Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΣΤΟ CNN GREECE

Το στίγμα του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα οικονομική και πολιτική συγκυρία, δίνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece, ο κ. Παύλος Γερουλάνος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και νυν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


Σε ερώτηση του CNN Greece για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις: «Εάν θα μπορούσα να εκπροσωπήσω μια σειρά από ιδέες που θα βρουν απήχηση στην Ελληνική Κοινωνία, που εκφράζουν τις ανάγκες της και που εάν υλοποιηθούν μπορούν να την βγάλουν από την κρίση, φέρνοντας την σε ένα εντελώς νέο πολιτικό πλαίσιο, σε μια εντελώς διαφορετική σχέση του πολίτη με το κεντρικό κράτος».

Αναφερόμενος στον πολιτικό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γερουλάνος είπε ότι ήταν, είναι και θα είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, έχοντας όμως σαν αφετηρία τις αξίες που ενέπνευσαν αρχικά τους Έλληνες. Αυτή η διαδικασία είπε ότι έχει ξεκινήσει αλλά πρέπει να γίνει ακόμη ουσιαστική δουλειά.


Ο κ. Γερουλάνος τόνισε την ανάγκη να διαλυθούν όλα τα πολιτικά κόμματα που αποτελούν σήμερα το ΠΑΣΟΚ, να μην υπάρχουν συρραφές και μπαλώματα, όπως λέει χαρακτηριστικά. Η πρότασή του, εξηγεί στο CNN Greece, είναι να κτισθεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα ενταχθούν όλοι. Δεν αντιτίθεται σε αλλαγή του ονόματος του κινήματος εάν αυτό θέλουν κάποια μέλη του και αφού προηγουμένως «εκφραστούν πολιτικές θέσεις».

Για τις συνεργασίες με το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ είπε ότι μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό του κόμματος εφόσον αυτές υλοποιηθούν σε προγραμματικό πλαίσιο. Τόνισε δε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει για τα σύγχρονα προβλήματα. Για τη Φώφη Γεννηματά είπε ότι έχει βήματα να κάνει μπροστά έτσι ώστε «να εκφραστεί πολιτικό πλαίσιο και να βρεθούν τα άτομα τα οποία μπορούν να το υπηρετήσουν».

Για το πρόσφατο "άνοιγμα" του Νίκου Φίλη προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι δεν επρόκειτο για προσέγγιση: «Αν θέλεις να κάνεις άνοιγμα, το κάνεις με άλλους όρους. Τώρα εάν μιλούσε για την νομενκλάτουρα και τη μετάλλαξη που πρέπει να κάνουν αυτοί, αυτό δεν μας αφορά».

Για την αποχώρηση του Θανάση Χειμωνά και τη σκληρή κριτική που άσκησε στο ΠΑΣΟΚ στην επιστολή παραίτησης του, είπε ότι αν και έχει υπερβολές πολλά από αυτά που διατυπώνει έχουν γερές δόσεις αλήθειας και αντικατοπτρίζουν αυτά που λέει ο κόσμος: «Ότι δηλαδή χρειαζόμαστε μία πολιτική ηγεσία η οποία να μιλά για τα σημερινά προβλήματα του τόπου, τις δυνατότητες της Ελλάδας και να βάλει πρώτα το κόμμα και μετά τη χώρα σε πορεία επίλυσης των προβλημάτων».
Ο κ. Γερουλάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Σταύρο Θεοδωράκη, αρκεί όπως είπε χαρακτηριστικά, να υπάρχει σύγκλιση στο όραμα για τη χώρα.

Για το Γιώργο Παπανδρέου λέει ότι έχει θετική επαφή μαζί του παρά το γεγονός ότι δεν τον ακολούθησε στο ΚΙΔΗΣΟ.

Το ανάρτησα από http://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: