Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ - ΔΕΝ ΤΗΝ ΈΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε φάση έντονων διεργασιών βρίσκοντα όλα τα πολιτικά κόμματα εν μέσω τωνν δραματικών εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα. Υπό αυτό το πρίσμα ο ρόλος τους ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μη υπολογίσιμος (παρά την ισχνή συγκομιδή ποσοστών στις προηγούμενες εκλογές). 
Συνέδριο πριν από τις εκλογές ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης προσθέτοντας ότι «σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας».
«Πρέπει να έρθει μια άλλη, προοδευτική πρόταση, η οποία να είναι συνολική και που θα υπαγόρευε και μια άλλη στάση στη διαπραγμάτευση. Δεν την έχει αυτήν την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι προτείνει πράγματα που δεν εφαρμόζονται και θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα να κληθεί να κυβερνήσει, έχοντας αυτές τις προτάσεις και την πολιτική που λέει σήμερα» δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης. Εκτίμησε πως «είναι ρευστό το πολιτικό σκηνικό και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το «τσαφ» και να πάμε σε εκλογές».

Στην ερώτηση τι θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ είπε, «αυτά που παλεύει σήμερα σε μια προοδευτική κατεύθυνση και αυτά που λέει ο πρόεδρός του, να τα μετουσιώσει σε μια προοδευτική πρόταση συνολική, να την προτείνει εν όψει των εκλογών και για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης...».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το «παράθυρο» που αφήνει ο Ευ. Βενιζέλος, είπε «και καλά κάνει! Ως τώρα, οι προϋποθέσεις συνεργασίας δεν υπάρχουν. Αλλά πολλές φορές άλλα λένε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν μετά. Το έχουμε πάθει και εμείς. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γυρίζει την πλάτη γενικώς. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να είναι προοδευτική. Έτσι, όμως, όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν γίνεται αυτή η συνεργασία. Δεν μπορείς να συνεργαστείς με ένα κόμμα που σε κατηγορεί συλλήβδην».

Τέλος, ζήτησε συνέδριο πριν από τις εκλογές και συμπλήρωσε «μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. Η βάση, όμως, δεν μιλάει. Πρέπει να πάμε να δούμε τι θα κάνουμε σε συνέδριο. Πριν τις εκλογές... Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας - γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο».


Το ανάρτησα από http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: