίτη με το κεντρικό κράτος».

Αναφερόμενος στον πολιτικό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γερουλάνος είπε ότι ήταν, είναι και θα είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, έχοντας όμως σαν αφετηρία τις αξίες που ενέπνευσαν αρχικά τους Έλληνες. Αυτή η διαδικασία είπε ότι έχει ξεκινήσει αλλά πρέπει να γίνει ακόμη ουσιαστική δουλειά.


Ο κ. Γερουλάνος τόνισε την ανάγκη να διαλυθούν όλα τα πολιτικά κόμματα που αποτελούν σήμερα το ΠΑΣΟΚ, να μην υπάρχουν συρραφές και μπαλώματα, όπως λέει χαρακτηριστικά. Η πρότασή του, εξηγεί στο CNN Greece, είναι να κτισθεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι. Δεν αντιτίθεται σε αλλαγή του ονόματος του κινήματος εάν αυτό θέλουν κάποια μέλη του και αφού προηγουμένως «εκφραστούν πολιτικές θέσεις».

Για τις συνεργασίες με το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ είπε ότι μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό του κόμματος εφόσον αυτές υλοποιηθούν σε προγραμματικό πλαίσιο. Τόνισε δε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει για τα σύγχρονα προβλήματα. Για τη Φώφη Γεννηματά είπε ότι έχει βήματα να κάνει μπροστά έτσι ώστε «να εκφραστεί πολιτικό πλαίσιο και να βρεθούν τα άτομα τα οποία μπορούν να το υπηρετήσουν».

Για το πρόσφατο "άνοιγμα" του Νίκου Φίλη προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι δεν επρόκειτο για προσέγγιση: «Αν θέλεις να κάνεις άνοιγμα, το κάνεις με άλλους όρους. Τώρα εάν μιλούσε για την νομενκλάτουρα και τη μετάλλαξη που πρέπει να κάνουν αυτοί, αυτό δεν μας αφορά».

Για την αποχώρηση του Θανάση Χειμωνά και τη σκληρή κριτική που άσκησε στο ΠΑΣΟΚ στην επιστολή παραίτησης του, είπε ότι αν και έχει υπερβολές πολλά από αυτά που διατυπώνει έχουν γερές δόσεις αλήθειας και αντικατοπτρίζουν αυτά που λέει ο κόσμος: «Ότι δηλαδή χρειαζόμαστε μία πολιτική ηγεσία η οποία να μιλά για τα σημερινά προβλήματα του τόπου, τις δυνατότητες της Ελλάδας και να βάλει πρώτα το κόμμα και μετά τη χώρα σε πορεία επίλυσης των προβλημάτων».
Ο κ. Γερουλάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Σταύρο Θεοδωράκη, αρκεί όπως είπε χαρακτηριστικά, να υπάρχει σύγκλιση στο όραμα για τη χώρα.

Για το Γιώργο Παπανδρέου λέει ότι έχει θετική επαφή μαζί του παρά το γεγονός ότι δεν τον ακολούθησε στο ΚΙΔΗΣΟ.

Το ανάρτησα από http://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: