Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ “ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ” …ΚΟΣΜΟ: ΓΙΑΤΙ ΌΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Τις εργασίες του συνεδρίου της Royal Bank of Scotland για τις επιπτώσεις της κρίσης και τις προοπτικές που ανοίγονται για την Ευρώπη άνοιξε με ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Πρότεινε μάλιστα για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην ΕΕ ακόμα και την άμεση εκλογή Προέδρου της ΕΕ από τους ευρωπαίους πολίτες και διερωτήθηκε: «Γιατί όχι δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη;»
Μπορούν και πρέπει όσοι λόγω και της κρίσης είχαν επιφυλάξεις έναντι της Ελλάδας να τη βλέπουν με εμπιστοσύνη, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, κάνοντας ιδιαίτερη και αναλυτική αναφορά στα επιτεύγματα της προσπάθειας των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο (www.amna.gr).

Προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις, όχι στη δογματική λιτότητα, συλλογικές απαντήσεις, ώστε να μετριάζονται οι επιπτώσεις των κρίσεων, και δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων για αλλαγές στις κοινωνίες μας, είναι οι εμπειρίες που πρέπει να έχει αποκομίσει η Ευρώπη από τη διαχείριση της κρίσης, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Αναφορικά με το ερώτημα: “Πού πάμε τώρα;”, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ανισορροπίες στην Ευρώπη, ότι η πραγματική οικονομία παραμένει στεγνή από την έλλειψη ρευστότητας, ότι η ανεργία παραμένει το μεγάλο εμπόδιο, όχι μόνο για τις κοινωνίες, αλλά και τις ίδιες τις τράπεζες, οι οποίες είναι αντιμέτωπες με όλο και περισσότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ως προς το “τι πρέπει να γίνει πλέον στην Ευρώπη”, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «το τι πρέπει να γίνει, δεν είναι πλέον οικονομικό ζήτημα, είναι πολιτικό» και προσέθεσε ότι «η πρόκληση είναι, αν είμαστε έτοιμοι να αποτελέσουμε μία πραγματική συλλογική δύναμη ή θα πορευτούμε ο καθένας μόνος του, χωρισμένοι σε δόγματα, θρησκείες και σύνορα». Υποστήριξε ότι πρέπει σήμερα και πάλι να ληφθούν τολμηρές πολιτικές αποφάσεις, αναφέροντας ότι επιθυμεί περισσότερη Ευρώπη, μια τραπεζική ένωση, συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών, ευρωομόλογα για την αντιμετώπιση και των επιμέρους χρεών, αλλά και την ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων.


Υποστήριξε ακόμα ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει υπόδειγμα Πράσινης Ανάπτυξης, ότι χρειαζόμαστε συντονισμένη κοινωνική πολιτική για την ανεργία, κοινή Άμυνα-κοινό ευρωπαϊκό στρατό, κοινή φορολογική πολιτική, αντιμετώπιση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. «Όχι όμως να τα φορτώσουμε όλα αυτά σε μία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ούτε περισσότερη Ευρώπη σημαίνει περισσότερη ισχύ στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών ή σ’ ένα ευρωπαϊκό διευθυντήριο», υπογράμμισε.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι μπορούμε να έχουμε Δημοκρατία, πέρα από τα σύνορα, επαναλαμβάνοντας και τις προτάσεις του -μεταξύ άλλων- για άμεση εκλογή του προέδρου της ΕΕ από τους Ευρωπαίους πολίτες. «Γιατί όχι δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη;» αναρωτήθηκε.

«Ξέρω πως πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα με αυτά. Όμως, ή θα δράσουμε από κοινού και θα ενώσουμε δυνάμεις ή θα αντιμετωπίσουμε τη διάλυση του ευρωπαϊκού μας οράματος. Από εμάς εξαρτάται», τόνισε.

Αναφέρθηκε δε στις γεωπολιτικές εξελίξεις ανατολικά και νότια της Ευρώπης, συνδέοντας τις με τον τρόπο που η Ευρώπη αντιμετώπισε τη δημοσιονομική κρίση, για να τονίσει πως ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε ως Ευρώπη τα εσωτερικά μας ζητήματα, είχε αντίκτυπο και στις εξωτερικές μας σχέσεις.

Χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, συζήτησαν ενώπιον των συμμετεχόντων τις προοπτικές για την Ευρώπη. Η συζήτηση, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, έγινε αφού είχαν γίνει γνωστές οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Μάριο Ντράγκι, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν και από τους δύο άνδρες θετικές, ωστόσο επισημάνθηκε ότι θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα.

Ο κ. Παπανδρέου, υποστήριξε επίσης -και ο Μάριο Μόντι εξέφρασε τη συμφωνία του- ότι είναι αναγκαίο να συνοδευτούν από αποφάσεις που θα ενισχύουν μια κοινή πολιτική δημοσίων επενδύσεων, ιδιαιτέρως για την πράσινη-βιώσιμη ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα στην ενέργεια, ώστε και να ενισχύεται η αποτελεσματικότητα των υποδομών για το κοινό καλό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ΕΕ και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί μείζον ζητούμενο και να καταστεί η Ευρώπη ανταγωνιστική εκεί που μπορεί να έχει την υπεροχή, έναντι των αναδυόμενων αγορών. Αυτό το τελευταίο, χαιρετίστηκε ιδιαιτέρως από τους συμμετέχοντες, καθώς οι επενδυτές που σήμερα προβληματίζονται λόγω του γενικότερου ασταθούς περιβάλλοντος, θα μπορούσαν να βρουν μια διέξοδο για τις επενδύσεις τους- κάτι που βεβαίως, θα σήμαινε πολλαπλά οφέλη για όλη την Ευρώπη.


Το ανάρτησα από http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: