Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΡΜΑ 

ΑΠΟ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ 04/07/13

Π.ΚΟΡΜΑΣ, Θ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ζ.ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ, ΓΙΑΚΑΛΗΣ
σ. Πρόεδρε,
σ. Γραμματέα της ΚΠΕ,

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που είναι αντίθετες με το συναίσθημα, την συνήθεια, την νοοτροπία χρόνων.


Σε ηλικία 15 χρονών εντάχθηκα στην μαθητική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΜΚ) στην πόλη μου την Κυπαρισσία. Έκτοτε βρίσκομαι, αγωνίζομαι, υπάρχω στο ΠΑΣΟΚ πιστεύοντας στα οράματα του Σοσιαλισμού της Δημοκρατίας ,της Αυτοδιάθεσης των λαών. Οράματα που μας ενέπνευσε ο ιστορικός μας ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου.


Εμείς η γενιά της Αλλαγής , όπως μας έλεγαν, μέσα από έντονες και αμφίρροπες πολλές φορές διαμάχες, μέσα από διαφωνίες καταφέρναμε να συμφωνούμε, γιατί όλοι είχαμε κοινό τόπο την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που την εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ των μη προνομιούχων, της αλλαγής, της αντιδεξιάς νοοτροπίας και πρακτικής.

Τα τελευταία 4 χρόνια όμως τα πράγματα άλλαξαν. Το ΠΑΣΟΚ κληρονόμησε προβλήματα αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της χώρας, οικονομική και πολιτική κρίση . Η προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων ήταν λανθασμένη.

Οι νεοσυντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν ,έφεραν την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και την πλήρη υποταγή της χώρας στους δανειστές και στα συμφέροντα που εκείνοι εκπροσωπούσαν.
Ήμασταν κάποιοι που από τότε υποστηρίζαμε ότι είναι Λάθος ο τρόπος, Λάθος η μέθοδος, Λάθος η πολιτική για να βγούμε από την κρίση. Τι κι αν ακόμη και οι ίδιοι οι δανειστές (ΔΝΤ) το παραδέχθηκαν αργότερα ...Τίποτα από αυτά δεν άλλαξε.


Χαρακτηρίσαμε ''Κυβέρνηση Οπερέτα'' την Κυβέρνηση Παπαδήμου και τη συγκυβέρνηση με την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη . Διαφωνήσαμε για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική και τον συνεχιζόμενο εθνοσωτήριο ρόλο του.

Παραμείναμε όμως στο ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι θα αλλάζαμε την άποψη της ηγετικής ομάδας για τον ρόλο του κινήματος ότι δηλαδή ο κύκλος των μνημονίων,τέλειωσε και την θέση τους έπρεπε να πάρει μια άλλη πολιτική για την ανάπτυξη και την στήριξη όσων πλήγησαν περισσότερο.

Αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου με πρόσχημα πάλι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ότι ''έτσι αποφεύγονται οι εκλογές και δεν καταστρέφεται ο τόπος'' ξεπέρασε κάθε πολιτική λογική. Η επίκληση της καταστροφής του τόπου από τις εκλογές, είναι το ουσιαστικό άλλοθι των κυβερνολάγνων για την παραμονή τους στους κυβερνητικούς θώκους.

Ποτέ η βούληση του λαού δεν είναι καταστροφική για τη χώρα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας συγκατοίκησης είναι χαρακτηριστικά για το τι θα ακολουθήσει. Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται δεξιά στον πολιτικό χάρτη συγκυβερνώντας με την πιο ανάλγητη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης έχοντας για πρωθυπουργό που το παρελθόν του στους Κένταυρους¨ το παρόν και το μέλλον.


Σύντροφοι, είναι πραγματικά δύσκολο για μένα να κάνω αυτές τις διαπιστώσεις και μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο κίνημα να πάρω την απόφαση να διακόψω την πολιτική και οργανωτική μου σχέση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ.


Μια βιωματική σχέση που διακόπτεται βίαια γιατί δεν μπορώ να συμπράξω στη μετάλλαξη του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος σε συνιστώσα της δεξιάς του Βορίδη και του Σαμαρά.


Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν προσχωρώ σε άλλο κόμμα.

Θέλω να παλέψω για τη Μεγάλη Σύγχρονη Πατριωτική Δημοκρατική και Σοσιαλιστική Αριστερά που θα ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στο λαό μας, η οποία οφείλει να υπάρχει, να κυβερνά, να προβάλει διαφορετικές προτάσεις και λύσεις που η δύναμή της θα βρίσκεται στις ΔΙΑΦΟΡΕΣ και όχι στις ομοιότητες με τη Δεξιά ...

Συντροφικά 
Παναγιώτης Κορμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: