Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ - ΔΕΝ ΤΗΝ ΈΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε φάση έντονων διεργασιών βρίσκοντα όλα τα πολιτικά κόμματα εν μέσω τωνν δραματικών εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα. Υπό αυτό το πρίσμα ο ρόλος τους ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μη υπολογίσιμος (παρά την ισχνή συγκομιδή ποσοστών στις προηγούμενες εκλογές). 
Συνέδριο πριν από τις εκλογές ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης προσθέτοντας ότι «σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας».
«Πρέπει να έρθει μια άλλη, προοδευτική πρόταση, η οποία να είναι συνολική και που θα υπαγόρευε και μια άλλη στάση στη διαπραγμάτευση. Δεν την έχει αυτήν την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι προτείνει πράγματα που δεν εφαρμόζονται και θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα να κληθεί να κυβερνήσει, έχοντας αυτές τις προτάσεις και την πολιτική που λέει σήμερα» δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης. Εκτίμησε πως «είναι ρευστό το πολιτικό σκηνικό και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το «τσαφ» και να πάμε σε εκλογές».

Στην ερώτηση τι θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ είπε, «αυτά που παλεύει σήμερα σε μια προοδευτική κατεύθυνση και αυτά που λέει ο πρόεδρός του, να τα μετουσιώσει σε μια προοδευτική πρόταση συνολική, να την προτείνει εν όψει των εκλογών και για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης...».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το «παράθυρο» που αφήνει ο Ευ. Βενιζέλος, είπε «και καλά κάνει! Ως τώρα, οι προϋποθέσεις συνεργασίας δεν υπάρχουν. Αλλά πολλές φορές άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν μετά. Το έχουμε πάθει και εμείς. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γυρίζει την πλάτη γενικώς. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να είναι προοδευτική. Έτσι, όμως, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν γίνεται αυτή η συνεργασία. Δεν μπορείς να συνεργαστείς με ένα κόμμα που σε κατηγορεί συλλήβδην».

Τέλος, ζήτησε συνέδριο πριν από τις εκλογές και συμπλήρωσε «μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. Η βάση, όμως, δεν μιλάει. Πρέπει να πάμε να δούμε τι θα κάνουμε σε συνέδριο. Πριν τις εκλογές... Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας - γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο».


Το ανάρτησα από http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: