Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ - ΒΕΒΑΙΗ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο, μετά και την ομολογία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα των καταθέσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία. Βέβαιη θεωρείται η καταψήφιση του νομοσχεδίου, μετά και την απόφαση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) να τηρήσει αποχή.

Το νομοσχέδιο, παρά τις τροποποιήσεις του, θα καταψηφιστεί από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους.

Η αστυνομία απέκοψε την οδό Μαχάτμα Γκάντι, στην οποία βρίσκεται η Κυπριάκη Βουλή.

Εξω από τη Βουλή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία ξένων ΜΜΕ. Οι πορείες διαμαρτυρίας θα καταλήξουν στην κάθετη λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος, μπροστά από το Αρχαιολογικό μουσείο.



Ο Νίκος Αναστασιάδης όρισε για το απόγευμα της Τρίτης νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών σε μια προσπάθεια να τους πείσει για να περάσει το νομοσχέδιο που θα υιοθετεί τις επιταγές του Eurogroup για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ανακόψει μία ρωσική βοήθεια στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Αναστασιάδης με την Ανγκελα Μέρκελ, η γερμανίδα Καγελάριος φέρεται να επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο από την τρόικα.


Το ανάρτησα http://www.tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: