Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

"ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΑΜΗΛΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ" : ΦΕΛΝΙΚΟΣ ΣΤΟ MATRIX24

Φελνίκος στο Matrix24
Διαβάστε ένα εξαιρετικό άρθρο:

Διαβάζω και ακούω, στα ρεπορτάζ των πολιτικών και κοινοβουλευτικών συντακτών, ότι έχει σημάνει συναγερμός στα επιτελεία της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο.

Επειδή, φοβούνται, λένε διαρροές έχουν αρχίσει τα «στενά μαρκαρίσματα», τα καλοπιάσματα, τα «φροντιστήρια» ακόμη και τις απειλές. Μάλιστα ορισμένοι συνεργάτες των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου υποδύονται τους Σέρλοκ Χολμς στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους υποψήφιους «δολοφόνους».

Ο ένας, λέει, ότι τους κάνουν «μασάζ», προφανώς για να τους μαλακώσουν. Ο άλλος, υποστηρίζει, ότι κάποιοι βρίσκονται «υπό στενή παρακολούθηση» επειδή έχουν εκφράσει δημόσια ή αρμοδίως τη διαφωνία τους. Ο τρίτος, μεταδίδει, ότι φοβούνται τις «κρυφές», όχι τις …αδελφές, αλλά τις ψήφους, λόγω του ότι κάποιοι «μουλωχτοί» δεν εκδηλώνονται.

Στην ατμόσφαιρα θρίλερ και μυστηρίου που δημιουργείται μόνον οι άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών, με τα περιώνυμα βαλιτσάκια, λείπουν. Ντροπής πράγματα.

Αν είναι δυνατόν, να θεωρούν τους βουλευτές τους ασυνείδητους και ανεύθυνους! Αν είναι δυνατόν, οι βουλευτές των δύο κομμάτων να μη συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και να μην έχουν επίγνωση των συνεπειών της ψήφου τους!

Αν είναι δυνατόν, κοτζάμ αντιπρόσωποι του έθνους, που έχουν ψηφίσει τόσα και τόσα, να μη γνωρίζουν ότι, και αυτή τη φορά, από την ψήφο τους εξαρτάται «η διατήρηση της δεδηλωμένης, η πολιτική σταθερότητα και η σωτηρία της χώρας».

Αν είναι δυνατόν, να μην εμπιστεύονται τον Ταμήλο και την Τζάκρη, την Μπακογιάννη και τον Κουκουλόπουλο! Αν είναι δυνατόν, να βρεθεί κάποιος, όπως ο Σκανδαλίδης ή ο Κακλαμάνης, να ‘ναι αόμματος στη γραμμή του κόμματος! Ντροπής πράγματα.

Οι βουλευτές ψηφίζουν, όπως επιτάσσει και το Σύνταγμα, με βάση τη συνείδησή τους. Και οι 153 που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχουν αποδείξει, για 68η ή 69η -δεν θυμάμαι ακριβώς- φορά ότι είναι πιστοί στρατιώτες της τρόικας και Χμερ των μνημονίων.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να τους ξεφτιλίζουν έτσι. Δεν είναι δυνατόν, διοχετεύοντας όλα αυτά περί δήθεν παρακολουθήσεων και πιέσεων που τους ασκούνται, να δίδεται η εντύπωση ότι υποκύπτουν και ψηφίζουν επειδή φοβούνται μήπως η Αγγέλα (Μέρκελ) και η Χριστίνα (Λαγκάρντ) μας κόψουν τη δόση.

Κορώνα στο κεφάλι τους τις έχουν και τις δύο μαντμαζέλες. Το κρυφό αντικείμενο του πόθου τους είναι. Φωτογραφία, όπως παλιότερα εκείνες της Φρειδερίκης και της Άννα-Μαρίας, τις έχουν στα γραφεία τους. Κάποιοι μάλιστα τις έχουν βάλει και στο εικονοστάσι, δίπλα στην Παναγία και την Αναστασία τη Φαρμακολύτρ(ι)α.

Εδώ, δύο από αυτούς που θεωρούνται «ύποπτοι», δύο από τις «κρυφές», τις ψήφους όχι τις …αδελφές, έχουν δηλώσει -λέει άλλο ρεπορτάζ που όμως δεν δημοσιοποιείται- πρόθυμοι να πάρουν τον Σόιμπλε στα χέρια, για να ανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου επειδή δεν υπάρχει μπάρα.

Είναι δυνατόν λοιπόν να διαδίδεται ότι τους υποπτεύονται και να τους διασύρουν με αυτό τον τρόπο! Είναι δυνατόν, να τους εμφανίζουν ακόμη-ακόμη ότι «εμπορεύονται» την ψήφο τους! Ό,τι δήθεν την ανταλλάσσουν με κάποια προνόμια, ρουσφέτια ή υποσχέσεις για μελλοντικές θέσεις.

Ποιοι; Αυτοί, οι ανιδιοτελείς πολιτικοί, οι τίμιοι άνθρωποι, οι άδολοι αγωνιστές, οι αγνοί πατριώτες που, αν χρειαστεί, και πέμπτο και έκτο και δέκατο μνημόνιο θα ψηφίσουν, προκειμένου να μην πέσει η χώρα στα βράχια και να παραμείνουμε στο ευρώ.

Ποιοι; Αυτοί, που, προκειμένου να μην έχουν καμία αμφιβολία οι δανειστές μας ότι θα εκπληρώσουμε εις το ακέραιον τις υποχρεώσεις μας, προσφέρουν το δέρμα τους, ως είδος περγαμηνής, για να γραφτούν τα κοντράτα.

Το χειρότερο πάντως όλων -για ν’ αλλάξουμε τώρα πνεύμα και ύφος- είναι ότι, με το θρίλερ που σκηνοθετούν τα επιτελεία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης κάθε φορά που είναι να ψηφίσουν στη Βουλή, δικαιώνουν την αντιπολίτευση.

Όταν δίδεται η εντύπωση ότι η έγκριση των μέτρων είναι προϊόν πιέσεων, εκφοβισμού, συμψηφισμών άμα και εκβιασμών βουλευτών της συμπολίτευσης, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι αυτά τα μέτρα είναι αντιλαϊκά, κακά, ατελέσφορα και σίγουρα μη παραδεκτά. Ορθώς λοιπόν η αντιπολίτευση τα καταψηφίζει.

Το επιχείρημα: «δεν θα μας δοθεί η δόση, θα πέσει η κυβέρνηση, θα υπάρξει πολιτική ανωμαλία και θα χρεοκοπήσει η χώρα», έχει χρησιμοποιηθεί τόσες φορές που πλέον κουράζει, γίνεται αντικείμενο χλευασμού και θυμίζει το …λύκος στα πρόβατα.

Όταν η ψήφος δεν είναι θετική και επιθετική ως προς την ορθότητα αυτών που ψηφίζονται, αλλά εξ ανάγκης, τότε δεν διαμορφώνεται κάποιο μέτωπο υπεράσπισής τους. Και αφ’ ης στιγμής δεν διαμορφώνεται συνείδηση και ρεύμα υποστήριξης, είναι αφελές κάποιος να πιστεύει ότι θα υπάρξει, όταν στηθούν οι κάλπες, και ψήφος ελεημοσύνης.

Είναι προτιμότερο για μια κυβέρνηση να πέσει επειδή δεν την ψήφισε κάποιος Ταμήλος, παρά να σχηματίζεται εδραία πεποίθηση ότι η ύπαρξή της οφείλεται στον Ταμήλο και μάλιστα κατόπιν διαπραγματεύσεων μαζί του…

Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: