Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΑΝΤ ΠΡΟΣ ΒΑΛΕΡΙ: Σ’ ΑΓΑΠΩ ΑΚΟΜΗ…

Παρότι έχουν γίνει τα…αποκαλυπτήρια της πολύκροτης σχέσης του με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, παρότι έχει ήδη συνταχθεί η επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού του με την Βαλερί Τριερβελέρ, ο Φρανσουά Ολάντ δείχνει κάθε άλλο παρά έτοιμος να εγκαταλείψει την πρώτη κυρία. Την βομβαρδίζει- όπως γράφει η ίδια στο βιβλίο της- με δεκάδες ερωτικά μηνύματα, της λέει ότι την θέλει, ότι την αγαπάει ακόμη, ότι θα την ξανακερδίσει, της ζητά να περάσουν μαζί την τελευταία νύχτα…Μπορεί να βίωσε με πολύ πόνο τον χωρισμό της με τον Ολάντ -όπως η ίδια εξιστορεί στο βιβλίο της «Merci pour ce moment» («Ευχαριστώ γι’ αυτή τη στιγμή»)- ωστόσο στο εν λόγω βιβλίο η Βαλερί Τριερβελέρ, εξιστορεί επίσης πως ο Γάλλος πρόεδρος, όχι μόνο δεν έδειχνε έτοιμος να την εγκαταλείψει, αλλά την βομβάρδιζε με ερωτικά μηνύματα, της ζητούσε να περάσουν χρόνο μαζί, της υποσχόταν ότι θα την ξανακατακτήσει, συμπεριφερόταν σα να μην είχαν χωρίσει:

Μετά την ρήξη, της στέλνει συνεχώς μηνύματα «έως και 29 sms μέσα σε μια μέρα».

«Μου λέει ότι με έχει ανάγκη. Κάθε βράδυ μου ζητά να δειπνήσουμε μαζί. Μου λέει ότι θέλει να με ξαναβρεί, όποιο και να είναι το τίμημα. Μου λέει ότι θα με ξανακερδίσει σα να ήμουν εκλογική αναμέτρηση».

Παρά την επίσημη ανακοίνωση περί «τερματισμού του κοινού τους βίου»-την οποία μέχρι τελευταία στιγμή η Τριερβελέρ αρνούνταν να συνυπογράψει- ο Ολάντ επιμένει να την πολιορκεί, ενώ σύμφωνα με το βιβλίο, δεν διστάζει να της προτείνει ακόμη και μια νύχτα έρωτα:

«Μουδιαβάζει την ανακοίνωση του χωρισμού που είχε προβλέψει να παραχωρήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), 18 λέξεις ψυχρές και περήφανες, κάθε μια σαν γροθιά (…) Σηκώνομαι και φεύγω ουρλιάζοντας (…) Προσπαθεί να με αρπάξει, να με πάρει στην αγκαλιά του. Μου λέει: ”δεν μπορούμε να χωρίσουμε έτσι, φίλα με”. Μου προτείνει ακόμη και να περάσουμε την τελευταία νύχτα μαζί. Αποτραβιέμαι με δύναμη, φεύγω χωρίς να στραφώ πίσω, το πρόσωπό μου είναι γεμάτο δάκρυα».

Λίγο αργότερα, αφότου είχε ήδη δοθεί στα μέσα η ανακοίνωση του χωρισμού, αυτή «η πράξη θανάτου του ερωτά τους», ο Ολάντ της ξαναστέλνει μήνυμα: «Σου ζητώ συγγνώμη, γιατί ακόμη σ’ αγαπώ».

Είναι 25 Ιανουαρίου. Εκείνο το βράδυ, η Βαλερί θα κλάψει «με όσα δάκρυα είχε», μόνη της, κάτω από το πάπλωμά της, με τον υπολογιστή στα πόδια, παρακολουθώντας μια συγκινητική ταινία.

Την επομένη έφυγε για την Ινδία, στα πλαίσια προγραμματισμένης ανθρωπιστικής αποστολής και προφανώς για να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα Ηλύσια. Ο Ολάντ είχε προσπαθήσει τότε να την μεταπείσει, αλλά μάταια.

Επιμέλεια: Δήμητρα Ράγια http://www.ethnos.gr
Το ανάρτησα από http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: