Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ‘’ΒΟΡΙΔΗΔΕΣ’’- ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΌΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Θούλη Σιδηροπούλου:
Μακριά από τους χρηματιστηριακούς υπαλλήλους της πολιτικής και τους χρήσιμους υπάκουους ”δικούς μας”.

Για εμάς υπάρχουν και κόκκινες γραμμές και δεδομένα που δεν είναι διαπραγματεύσιμα. 
Με κανέναν και για κανένα λόγο. 


Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε, ούτε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, ούτε στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, την εντολή να κυβερνήσει. Η Νέα Δημοκρατία έχει την ευθύνη της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη θέση της αντιπολίτευσης. Και δεν έχουμε τίποτε κοινό με τον Σαμαρά και με τους ‘’Βορίδηδες’’.

Το μήνυμα των εθνικών εκλογών του 2012 για το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ηχηρό και σαφές: η καλύτερη διαχείριση στα πλαίσια της δεξιάς πολιτικής δεν μας αφορά κι επειδή η πολιτική όπως και η φύση απεχθάνονται το κενό, το ΠΑΣΟΚ ή αλλάζει και στρέφεται προς τα αριστερά ή τίθεται στο περιθώριο: καθώς άλλος πολιτικός σχηματισμός θα καταλάβει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στον πολιτικό χάρτη και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Να αποχωρήσουμε από την Κυβέρνηση και να ανανεωθούμε σε όλα και παντού. Ανανέωση όμως με πολιτικούς όρους, με συγκεκριμένα κριτήρια και με συνείδηση της παράταξης. 
Να μην ευτελίζουμε πια και την έννοια της ηθικής. 

Δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικότητα παντού, μακριά από τους χρηματιστηριακούς υπαλλήλους της πολιτικής και τους χρήσιμους υπάκουους ”δικούς μας”. 

Σοσιαλδημοκράτες, που διαλύουν την κοινωνία, δεν υπάρχουν. 
Κεντροαριστεροί, που συναινούν σε απολύσεις, φτώχεια, απογοήτευση, και συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν. 
Αριστεροί, που σε Κυβερνητικές θέσεις συμβιβάζονται και πυροβολούν κάθε κοινωνική ομάδα, δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν. 
Σοσιαλιστές, που επιτίθενται σε κάθε κοινωνική κατάκτηση και συνυπογράφουν τη μεγαλύτερη αντιμεταρρύθμιση, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: