Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ»


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Σε ΚΥΠΡΟ και ΕΛΛΑΔΑ, στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ την Ιστορία δεν την γράφουν οι ιστορικοί, ούτε την σχεδιάζουν οι πολιτικοί «επί χάρτου». Για εμάς τους Έλληνες τα πράγματα, ο κόσμος, η ζωή μας προχωρούν προς τα εμπρός με τους αγώνες των εθνών, των λαών, των πολιτών.
Οι στόχοι δεν πραγματοποιούνται νομοτελειακά, ούτε υλοποιούνται με την επίκληση του ονόματός τους. Οι στόχοι κερδίζονται με μάχες, με οράματα, με αγώνες γενεών.
Με παρρησία και τόλμη ας δηλώσουμε από την αρχή τις αξίες μας, την ταυτότητά μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΌΛΑ ΈΛΛΗΝΕΣ. Και δεν μπορούμε ποτέ να αποδεχτούμε, ως τετελεσμένο γεγονός σπιθαμή εθνικής συρρίκνωσης.
Σε αυτές τις δραματικές στιγμές του οικονομικού πολέμου, που ζούμε, και, που επιταχύνει καταιγιστικές εξελίξεις, πρέπει Ελλάδα και Κύπρος, ο Ελληνισμός να βρούμε ξανά τον ρόλο και την πορεία μας.
Δεν μας ταιριάζει η μοιρολατρία που εναποθέτει στους άλλους τις λύσεις των δικών μας προβλημάτων. Δεν μας ταιριάζει η καταθλιπτική εικόνα της γενικής χρεοκοπίας, της παρακμής και της υποτέλειας, που θέλουν να εμφανίσουν για την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Ελληνισμό.
Και όπως είπε ο “γιατρός” του Ελληνισμού, ο Πρόεδρος Βάσος Λυσσαρίδης:

  • «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
  • ΤΟ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΌΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
  • Να πούμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΜΗ, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΈΝΑ ΜΕΤΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ.
  • Να πούμε ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
  • Να πούμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΈΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  • ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΈΝΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΚΥΠΡΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ».
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ και η διεθνής ενεργοποίηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να υπάρξει η οριοθέτησή της, με δεδομένο, ότι και το Καστελόριζο διαθέτει τη δική του ΑΟΖ, οφείλει να αποτελέσει τον σταθερό και αποφασιστικό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Άμεσα να συζητηθεί στο κορυφαίο συλλογικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, το περιεχόμενο της Εθνικής Στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εξελίξεις στην ΚΥΠΡΟ και τις ομιλίες Ερντογάν - Ομπάμα αντίστοιχα και την απουσία της τρικομματικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: