Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΝΔΡΕΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΌΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ"

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ
Είναι μια φωτογραφία από εκείνες τις παλιές, τις στιγμιαίες.
Είναι Νοέμβρης του 1983, μια παρέα δεκαεφτάχρονοι κάθονται γύρω από ένα μεταλλικό, φθαρμένο τραπέζι και χαμογελάνε στο φακό.
O Νίκος, ο Δημήτρης, ο Κώστας, ο Γιώργος και ο Κρίτων.
Η Μαριάννα δε φαίνεται, είναι αυτή που τράβηξε τη φωτογραφία.


Πίσω, στον τοίχο, οι '' Άγιοι '' .
Ο Μαρξ, ο Ένγκελς και στη μέση , ο Ανδρέας, το πορτρέτο του που πήραμε από του Καρανάση.
Στα πλάγια, ο Μπελογιάννης, ο Άρης και ο Αλλιέντε.
Τα πρώτα μας γραφεία, η ΠΑΜΚ Νέας Σμύρνης.
Στις ευρωεκλογές του΄84 και στις εκλογές του ΄85 , '' κατεβάσαμε '' στο Σύνταγμα πάνω από χίλια παιδιά, συμμαθητές και συμμαθήτριές μας.
Τότε δεν υπήρχαν ανάμεσά μας ''ομάδες'' και ''εχθροί '' .
Υπήρχε η βεβαιότητα της Νίκης, γιατί υπήρχε ο Ανδρέας.
Μεγαλώσαμε πολύ από τότε και όλα άλλαξαν .
Όλα εκτός από ένα.
Κι αυτό το ένα είναι η Πίστη.
Θα μου πεις φίλε, Πίστη ;
Ναι, ίδια με αυτή που έχουν όσοι ακολουθούν μια θρησκεία.
Πίστη στους δικούς μας ''Αγίους'' , όχι μεταφυσική, αλλά βιωματική, ταύτιση με τα Μεγάλα Ναι και τα Μεγάλα Όχι τους.
Πίστη στις Ιδέες μας που δεν ηττήθηκαν .
Άνθρωποι μπορεί να ηττηθούν, αλλά οι Ιδέες της Ισότητας, της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας, ποτέ .
Και Πίστη σε αυτά τα δεκαπεντάχρονα, ''ανυποψίαστα '' παιδιά που τους ανήκε το Πράσινο.
Ρομαντικέ, απροσάρμοστε, απολίθωμα, και τόσα άλλα μου έχουν - μας έχουν πει - οι ''φρόνιμοι '', οι ''προσαρμοστικοί'', οι συγκατανευσιφάγοι.
Ε, χάρισμά τους η...''σύνεση''.
Δε γουστάρω να τον πουλήσω αυτόν τον πιτσιρικά που χαμογελάει στη φωτογραφία.
Θέλω να τον βλέπω στον καθρέφτη και να μη ντρέπομαι .
Χρόνια Πολλά λοιπόν αδέρφια, σε εμάς, σε εκείνους που λείπουν αλλά είναι πάντα εδώ και στα Όνειρά μας .
Ανδρέα, συνεχίζουμε όπως μας είπες:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: