Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Από νέα, βελτιωμένη αφετηρία ξεκινά το ΠΑΣΟΚ την πορεία προς τις εθνικές εκλογές, καθώς στην ψηφοφορία της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου ψήφισαν 236.151 πολίτες και ο κ. Βενιζέλος, που έλαβε 230.105 και από τις πρώτες δηλώσεις του, ζήτησε επαναπροσδιορισμό της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Ο τέταρτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, και σε δηλώσεις του ζήτησε να μην χαλαρώσει η προσπάθεια της κυβέρνησης στον τομέα των δαπανών και των εσόδων. Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι και «από τη νέα μου θέση θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να σταθεί η χώρα όρθια». Ακόμη ανέφερε ότι ο εκλογικός στόχος για πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές «είναι εφικτός, καθώς αναπτύχθηκε μια πολύ καλή δυναμική που αποδεικνύει ότι ο κόσμος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τον οποίο συζήτησε τη διαδικασία αποχώρησής του από την κυβέρνηση.
Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου χθες αποχαιρέτισε με συγκίνηση την Ιπποκράτους, παραδίδοντας τα ηνία του κόμματος στον νέο πρόεδρο και δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και της χώρας.
Σήμερα συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές του να δώσουν από κοινού τη μάχη για τις εθνικές εκλογές.
Επίσης έχει αρχίσει η επαναπροσέγγιση με το κόμμα των 13 διαγραμμένων βουλευτών που προσήλθαν προχθές στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών και είναι οι κ. Β. Παπανδρέου. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Μ. Αποστολάκη, Χ. Αράπογλου, Χ. Βερελής, Γιώργος Λιάνης, Θ. Ρομπόπουλος, Χρ. Κατσούρας, Αλ. Αθανασιάδης, Δ. Βερβερίγος, Α. Λαφαζάνης, Θ.. Παραστατίδης και Π. Στασινός.
Φυσικά δεν είναι όλοι ίδιες περιπτώσεις καθώς π.χ. η κ. Μιλένα Αποστολάκη, πέραν του ότι δήλωσε ανεξάρτητη, καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αλλά και τη δανειακή σύμβαση. Η επαναφορά της δημιουργεί προηγούμενο και για άλλους βουλευτές που καταψήφισαν. Στις εσωκομματικές εκλογές παρά το προσκλητήριο Βενιζέλου δεν πήραν μέρος οι κ. Αλ. Παπαδόπουλος, Γ. Φλωρίδης και Έκ. Νασιώκας.
Η εσωκομματική διαδικασία προκάλεσε ανεπάντεχη συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ, τηρουμένων και των αναλογιών και της εποχής και αυτό θέτει σε αμφισβήτηση, κατά την Ιπποκράτους, το σύνολο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, καθώς ο αριθμός των ψηφισάντων αντιστοιχεί στο 3,5% του εκλογικού σώματος και με τις αναγωγές το ΠΑΣΟΚ ξεκινά την προεκλογική περίοδο με αφετηρία το 22%.
Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, είχε η Βόρεια Ελλάδα, πατρίδα του κ. Βενιζέλου και τη μικρότερη η Δυτική Αττική και η Β'Α εκλογική Περιφέρεια Πειραιά.
Σύντομα θα συσταθεί διευρυμένη κεντρική εκλογική επιτροπή 50 μελών με τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων στελεχών.
Στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποστήριζαν ότι από χθες αυτοδιαλύεται το επιτελείο του, καθώς ο ίδιος επιθυμεί να είναι πρόεδρος του όλου ΠΑΣΟΚ.
Ερώτημα παραμένει ακόμη εάν ο νέος πρόεδρος θα προχωρήσει και σε αλλαγή οργάνων π.χ. γραμματέα και πολιτικού συμβουλίου πριν από τις εθνικές εκλογές.
Ωστόσο από σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει στραμμένο το βλέμμα στις εθνικές εκλογές και τον σχεδιασμό τους.

Το ανάρτησα από express.gr

1 σχόλιο:

Τζαβέλας είπε...

Σε ποιό πλανήτη ζείτε εσείς???
ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και ακροδεξιά σφιχταγκαλιασμένοι,ρημάξατε τούτο το λαό,του στερήσατε δουλειά,υγεία,παιδεία ακόμα και την αξιοπρέπεια του...
Τι θράσος πρέπει να'χετε τρωκτικά για να προκαλείτε ακόμα...
Ο λαός όμως ξυπνάει γι'αυτό είναι το καλύτερο για σας να ψάξετε κανά λαγούμι για να κρυφτείτε άθλιοι!!!