Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ» ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΡΛΑΜΗ ΣΤΟ ΠΑΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη «Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ» στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Μεντρεσέ τζαμί), που παρουσιάζεται στη Βέροια από τις 9 ως τις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Η έκθεση, που ήδη παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Artmuseum Waldviertel στην Αυστρία και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει 40 έργα μεγάλων διαστάσεων με τη μορφή του Χριστού του συμπατριώτη μας διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου και αρχιτέκτονα.


Ο Ευθύμης Βαρλάμης σε μια πρωτότυπη καλλιτεχνικά και παιδαγωγικά αναδρομή στην ιστορία της τέχνης εντάσσει στους πίνακές του και αποσπάσματα από εικόνες μεγάλων μαστόρων όπως είναι ο Ελ Γκέκο, ο Βελάσκεθ, ο Καραβάτζιο, ή ο Ραφαήλ. Αυτό όμως που παραμένει σταθερό σ’ όλα τα έργα είναι η μορφή του Χριστού που ευλογεί, του αναστάντος Χριστού.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ.Παντελεήμων αναφέρει στο μήνυμά του:

«Στο διάβα των αιώνων οι περισσότεροι σπουδαίοι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το γλυκύτατο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού και άφησαν με το έργο τους πολύτιμη παρακαταθήκη που συνεχίζει να συγκινεί, να εμπνέει και να στηρίζει στην πίστη όλους τους Χριστιανούς.Σήμερα έρχεται να προστεθεί σε αυτούς και συμπατριώτης μας της διασποράς, ο καθηγητής Ευθύμιος Βαρλάμης που με τη συλλογή του “Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ” μας υπενθυμίζει, μέσα από την εικαστική του έμπνευση, ότι στην Ελλάδα της κρίσης η μόνη ελπίδα είναι ο Χριστός.

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας χαίρεται που καταξιωμένοι διεθνώς καλλιτέχνες συνεχίζουν να προσεγγίζουν το πρόσωπο του Κυρίου μας.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε αυτό που είπε ο ίδιος ο Χριστός:” Ουδείς δύναται ελθείν προς με, εάν μη ο Πατήρ ο πέμψας με ελκύσει αυτόν” (Ιω.6,44)».


Δεν υπάρχουν σχόλια: