Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠ ΡΕΣΛΕΡ

Στην ατζέντα κρίση και επενδύσεις

Οι δύο πλευρές έδωσαν διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα του ευρώ και την ασφάλεια στην προώθηση των γερμανικών επενδύσεων. Ο Φ. Ρέσλερ εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση

Η συνάντηση Παπανδρέου ? Ρέσλερ, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, έγινε σε πολύ καλό κλίμα
Η συνάντηση Παπανδρέου - Ρέσλερ, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη από γερμανικής πλευράς και την ασφάλεια στην προώθηση των γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας από ελληνικής πλευράς δόθηκαν στις συναντήσεις που είχε χθες στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ αρχικά με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου
και στη συνέχεια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο στη Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση Παπανδρέου - Ρέσλερ, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Στην "ατζέντα" της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα και η πορεία της οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, στις θυσίες και στην ωριμότητα του ελληνικού λαού και ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του, όπως και όλης της Ευρώπης, σε αυτές.
Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις επενδύσεις τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στην Ελλάδα του μέλλοντος. Επιπλέον, ανέδειξε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που προωθούνται, ενώ ο κ. Ρέσλερ από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την κρίση. Ενδεικτικό είναι πως ο Γερμανός αντικαγκελάριος έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της γερμανικής πλευράς για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησής τους.
Στη συνέχεια ο κ. Ρέσλερ μετέβη στη Βουλή, όπου και είχε συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν αφενός η διασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη και αφετέρου η διευθέτηση νομικών και άλλων εκκρεμοτήτων που έχουν με το ελληνικό Δημόσιο γερμανικές επιχειρήσεις (Siemens, φαρμακοβιομηχανίες κ.ά.). Ο αντικαγκελάριος αμέσως μετά τη συνάντηση αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα "πραγματικό όραμα" για την ενωμένη Ευρώπη. "Αυτήν ακριβώς την άποψή μου και αυτή την αρχή μου επαναλαμβάνω συνεχώς: ότι θα πρέπει να υπάρξει μια Ενωση για τη σταθερότητα. Αυτό είναι καλό για την Ευρωζώνη, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να την προασπίσουμε από επιθέσεις εκ των έξω", είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι εξέτασε με τον κ. Βενιζέλο εκκρεμείς υποθέσεις μεταξύ γερμανικών επιχειρήσεων και του ελληνικού κράτους. Δήλωσε μάλιστα ευγνώμων προς τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Ρέσλερ, ανέλαβε να δώσει άμεσα λύσεις.
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ.gr Λ. Γαλανός, Κ. Τσαχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: