Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί και ο Αντώνης Σαμαράς να πήραν ανάσα ολίγων μηνών κερδίζοντας μια μικρή πίστωση χρονου μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο , ωστόσο οι πάντες πλέον γνωρίζουν πως η χώρα εχει εισέλθει άτυπα μεν, ουσιαστικά δε, σε προεκλογική περίοδο.
Το αποτέλεσμα θα ειναι οτι απο εδω και πέρα μέχρι τη διαξαγωγή της προεδρικής εκλογής τίποτε απολύτως δεν θα κινείται εντός της κυβέρνησης. Αυτονόητο θεωρείται πως οι υπουργοί θα δίνουν προτεραιότητα στις εκλογικές τους περιφέρειες για να ξανά εκλεγούν βουλευτές και οχι στο σύνολο της πολιτικής διακυβέρνησης που εχει ανάγκη η χώρα και απαιτούν οι δανειστές.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση κέρδισε με τη πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης τα πρώτα εκατό μέτρα οχι ομως όλον τον μαραθώνιο, που μέχρι το τέλος του, θα ειναι εξαιρετικά δύσκολος και προβληματικός για όλους τους δρομείς.

Αυτή την ώρα παρατηρείται το εξής παράδοξο. Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται στις παροχές. Υποσχέσεις απο τη κυβέρνηση για μειώσεις στη φορολογία , τα ακίνητα, κλπ και άλλες τόσες παρόμοιες δεσμεύσεις απο τον ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις κατάργηση μνημονίων κ.α με τους πολίτες πραγματικά στη μέση να αναρωτιούνται ή καλύτερα να τρίβουν τα ματιά τους για να διαπιστώσουν αν αυτά που ακούνε ειναι πραγματικά ή φανταστικά αφού απο την απόλυτη κατάρρευση όλης της κοινωνίας τώρα τα δυο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τάζουν λαγούς με πετραχήλια.

Στο ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνοντας πολυ καλά που οδηγείται το όλο σκηνικό , ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να προτείνει στον Α. Σαμαρά τις διαδικασίες που ανακοινώθηκαν σε οτι αφορά το χρονοδιάγραμμα μεχρι την εκλογή προέδρου με ενδοιάμεσο σταθμό τη ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου αφού στο πράσινο στρατόπεδο υπάρχουν αντάρτες που πυροβολούν ανεριθρίαστα στοχεύοντας ελεύθερα στο σκόπευτρο τους. Το κλίμα που είχε δημιουργηθεί δεν μπορούσε να συνεχιστεί και υπό αυτη την έννοια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έπρεπε κατι να κάνει. Η πρόταση του, εξυπηρετούσε τρομερά και τον κ. Σαμαρά. Τον έβγαζε απο την δύσκολη θέση αφου και ο ιδιος αντιμετώπιζε τα πυρά των γαλάζιων βουλευτών που εκτόξευαν βέλη εναντίον του οπως ο κ. Βλάχος που μετά τον κ. Τζιτζικώστα έθεταν ευθέως θέμα πρωθυπουργού.

Ο κ. Βενιζέλος μαζι με τον κ. Σαμαρά γνωρίζουν πολυ καλά και πως θα παει η διαπραγμάτευση αλλά και τι έχουν στο νου τους οι ευρωπαίοι σε σχεση με το χρέος της χώρας . Επομένως έχουν την ευχέρεια των κινήσεων σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης.

Διαφαινόμενες διαρροές βουλευτών δεν φαίνονται μέχρι στιγμής οτι υπάρχουν. Στη κρίσημη ψηφοφορία της ψήφου εμπιστοσύνης ολοι οι βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης εκτός αποροόπτου θα στιχηθούν. Σε οτι αφορά τον κ. Παπανδρέου επειδή πολλά ελέχθησαν ωστε να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα, συνεργάτες του αναφέρουν οτι ο πρώην πρωθυπουργός θα ειναι στην Ελλάδα και δεν πρόκειται μεχρι στιγμής να λείψει στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου γελά με οσα γράφονται απο ορισμένους κύκλους που επιχειρούν οπως αναφέρουν οι ίδιοι , να αναδείξουν δήθεν οτι το πρόβλημα ειναι ο ιδιος και οχι ολα τα υπόλοιπα. Γιατί δεν ρωτάνε αν θα ειναι στην Αθήνα ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος παρά ρωτάνε αν θα ειναι ο Παπανδρέου, αναφέρουν στελεχη που εχουν εικόνα για το τι θα κανει ο ιδιος .
Με αυτή τη στάση τα δυο στρατόπεδα εντός του ΠΑΣΟΚ των βενιζελικών και των Παπανδρεϊκών μπορεί να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση σε κρίσιμες ομως ώρες οι πάντες πράττουν το καθήκον τους και στη συγκεκριμένη στιγμή ο κ. Παπανδρέου θα πράξει το ιδιο αναφέρουν οι ίδιες πηγές θέλοντας ετσι προφανώς να καθησυχάσουν τις όποιες ανησυχίες εκδηλώνονται μέσα ή εξω απο το ΠΑΣΟΚ. 

Το ρεπορτάζ ειναι απο την εφημερίδα "Παρασκήνιο"
Το αναδημοσιεύω από http://www.egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: