Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

ΖΕΦΗ ΔΗΜΑΔΑΜΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Η επίλυση των οικογενειακών διαφορών
αποτελεί μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πτυχή της Δικαιοσύνης και απαιτεί την υιοθέτηση σύγχρονων λειτουργικών και ευέλικτων μεθόδων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.Η πρωτοβουλία για την ίδρυση του Οικογενειακού Δικαστηρίου επανέρχεται δυναμικά και αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια με στόχο τη διευθέτηση των διαφορών, τη συμφιλίωση και τη συνεργασία των αντίδικων πλευρών με εξειδικευμένους δικαστές και με επιστημονική υποστήριξη για την επίλυση των διαφορών.

Βασική αρχή είναι η αποδυνάμωση του «δικαστικού χαρακτήρα» και η ενίσχυση της διαμεσολάβησης και της συνεργασίας μεταξύ των μερών/γονιών ώστε να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την ισόρροπη λειτουργία της οικογένειας και πρωτίστως της προστασίας της ψυχικής ισορροπίας των παιδιών.

Σε αυτό το πλαίσιο προωθείται η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης των διαφορών μέσω Οικογενειακής Διαμεσολάβησης με εξειδικευμένους διαμεσολαβητές για την επίτευξη μιας επωφελούς συμφωνίας, ενώ αν δεν επιτευχθεί η διευθέτηση του ζητήματος τότε οδηγούμαστε στο Οικογενειακό Δικαστήριο.

Συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, αναγκαία κρίνεται η πρωτοβουλία εγκατάστασης των Οικογενειακών Δικαστηρίων σε χώρο διαφορετικό από αυτό των υπολοίπων πολιτικών-ποινικών δικαστηρίων. Η μεταφορά τους σε ουδέτερο χώρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο βήμα με απώτερο σκοπό την αποφυγή της έκθεσης, κυρίως των παιδιών, στο δυσμενές και ψυχρό περιβάλλον των δικαστηρίων με αστικές και ποινικές υποθέσεις.

Το Οικογενειακό Δικαστήριο θα απαρτίζεται από εξειδικευμένους δικαστές που θα εκδικάζουν αποκλειστικά υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, με την συνεπικουρία του κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού (παιδοψυχολόγοι, οικογενειακοί σύμβουλοι, επιμελητές ανηλίκων) με στόχο την υιοθέτηση συναινετικής και συμφιλιωτικής διαδικασίας για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων ιδίως σε επίπονα διαζύγια.

Αναμένουμε επομένως τη δυναμική προώθηση της μεταρρύθμισης του Οικογενειακού Δικαίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τόλμη και ευαισθησία, όπως εφαρμόζεται σε άλλα κράτη με επιτυχία (π.χ. Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο) για την αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων όπως η προστασία των ανηλίκων, των οικογενειών τους και των πολυεπίπεδων διαπροσωπικών σχέσεων που δημιουργούνται στη σύγχρονη πραγματικότητα. Έφτασε ο καιρός να μην λύνουμε τα οικογενειακά μας στο δικαστήριο..!

*
Άρθρο της Ζέφης Δημαδάμα, Αντιπροέδρου Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, phd Οικονομική Ανάπτυξη και Περιβάλλον


Το ανάρτησα από http://www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: