Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΩΚΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣΛιγα λογια για τον νικολα

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 19 Οκτώβρη 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Σπούδασε δημοσιογραφία. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά του Αγρινίου καθώς και με ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ζει στο Αγρίνιο και εργάζεται στο Μεσολόγγι.
Το ξημέρωμα μας βρήκε στο Αγρίνιο, όπου θα μέναμε άλλη μία ημέρα, προτού γυρίσουμε στο «κλεινόν άστυ». Αφού αποθανατίσαμε την ανατολή του ηλίου και ξεκουραστήκαμε τέσσερις ώρες, κινήσαμε για τον καθιερωμένο πρωινό καφέ στην πλατεία της πόλης. 

Εκεί ο NISOS είχε κανονίσει κάποιες συναντήσεις προκειμένου να δει φίλους και συμμαθητές, συντρόφους -όπως έλεγε- από μια παλιότερη εποχή. Πράγματι, προσήλθαν στο ραντεβού όλοι και μέσα σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις μιας και κανείς δε γνώριζε την ύπαρξη της Ινές και της Μαγιού. 

Από την παλιά παρέα οι περισσότεροι παντρεύτηκαν και κάνανε παιδιά ωστόσο κάποιοι μείναν αμετανόητοι εργένηδες μη θέλοντας να καταπατήσουν τον όρκο που δώσαν κάποτε -όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν- βάλλοντας εμμέσως κατά του NISOS, τον οποίο χαρακτήρισαν μέχρι και ρίψασπη εγκαταλείποντας το όνειρο. 
Καταφανώς οργισμένος ο NISOS θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, με την προσήκουσα όμως ευγένεια. Πεδίο αντιπαλότητας η αγαπημένη συζήτηση, περί πολιτικής.

«Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένας δικηγόρος μεγάλων εταιριών εντός και εκτός Ελλάδας ασχολείται με την ενεργό πολιτική; Γιατί αυτός ο άνθρωπος γίνεται βουλευτής, υπουργός και ότι άλλο προκύψει; Ο ένας λόγος -ο πιο αγνός- είναι επειδή θέλει να προσφέρει στη χώρα του και στον τόπο του, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε ότι ίσως η ενασχόλησή του αυτή του αποφέρει περισσότερα σε σχέση με το επάγγελμά του. 


Ασφαλώς υπάρχει η διάθεση για προσφορά και η αγάπη στην πατρίδα και στην κοινωνία, αλλά εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε να σκεφτούμε και πιο καχύποπτα. Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο της πολιτικής χωρίς ιδεολογία, χωρίς όραμα, με μπόλικο ατομικό συμφέρον δεν αξίζει να ασχολούμαστε. 

Ο Κλεμανσώ άλλωστε έλεγε ότι στην πολιτική διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους και στη εποχή μας είναι σημαντικό να διδασκόμαστε αυτά τα λόγια. Βεβαίως και δεν απεμπολούμε κανένα μας δικαίωμα, ο ρόλος του ενεργού πολίτη είναι ο πιο σημαντικός ρόλος μέσα στη κοινωνία, αλλά η ζωή είναι αλλού. Ή τουλάχιστον πρώτα αλλού και κατόπιν στην ενεργό πολιτική. 

Δυστυχώς το τέλος της ιστορίας -για το οποίο έχει γράψει ο Φουκουγιάμα- ή τουλάχιστον αυτής της φάσης της έχει βρει εντελώς απροετοίμαστους πολιτικούς και πολίτες. 

Τα κόμματα, που είναι βασικοί πυλώνες της αστικής δημοκρατίας δεν ανταποκρίνονται στον θεσμικό και ουσιαστικό τους ρόλο γι αυτό και η κοινωνία γυρνάει την πλάτη της σε αυτά. Η ελπίδα έχει δώσει τη σκυτάλη σε μια ομαδική απογοήτευση που φτάνει στα όρια της κατάθλιψης πολλές φορές. 

Για να ξαναϋπάρξει ελπίδα πρέπει να ζήσουμε την πτώση σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, σε όλη της την τραγωδία, μόνο τότε θα σηκωθούμε ψηλότερα. Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει μια πάλη συμφερόντων μεταμφιεσμένη σε έναν αγώνα αρχών».

Η κουβέντα συνεχίστηκε επί μακρόν και στο τέλος της υπήρξε η υπόσχεση ότι «θα ανταμώσουμε σύντομα να υλοποιήσουμε το όνειρο που αφήσαμε στα σπάργανα τότε». Άλλωστε σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι.

Υγιαίνετε Το αναδημοσιεύω από http://agriniovoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: