Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η καταπολέμηση των εκδηλώσεων νεοναζισμού και ξενοφοβίας, ήταν ο άξονας της ομιλίας του Κώστα Τριαντάφυλλου, Βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας της Συνέλευσης, σήμερα, στο Στρασβούργο.Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, έχοντας επανειλημμένως επισημάνει την αναγκαιότητα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, εστίασε, στην ομιλία του, στην ανάγκη για μια πραγματική πολιτική, δηλαδή για μια πολιτική που θα στοχεύει σε λύσεις και αποτελέσματα, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζουν οι πολίτες. Πρότεινε, επίσης, τη δημιουργία ευρέων προγραμμάτων που θα κινητοποιήσουν δυνάμεις της κοινωνίας και θα προωθήσουν την εκπαίδευση της νέας γενιάς στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

Ζήτησε να δοθεί πολιτικός αγώνας ενάντια στον λαϊκισμό, από όπου και αν προέρχεται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον νέο αντιρατσιστικό νόμο της χώρας μας, που είναι ο πληρέστερος στην Ευρώπη, και τον οποίο στήριξε η πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών της Ελλάδας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ομιλίας:

«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Σαν σήμερα, πριν από εξήντα οκτώ χρόνια, τελείωνε η Δίκη της Νυρεμβέργης. Την 1η Οκτωβρίου 1946 το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο της Νυρεμβέργης έβαζε έναν επίλογο σε μια τεράστια τραγωδία. Μια τραγωδία θηριωδιών, κρεματορίων, αιματοκυλίσματος.

Εξήντα οκτώ χρόνια μετά συζητάμε ξανά ένα νέο φαινόμενο που σαρώνει την Ευρώπη: τον νεοναζισμό, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό.

Είναι, άραγε, το φαινόμενο αυτό αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης;

Είναι, άραγε, αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης που σαρώνει την Ευρώπη;

Είναι, άραγε, αποτέλεσμα των εθνικών και ευρωπαϊκών αποτυχιών;

Είναι, άραγε, αποτέλεσμα των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες;

Εγώ θ’ απαντήσω, καταρχάς, «όχι». Και θ’ απαντήσω καταρχάς «όχι», διότι θεωρώ ότι όλα αυτά τα φαινόμενα, όλες αυτές οι μεγάλες πολιτικές αποτυχίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν ως αποτέλεσμα, κυρίως, ένα αντικοινοβουλευτικό και αντιπολιτικό κλίμα, το οποίο, όμως, αποτελεί, δυστυχώς, το «θερμοκήπιο» του νεοναζισμού.

Καταθέτω τέσσερις προτάσεις.
Πολύ απλά: Λύσεις. Πραγματική πολιτική. Αποτελέσματα για τους πολίτες από τις συζητήσεις μας. Όχι ανέξοδες ρητορείες και ρητορικά σχήματα.

Αντιθέτως, αποτελέσματα στα ζητήματα που απασχολούν τον μέσο πολίτη της κάθε χώρας και τον μέσο πολίτη της Ευρώπης. Αποτελέσματα στα θέματα της ανεργίας, της φτώχιας, της μετανάστευσης. Κάλυψη του μεγάλου χάσματος λήψης αποφάσεων και, βεβαίως, αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της διαφθοράς.

Σήμερα, όμως, υπάρχει ακόμη μία αναγκαιότητα: Να δώσουμε τον πολιτικό αγώνα απέναντι στον λαϊκισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται, κυρίως, όμως, απέναντι στον λαϊκισμό που εξαπλώνεται στο διαδίκτυο. Εκεί που οι παλιοί πολιτικοί δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν και οι καινούργιοι δεν έχουν δώσει ακόμα τον αγώνα.

Να αντιμετωπίσουμε, επιπλέον, το φαινόμενο να υπάρχουν, σε κάθε χώρα, κόμματα που ορίζουν, που ονοματίζουν τους αντιπάλους τους ως φασίστες ή νεοναζιστές και με αυτόν τον τρόπο να εξοικειώνουν την κοινή γνώμη με τον ναζισμό.

Η άλλη πρόταση είναι να υπάρξουν ευρεία προγράμματα, όπως αυτό που πραγματοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης με το κίνημα ενάντια στο μίσος.

Ευρεία προγράμματα που να ευαισθητοποιούν και να κινητοποιούν δυνάμεις της κοινωνίας, τους ακτιβιστές, τους νέους, κυρίως, ανθρώπους, στη μάχη κατά του μίσους και που θα εκπαιδεύσουν, βεβαίως, από την αρχή τους νέους ανθρώπους.

Τέλος, είναι δική μας υποχρέωση ο εκσυγχρονισμός του νομικού μας πλαισίου. Έναν εκσυγχρονισμό όπως αυτόν που πετύχαμε, η πλειοψηφία των δημοκρατών πολιτών, στην Ελλάδα, πριν από λίγες μέρες, όταν ψηφίσαμε τον πληρέστερο αντιρατσιστικό νόμο στην Ευρώπη.

Είναι υποχρέωσή μας, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, απέναντι στα πολλά, ανώνυμα θύματα αυτού του φαινομένου.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: