Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ...

Στο χθεσινό άρθρο του που ''σπάει κόκαλα'', ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, αναφέρεται στο ''ξεκαθάρισμα'' από την τότε Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ , δώδεκα ''αιρετικών'' στελεχών, που έγινε στο Συνέδριο του 2002, με τη σύμπραξη ''τσοχατζοπουλικών''και..''εκσυγχρονιστών''.
 

Το ζήτημα δε θα είχε κανένα ενδιαφέρον, αν δεν υπήρχε η διαρκής πρόκληση από ορισμένους που παραμένουν ''στελέχη'' και κάθε τόσο μας κάνουν και ...μαθήματα κομματικού ήθους, πάντα στο όνομα της Παράταξης ( και πάντα με το αζημίωτο. )...

Αποφάσισα να μοιραστώ με όποιον έχει την περιέργεια να καταλάβει γιατί το ΠΑΣΟΚ κατάντησε αυτό το τσίρκο που είδαμε στα δύο Ζάππεια, μέσα από δύο προσωπικές μαρτυρίες-και ευχαριστώ όποιον αντέξει να τα διαβάσει.
 

Ιστορία πρώτη:
Βράδυ Εκλογών 2000, νωρίς, όταν ακόμα φαινόταν ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδιζε.
Βρίσκομαι στο Εκλογικό Κέντρο της Νεολαίας στην Κλαυθμώνος, όταν ξαφνικά βλέπω έντονη κινητικότητα με άξονα γνωστό στελεχάκι - τώρα στελεχάρα- που φαινόταν να μοιράζει κάτι στους νεολαίους.
 

Πλησιάζω και αντιλαμβάνομαι ότι μοιράζει αυτοκόλλητα με τη φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου!!!
 

Πριν προλάβω να τον ρωτήσω , μου δίνει ένα και μου...ανακοινώνει με στόμφο ότι ''μόλις οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα , κάνουμε ''ντου'' στη Χαριλάου Τρικούπη και πετάμε έξω τους εκσυγχρονιστές'' ...
Ευτυχώς ( γι΄αυτόν ) δε χρειάστηκε να κάνει πράξη την ...απειλή του.


Λίγες μέρες μετά, οι αποτελούντες την ''ηγεσία'' της πλειοψηφίας της Νεολαίας που εξέφραζε την ''εσωκομματική αντιπολίτευση'', συναντηθήκαμε στο σπίτι ενός από εμάς για να δούμε τι κάνουμε μετά την επανεκλογή Σημίτη.
 

Υπήρξαν δύο απόψεις.
 

Η μία , έλεγε ' συνεχίζουμε χωρίς συμβιβασμό'' - ήμασταν μειοψηφία.
Την άλλη , που ήταν ''καιρός να γίνουμε κι΄εμείς νοματαίοι'', δηλαδή να στηρίξουμε Σημίτη με αντάλλαγμα συμμετοχή στη μάσα, τη στήριξε η πλειοψηφία, με προεξάρχοντα τον...μπολσεβίκο που λίγες μέρες πριν ήταν έτοιμος, με τον Άκη στο πέτο να...καταλάβει τα '' Κεντρικά ''...
 

Ιστορία δεύτερη :
Έχοντας διαρρήξει μετά από εκείνη τη συνάντηση τις σχέσεις μου με τη συγκεκριμένη παρέα στελεχών, μετέχω, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής σε μια νέα,ολιγάριθμη ομάδα, η οποία έχει την τιμή να έχει καταψηφίσει όλες τις προτάσεις - εισηγήσεις Σημίτη από το 2000 μέχρι το 2002 .
 

Μας χωρίζει περίπου μία εβδομάδα από το Συνέδριο του 2002 και ως μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας έχω φτάσει στα όριά μου βλέποντας την ξεφτίλα των ''εγγραφών'' δεκάδων χιλιάδων ανύπαρκτων στην πραγματικότητα ''μελών'' - και απο τις δύο πλευρές της εσωκομματικής ( γιαλαντζί ) διαμάχης.

Αποφασίζω να προτείνω στα υπόλοιπα μέλη που ανήκαν στην ''εσωκομματική αντιπολίτευση'' να καταγγείλουμε το ξεφτιλίκι στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, την επόμενη ημέρα ..
 

Συμφωνούν και ο επιφανέστερος αναλαμβάνει να θέσει το ζήτημα, με τους άλλους να στηρίξουμε .

Έρχεται η ώρα της ''ρήξης'' και διαπιστώνω ότι αυτό που συμφωνήσαμε ενθουσιωδώς το προηγούμενο βράδυ , δεν πραγματοποιείται .
 

Σηκώνομαι μόνος μου, διασχίζω την αίθουσα φωνάζοντας, δεν κινείται κανείς.
Ο μεν Σημίτης με κοίταζε με το βλέμμα ειρωνικής οχιάς, ο δε Άκης κοίταζε τα παπούτσια του...
Με κάλυψαν με φωνές , ανακατεμένες με αποδοκιμασίες .


Λίγο αργότερα, ο Απόστολος Κακλαμάνης , ο μόνος εκ των ''κορυφαίων'' που δεν ενεπλάκη στις εσωκομματικες ίντριγκες , θέτει μία πρόταση που ουσιαστικά διαλύει τις δύο ''ομάδες'' που είχαν σχηματισθεί με τα μέλη - φαντάσματα .
 

Την υπερψηφίσαμε νομίζω είκοσι.
Την ώρα που σήκωσα το χέρι μου , μια γνώριμη φωνή από την πίσω σειρά μου φωνάζει : ''Κρίτωνα, τελείωσες, θα σε γαμήσουμε'' .
 

Ήταν η φωνή ενός παλιού '' φίλου '' και '' συντρόφου '' στη Νεολαία που εξελίχθηκε σε σπουδαίο Πολιτικό και παριστάνει τον θεματοφύλακα της κομματικής ηθικής .
 

Έκανε πράξη την .. ''υπόσχεσή '' του - ευτυχώς μόνο μεταφορικά - και του χρωστώ εκ των υστέρων σε προσωπικό επίπεδο ευγνωμοσύνη γιατί με βοήθησε να απεμπλακώ από την ενεργό συμμετοχή, άσχετα αν πέρασα μεγάλο χρονικό διάστημα πίκρας , όχι για τη μη επανεκλογή, αλλά για την κατάντια των '' φίλων ''.
 

Αλλά η ζημιά που έκαναν στο ΠΑΣΟΚ με τη διαπαιδαγώγηση γενιών ολόκληρων νέων παιδιών στη λογική της '' πάρτης '' , φαίνεται σήμερα .
 

Και αυτό, ακόμα πονάει και θα πονάει.
Καταλαβαίνω ότι όποιος - α άντεξε να διαβάσει ως εδώ, θα μου πει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, το ''καλά ξυπνητούρια'' και θα επαναλάβει το χιλιοειπωμένο ''έτσι είναι η Πολιτική''.


Ποτέ δεν το πίστεψα και δε θα το πιστέψω .
Πολιτική χωρίς Όραμα , χωρίς Συλλογικότητα, χωρίς Αυτοθυσία, μοιάζει στη δική μου συνείδηση με ζωή χωρίς Έρωτα, χωρίς Φλόγα, χωρίς Σκοπό .
 

Κι΄εγώ, αλλά και πάρα πολλοί και πολλές που γνωρίζω, ευτυχώς, ότι κάνουμε στη ζωή μας, το κάνουμε γιατί είμαστε διαρκώς ερωτευμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: